Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ο πεζοναύτης που έγινε γυναίκα!


Αν ρωτήσετε την Κριστίν Μπέκ πώς ειναι να εισαι ο μόνος τρανσέξουαλ Πεζοναύτης στον κόσμο θα λάβετε μια εξαιρετικά φιλοσοφική απάντηση για το πώς ειναι να ζεις δυο διαφορετικές ζωές, πότε σαν άντρας και πότε σαν γυναίκα.



Το μόνο για το οποίο η Κριστίν ειναι σίγουρη μετα απο μια καριέρα 20 ετών ως κομάντο στον αμερικανικο στρατό, ειναι οτι το να αποδεχθεί την σεξουαλικότητα της και να το μοιραστεί με όλους ηταν ίσως ο,τι πιο δύσκολο αλλα και ό,τι πιο αληθινό εχει κάνει. Ως SEAL η Μπέκ συμμετείχε σε 13 αποστολές, στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν μεταξύ άλλων. Η αποκάλυψη της Μπεκ δεν σημαίνε απλα οτι θα αποκάλυπτε τον εαυτο της ως γυναίκα αλλα ταυτόχρονα οτι θα μετέβαινε στην δημόσια σφαίαρα και οτι θα έφευγε απο την μυστικοπαθή κοινότητα των SEAL. Μερικοί απο τους συναδελφους της την αποδέχτηκαν, αποδέχτηκαν την δραματική αυτη μετάβαση ωστόσο πολλοί απο αυτους έκοψαν την κάθε επαφή μαζι της με αποτέλεσμα την πλήρη αποξένωση της απο την μόνη αδελφότητα που ειχε γνωρίσει ποτέ, στην ζωη της. “Όλα έχουν ένα τίμημα” δήλωσε σε συνέντευξη της στο CNN η Μπέκ (δειτε την συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο). “Θέλω να ειμαι ευτυχισμένη και να συνεχίσω να ειμαι μέρος αυτης της αδελφότητας και ειναι πολύ δύσκολο να σου το αρνούνται αυτο”.


Αλλά η Μπεκ, η οποία υπηρέτησε πολλά χρόνια στο Virginia Beach δεν ειδε να υπάρχει άλλος τρόπος. Μια μέρα απλά φόρεσε ενα φόρεμα και πήγε στο γραφείο της στο Πεντάγωνο. Στη συνέχεια, το 2013, 18 μήνες μετά την αποχώρηση της από ενεργό υπηρεσία, βγήκε στο CNN και ανακοίνωσε την ταυτότητά της στον κοινωνικό ιστότοπο LinkedIn. Οι φίλοι και η οικογένεια της έμειναν σοκαρισμένοι. Αλλά, όπως λέει σε ένα ντοκιμαντέρ στο CNN, δεν υπήρχε άλλη επιλογή. "Ήμουν σε οριακό σημείο," λέει σ’ενα συνάδελφο SEAL στο ντοκιμαντέρ. "Σε εκείνο το σημείο δεν είχα άλλη επιλογή."



Εκ των υστέρων, η Μπέκ δηλώνει οτι η τόσο αιφνιδιαστική της ανακοίνωση ηταν λάθος. Οι άνθρωποι γύρω της σοκαρίστηκαν, και οι επιπτώσεις για την οικογένειά της ήταν σκληρές. Τα δύο της παιδιά τα κοροϊδευαν στο σχολείο και άγνωστοι ερχόντουσαν στο σπίτι της για να εκφράσουν τον θυμό τους. Ταυτόχρονα όμως δεν ξέρει τι άλλο θα μπορούσε κάνει. Βλέποντας αυτόν τον αγώνα ως την νέα της αποστολή η Μπέκ τώρα στηρίζει τα διαφυλικά άτομα που υπηρετούν στο στρατό. Στο ντοκιμαντέρ, φοράει κόκκινο κραγιόν και μανό, ενώ βρίσκεται μ ενα παλιό συνάδελφο στο σκοπευτήριο. (Αξίζει να σημειώσουμε οτι δεν έχασε τις ικανότητες της σε αυτον τον τομέα!) “Το θέμα δεν ηταν τα ρούχα που φορούσα¨ “Το θέμα ηταν να δω ένα πρόσωπο στον καθρέφτη που αναγνωρίζω.” "Γιατί δεν μπορώ να το κάνω αυτό κάθε μέρα;" είπε. "Γιατί δεν μπορώ να κοιτάζω στον καθρέφτη κάθε μέρα και να λέω” "Πω πω, μου αρέσει. Μου αρέσει η Κριστίν Μπέκ. "" "Άρχισα να σέβομαι τον εαυτό μου και άρχισα να σέβομαι και όλους τους άλλους", είπε. "Είναι ένα πολύ μεγάλο μάθημα." Η επιστροφή απο τον πόλεμο ειναι εξαιρετικά δύσκολο για κάθε μέλος των ενόπλων δυνάμεων.


Για τους SEALS και για άλλα μέλη των ειδικών δυνάμεων η μετάβαση ειναι ακόμη πιο απότομη καθώς ενώ ξαφνικά εισαι απο αποστολή σε αποστολή ξαφνικά βρίσκεσαι στο σαλόνι του σπιτιού σου. Ο Κρις Μπεκ, όπως ήταν τότε γνωστός, δεν ήταν η εξαίρεση. Ήταν παντρεμένος με δύο μικρά παιδιά, και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του μακριά απο αυτα. Η προσαρμογή στο οικογενειακό περιβάλλον γινόταν όλο και πιο δύσκολη. Οι SEALS ήταν σκληροί μεταξύ τους, αλλά έκανα τα πράγματα γρήγορα και αποτελεσματικά ακομα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Τα πράγματα δεν ηταν έτσι στο σπίτι. Οι εντάσεις ηταν όλο και περισσότερες και έχανε την ψυχραιμία του όλο και πιο συχνά. Το 2006, ο γάμος του έφτασε στο τέλος του. "Είχα κάποιες πολύ δύσκολες στιγμές" είπε η Beck. "Οι προσπάθειες μου για να τις ρυθμίσω ηταν απλά να γυρνάω πίσω.” Αν προσθέσεις και το μυστικό που προσπαθούσε να υποθάλψει, τα πράγματα γινόντουσαν ολο και πιο δυσκολα για αυτον. Στο πεδίο της μάχης ηταν πρώτος στην γραμμή του πυρός, πρωτος στον κίνδυνο. Σήμερα η Μπέκ παραμένει αποξενωμένη απο τους γιούς της. Είναι μια πηγή βαθιάς ενοχής και αγωνίας.

"Τα παιδιά το βλέπουν αυτο και το μόνο που θυμούνται ειναι εναν οργισμένο μουσάτο άντρα” “Πώς μπορώ να το διορθώσω αυτο; Πώς μπορώ να πώ “ξερετε κάτι παιδιά δεν ειμαι οργισμένος μουσάτος τύπος που ξέρατε αλλα ενα ευτυχισμένο κορίτσι;”” Τα τελευταία χρόνια, ο στρατός των ΗΠΑ ήρε την απαγόρευση για τους γκέι, τις λεσβίες και τους αμφιφυλόφιλους και μόλις πρόσφατα άλλαξε τους κανόνες του για να δώσει συζύγους του ιδίου φύλου τα ίδια δικαιώματα με τους ετεροφυλόφιλους συζύγους. Αλλά εξακολουθεί να απαγορεύει τους τρανσέξουαλ απο την υπηρεσία ανανακλώντας ετσι το κοινωνικό στίγμα που αντιμετωπίζει η Μπεκ σε καθημερινή βάση. Λαμβάνει μέιλς μίσους όπως και απειλές. Δεν εχει περάσει πολύς καιρός που ενω περπατουσε στην Φλόριντα, κάποιος την χτύπήσε στο πίσω μέρος του κεφαλιού της και οταν ξύπνησε βρήκε 4 άντρες να την κλωτσούν. “Ποτέ δεν τους ειχα ξαναδεί”,είπε και ποτέ δεν την είχαν δει. “Το μόνο που ειδαν ηταν ενα “μάγκα” να φοράει φουστάνι, και τους ενόχλησε τόσο η εξωτερική μου εμφάνιση που μου επιτέθηκαν με αποτέλεσμα να καταλήξω στο νοσοκομείο.” Η Μπέκ βλέπει το ρόλο της ως ο μόνος τρανσέξουαλ SEAL ως αποστολή για να ανοίξει το δρόμο για τους άλλους. Ζει στην Ουάσινγκτον και είναι η φωνή για τον Συνασπισμό της Στρατιωτικής Ελευθερίας, η οποία ειναι υπέρ των διαφυλικών ατόμων να υπηρετούν ανοιχτά στον στρατό. Έχει τώρα μια φίλη "Έχει κάνει τα πάντα στη ζωή μου καλύτερα,” είπε. "Με είδε για αυτό που είμαι, όχι για το εξωτερικό. Εκείνη δεν νοιάζεται για όλα αυτά τα πράγματα. Νοιάζεται μόνο για τον πραγματικό μου εαυτο.” Αν ρωτήσετε την Μπέκ πόσο χρονών αισθάνεται, η 48χρονη θα σας πει 25. Πέρυσι, ήταν έφηβη, πειραματιζόταν με πολύ μακιγιάζ και φούστες που ήταν πάρα πολύ κοντές. Τώρα, είναι πιο συγκρατημένη, αλλά είναι γεμάτη ενέργεια. "Αυτό που έχει σημασία είναι τι υπάρχει μέσα. Αυτό που έχει σημασία είναι η ψυχή σου, το πνεύμα σου", πρόσθεσε. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΡΕΙΛΕΡ ΤΟΥ CNN ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΤΙΝ ΩΣ SEAL

Πηγή: stroumfaki