Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Πως θα ειναι ο κόσμος σε 5 χρόνια;


Υπολογιστές και κινητά που θα αναγνωρίζουν τον χρήστη και δεν θα χρειάζονται κωδικό. Ψηφιακοί "δάσκαλοι", κατανάλωση μέσω υπολογιστών, νέες ανακαλύψεις στον τομέα της γενετικής και "έξυπνες" πόλεις.



Αυτός θα είναι ο κόσμος στα τέλη του 2018 σύμφωνα με την ετήσια έκθεση με τις τεχνολογίες του μέλλοντος που δημοσίευσε η IBM. Η έκθεση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα econews, παρουσιάζει τα τεχνολογικά επιτεύγματα που αναμένεται να επιτευχθούν ως το 2018 σε πέντε διαφορετικούς τομείς, εξηγώντας πώς η πρόοδος της τεχνολογίας αναμένεται να βελτιώσει την ευημερία των ανθρώπων και να διευκολύνει την καθημερινότητά τους.

1)«Ψηφιακός φύλακας»

Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, στη μελέτη της η IBM υποστηρίζει πως σε πέντε χρόνια αντί να έχουμε διαφορετικούς κωδικούς για την ενεργοποίηση συσκευών και την είσοδο σε μια ιστοσελίδα, θα υπάρχουν ειδικές εφαρμογές οι
οποίες θα συνεννοούνται μεταξύ τους και θα ανταλλάσσουν πληροφορίες για τα προσωπικά στοιχεία του χρήστη. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι συσκευές θα αναγνωρίζουν από μόνες τους τον χρήστη, χωρίς εκείνος να πρέπει να εισάγει κάποιον κωδικό.

2)«Η τάξη του μέλλοντος»

Η τάξη του μέλλοντος θα αναλύει την προσωπικότητα των μαθητών κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, ώστε να ενισχύσει, εξατομικευμένα, την ανάπτυξη των ικανοτήτων που θα τους βοηθήσουν να πετύχουν τους προσωπικούς του στόχους.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν έξυπνοι υπολογιστές οι οποίοι θα μελετούν δεδομένα και στοιχεία σχετικά με τους μαθητές αναγνωρίζοντας άμεσα αν αντιμετωπίζουν δυσκολίες μάθησης, αν έχουν δυσλεξία ή αν κινδυνεύουν να «κοπούν» στις εξετάσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι υπολογιστές θα συμβουλεύουν τους μαθητές τι πρέπει να κάνουν για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

3)«Επανάσταση στο ψηφιακό εμπόριο»

Οι έμποροι θα μπορούν να συνδυάσουν τα ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες με τα κλασικά εμπορικά καταστήματα, κάτι που σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα μπορούν φυσικά ή εικονικά να αγγίξουν και να δοκιμάσουν ρούχα πριν τα παραγγείλουν μέσω Διαδικτύου.

4)«Ιατρικά επιτεύγματα»

Νέες ανακαλύψεις στον τομέα της γενετικής θα βοηθήσουν τους γιατρούς να καταλάβουν πώς ένας καρκινικός όγκος θα επηρεάσει τον κάθε ασθενή. Αφού αυτό καταστεί εφικτό, θα διενεργούνται «έξυπνες» αναλύσεις που θα υποδεικνύουν τα καταλληλότερα φάρμακα και θεραπείες για την αντιμετώπιση του καρκινικού όγκου σε κάθε ασθενή. Έτσι ο χρόνος εύρεσης της κατάλληλης θεραπείας θα μειωθεί από μήνες και εβδομάδες σε ημέρες και λεπτά

5)«Έξυπνες πόλεις»

Σύμφωνα με την έκθεση της IBM σε πέντε χρόνια οι κυβερνήσεις και οι τοπικές Αρχές θα μπορούν να παρακολουθήσουν σε ζωντανό χρόνο ο,τιδήποτε συμβαίνει σε μια πόλη, δηλαδή δισεκατομμύρια εκδηλώσεις, γεγονότα και περιστατικά. Σταδιακά οι υπολογιστές θα είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται τις ανάγκες των ανθρώπων, τις προτιμήσεις τους και το πώς μετακινούνται από το ένα μέρος στο άλλο, συγκεντρώνοντας χρήσιμες πληροφορίες που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις μεταφορές και το επίπεδο ζωής γενικότερα.




Πηγή:http://www.koutipandoras.gr