Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014
Θέλω ή δε θέλω πραγματικά να κάνω τατουάζ; Ένας οδηγός που θα σε βοηθήσει να πάρεις τη σωστή απόφαση!
To να κάνεις τατουάζ είναι μία απόφαση που δε θα έπρεπε να πάρεις έτσι απλά!
Σήμερα θα σου αποκαλύψουμε όλα όσα πρέπει να προσέξεις πριν κάνεις το βήμα και στιγματίσεις το δέρμα σου με ένα σχέδιο που είναι σίγουρα ανεξίτηλο και που για να το αφαιρέσεις δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Κοιτώντας πολύ προσεκτικά τον παρακάτω οδηγό,θα μπορέσεις να αποφασίσεις στο τέλος αν πραγματικά θες να μπεις σε αυτόν τον κόπο ή απλά ήταν κάτι που σκέφτηκες επιπόλαια.
#Αποφάσισε αρχικά το σχέδιο που θες να έχει το τατουάζ σου
Το τατουάζ που θα επιλέξεις καλό είναι να σημαίνει κάτι για σένα, κάτι που θα έχει για πάντα αξία μέσα σου. Για παράδειγμα το να κάνεις τατουάζ το όνομα του 4μηνών φίλου σου, δεν είναι και η καλύτερη τακτική. Σκέψου λοιπόν πως θα σε κάνει να νοιώθεις το συγκεκριμένο τατουάζ όχι τώρα αλλά σε 5-10 ή 20 χρόνια! Θα νιώθεις το ίδιο για αυτό; Επίσης πρόσεξε το τατουάζ να είναι κάτι απλό και όχι πολλές έννοιες και σχέδια μπλεγμένα μεταξύ τους.
#Αποφάσισε πού θα το κάνεις πάνω στο σώμα σου
Υπάρχει ένας οδηγός που ισχύει πάνω κάτω για τα περισσότερα τατουάζ, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει κάτι.
Στην πλάτη= Σeξι
Στο λαιμό= Ακραίος/Περπετειώδης
Στον πήχη= Επηρμένος
Στη γάμπα= Δυναμικός
Στο στήθος= Τολμηρός
Στο στέρνο= Ρομαντικός
Στον καρπό= Συντηρητικός
Στα πόδια=Επιφυλακτικός
Πρόσεξε επίσης πως μερικά τατουάζ θεωρούνται ως απαγορευτικά για κάποιες δουλειές. Ειδικά στο λαιμό και στα χέρια, και γενικά σε πολύ εμφανή σημεία καλό θα ήταν να αποφεύγεις να κάνεις τατουάζ, εκτός και αν η δουλειά σου το επιτρέπει.
#Βρες τον ειδικό που εμπιστεύεσαι για να κάνεις το τατουάζ σου
Πριν αποφασίσεις σε ποιο στούντιο θα κάνεις το τατουάζ σου, ψάξε πάρα πολύ καλά, και μάθε από πολλές πηγές ποια στούντιο είναι τα καλύτερα. Άλλωστε το τατουάζ εκτός από δεξιοτεχνία είναι και θέμα υγιεινής. Πολλά στούντιο δεν απολυμένουν σωστά τις βελόνες με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης. Γι’αυτό κάνε την ερευνά σου και βρες το κατάλληλο στούντιο για σένα.
Επίσης αφού βρεις το ιδανικό στούντιο, έλεγξε
προηγούμενες δουλειές του ειδικού που θα αναλάβει το τατουάζ σου για να είσαι σίγουρη για τη επιτυχία του.
#Γνώρισε από κοντά το στούντιο και τους τεχνίτες του
Ό,τι και αν έχεις ακούσει για ένα στούντιο καλό θα ήταν πριν πας να κάνεις εκεί το τατουάζ σου να ελέγξεις από κοντά ο ίδιος το χώρο. Η πρώτη εντύπωση είναι καθοριστική. Δες το περιβάλλον, πόσο καθαρό είναι, και αν κάτι δε σου κολλάει, ξεκίνα και πάλι την έρευνα χωρίς δεύτερη σκέψη.
#Ρώτα τον καλλιτέχνη τις σωστές ερωτήσεις
Πριν κανονίσεις να κάνεις το τατουάζ σου, κλείσε ένα ραντεβού με τον καλλιτέχνη που θα αναλάβει να σου κάνει το τατουάζ. Ρώτησέ τον όλες τις απορίες σου και επίσης ρώτα τον πόσο καιρό κάνει τατουάζ (αν σου πει πάνω από 2 χρόνια είναι μια χαρά). Επίσης μπορείς να τον ρωτήσεις αν το σχέδιο που επέλεξες είναι ένα σχέδιο στο οποίο μπορεί να ανταποκριθεί. Κάποιοι καλλιτέχνες είναι καλύτεροι στα έγχρωμα τατουάζ, κάποιοι στα ασπρόμαυρα, ενώ άλλοι ειδικεύονται στα γιαπωνέζικα ή στα πορτραίτα. Μπορείς να τον ρωτήσεις επίσης ποια είναι η άποψή του για το τατουάζ σου και αν έχει κάποια ιδέα που θα έκανε το τατουάζ σου να δείχνει ακόμα καλύτερο. Τέλος ρώτα τον πώς ακριβώς απολυμαίνει τα εργαλεία του.
#Ετοιμάσου για εκείνη τη μέρα
Φάε κάτι πριν πας να κάνεις το τατουάζ σου και πάρε μαζί σου μερικά σνκας γιατί είναι μία διαδικασία που θέλει χρόνο και υπομονή.
Μην πάρεις ηρεμιστικά ή παυσίπονα και μην πιεις αλκοόλ. Όλα τα παραπάνω αδυνατίζουν το αίμα σου κάτι που δεν είναι καλό όταν κάνεις τατουάζ. Γι’αυτό και τα περισσότερα στούντιο θα αρνηθούν να σου κάνουν τατουάζ αν έχεις πιει.
Πάρε μαζί σου λεφτά γιατί πολλά στούντιο δεν δέχονται πιστωτικές κάρτες.
Φόρα τα κατάλληλα ρούχα ανάλογα με την περιοχή που επέλεξες να κάνεις το τατουάζ σου.
Πάρε μαζί σου διάφορα πράγματα που θα σου αποσπάσουν την προσοχή, όπως κινητά, περιοδικά, laptop, iPad. Επίσης μπορείς να πάρεις μαζί σου ένα φίλο για ηθική υποστήριξη.
#Ξεκαθάρισε πόσο χρόνο θα σου πάρει
Δείξε στον καλλιτέχνη το σχέδιο και πες του να εκτιμήσει το χρόνο που θα χρειαστεί. Αν είναι πολύ μεγάλο, ίσως χρειαστεί να πας 2 αντί για 1 φορές.
#Συνήθισε την ιδέα του πόνου
Ο καλλιτέχνης βάζει μία βελόνα πάνω στο δέρμα σου που ρίχνει μελάνι 50-3.000 φορές το λεπτό. Οπότε ετοιμάσου για λίγο πόνο. Ο πόνος εξαρτάται από την περιοχή που θα επιλέξεις να κάνεις το τατουάζ. Κάποιες περιοχές στο σώμα σου πονάνε πολύ γιατί έχουν πολλά νεύρα και το δέρμα είναι πιο λεπτό. Θυμήσου να αναπνέεις και να μην αγχώνεσαι.
#Να δώσω ή να μη δώσω τιπς στον καλλιτέχνη?
Αν είσαι πολύ ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα καλό είναι να δώσεις τιπς στον καλλιτέχνη. Οι περισσότεροι από αυτούς δουλεύουν με προμήθειες οπότε αν σου άρεσε η δουλειά δώσε κάτι παραπάνω.
#Φρόντιζε το τατουάζ σου
Πρέπει οπωσδήποτε να φροντίζεις το τατουάζ σου μόλις φύγεις από το στούντιο.
Πλένε το 2 φορές τη μέρα με αντιβακτιριδιακό σαπούνι και κράτησέ το στεγνό με χαρτί.
Μπορείς να κάνεις ντουζ αλλά απέφυγε να ρίχνεις πολύ νερό πάνω του για τουλάχιστον 2 εβδομάδες.
Χρησιμοποίησε μία λοσιόν για να διατηρείς το τατουάζ σου ενυδατωμένο.
Μην κάθεσαι στον ήλιο καθόλου γιατί οι ακτίνες θα χαλάσουν και θα ξεθωριάσουν το φρέσκο τατουάζ σου.
Φόρα άνετα και αεράτα ρούχα για να μπορεί η περιοχή με το τατουάζ να αναπνέει.
Μην αφήσεις κανέναν να ακουμπήσει το τατουάζ σου αμέσως μόλις το κάνεις και απέφυγε την επαφή με μολυσμένες επιφάνειες.
#Μάθε όλα τα ρίσκα για την υγεία σου
Στις μέρες μας τα περισσότερα στούντιο φροντίζουν για την σωστή υγιεινή, ωστόσο υπάρχουν πολλά ρίσκα για την υγεία σου αφού κάνεις το τατουάζ. Το τατουάζ όταν το κάνεις είναι σαν μία ανοιχτή πληγή. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να αποφεύγεις οπωσδήποτε κάθετι με μικρόβια γιατί μπορεί να μολυνθείς.
Επίσης πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν αλλεργίες σε κάποιες ουσίες που χρησιμοποιούνται για τα τατουάζ, γι’αυτό καλό είναι να κάνεις ένα μικρό τεστ πριν προχωρήσεις στο τατουάζ σου.
Πηγή: aniwthoi