Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Το απόλυτο μυστικό της σeξουαλικής χημείας...



Τι είναι αυτό που καθορίζει αν ένα ζευγάρι είναι συμβατό στο σeξ; Μια νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει...



Αν και η ανεβασμένη λίμπιντo φαίνεται πως κρατά άσβεστο το πάθoς μεταξύ των ζευγαριών, το μυστικό της μακρόχρονης σeξουαλικής ικανοποίησης είναι άλλο, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Personality and Social Psychology Bulletin είχε σαν στόχο να εξερευνήσει πώς οι όμοιες σeξουαλικές προτιμήσεις ή οι φαινομενικά αταίριαστες και συμπληρωματικές εpωτικές προτιμήσεις επηρεάζουν την εpωτική συμβατότητα και την ικανοποίηση των ζευγαριών.

Παράδειγμα όμοιων σeξουαλικών προτιμήσεων είναι η απόλαυση από το στoματικό σeξ ή η επιθυμία για επιβολή στο σeξ, ενώ παράδειγμα συμπληρωματικών προτιμήσεων αποτελεί η επιθυμία του ενός συντρόφου για επιβολή και του άλλου για "υποταγή".

Στη μελέτη συμμετείχαν 304 ζευγάρια ηλικίας 18 έως 65 ετών. Ορισμένα από τα ζευγάρια ήταν μαζί μόλις ένα μήνα, ενώ άλλα ήταν παντρεμένα για περισσότερο από 30 χρόνια. Με βάση τον εγκεκριμένο δείκτη Sεxual Activity Inventory, τα ζευγάρια απάντησαν σε ερωτήσεις που αφορούσαν τις σeξουαλικές τους φαντασιώσεις, καθώς και θετικές ή αρνητικές πτυχές της σeξουαλικής τους ζωής. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ερωτήθηκαν επίσης ποιες ήταν οι σeξουαλικές προτιμήσεις του συντρόφου τους. Στη συνέχεια, τα ζευγάρια έπρεπε να αξιολογήσουν τα επίπεδα της σeξουαλικής ικανοποίησης από τη σχέση τους.

Οι επακόλουθες αναλύσεις έδειξαν ότι οι συμπληρωματικές σeξουαλικές προτιμήσεις συσχετίζονται μακροπρόθεσμα με τη μεγαλύτερη ικανοποίηση στο σeξ. Αν και παλαιότερες μελέτες έχουν υποδείξει πως αναζητούμε ένα σύντροφο που μας μοιάζει προκειμένου να εξασφαλίσουμε ένα ευτυχισμένο μέλλον στη σχέση, φαίνεται πως στο σeξ τα ετερώνυμα έλκονται.

Οι ερευνητές σημειώνουν επίσης πως το βάρος όσον αφορά τη σeξουαλική χημεία πέφτει κυρίως στον άνδρα. Οι απαντήσεις των συμμετεχόντων κατέδειξαν πως όταν ο άνδρας είναι σε θέση να προβλέψει τι αρέσει στη σύντροφό του στο σeξ είναι πιο πιθανό και οι δύο σύντροφοι να είναι ικανοποιημένοι από τη σeξουαλική τους ζωή.




Πηγή: onmed.gr