Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Τι πρέπει να προσέξουμε πριν αγοράσουμε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο



Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να αγοράσουν ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο μέσα από κάποια αγγελία με σκοπό να εξοικονομήσουν χρήματα, αλλά δυστυχώς πολλές φορές το όχημα δεν είναι σε 'άριστη κατάσταση' όπως δήλωνε ο πωλητής και χρειάζεται μια ή περισσότερες επισκευές.



Έτσι, το τελικό κόστος αγοράς ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου εκτοξεύεται κατακόρυφα και συχνά ο αγοραστής...μετανιώνει σκεπτόμενος ότι θα ήταν καλύτερα να είχε επισκεφτεί την αντιπροσωπεία αρχικά!

Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις, φυσικά υπάρχουν αυτοκίνητα σε εξαιρετική κατάσταση που ο ιδιοκτήτης για διάφορους λόγους αποφασίζει να βάλει το πωλητήριο. Με άλλα λόγια υπάρχουν όντος ευκαιρίες στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, αρκεί να είστε ενημερωμένοι και να ελέγξετε αρκετά καλά τα πάντα!

Κάνετε μια καλή έρευνα πριν αρχίσετε να βλέπετε αυτοκίνητα πιθανά προς αγορά. Σκεφτείτε τι είδους αυτοκίνητο θέλετε, ποιες ανάγκες σας θα πρέπει να καλύπτει, πόσα χρήματα είστε

διαθέσιμοι να ξοδέψετε. Στη συνέχεια αφού καταλήξετε σε κάποιο μοντέλο, βρείτε στο διαδίκτυο τις τιμές που κυμαίνονται συνήθως αλλά και τα θετικά/αρνητικά αυτών. Μη διστάσετε να ρωτήστε τους φίλους και τους συγγενείς σας τη γνώμη τους, μπορεί να σας δώσουν πολύτιμες συμβουλές!

Φυσικά ο έλεγχος του μηχανικού είναι απαραίτητος, αλλά υπάρχουν μερικά τεστ που μπορείτε να κάνετε από μόνοι σας επιτόπου στο όχημα όπως για παράδειγμα :

• Ακούστε προσεκτικά τον ήχο της μηχανής, εάν σας φαίνεται 'περίεργος' τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά!

• Κοιτάξτε το τιμόνι να είναι κεντραρισμένο, τα λάστιχα να είναι σε καλή κατάσταση και ψάξτε για τυχόν γρατσουνιές και βαθουλώματα.

• Πατήστε στα πλάγια στο φτερό για να τεστάρετε τα αμορτισέρ και εάν μπορείτε οδηγήστε για λίγο ώστε να ελέγξετε τα φρένα.

Τέλος μη διστάσετε να διαπραγματευτείτε την τιμή του αυτοκινήτου με τον αγοραστή. Ξεκινήστε από μια χαμηλή τιμή ώστε να έχετε περιθώρια να την ανεβάσετε, υπογραμμίζοντας την παλαιότητα του αμαξιού, την χρήση που έχει γίνει και τις τυχόν επισκευές που πρέπει να γίνουν.




Πηγή: http://ntocoumenta.blogspot.gr