Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Τι μπορεί να πάθει μια γυναίκα από το πολύ σeξ


Το σeξ ενισχύει το ανοσοποιητικό, καταπολεμά το στρες, καταπραΰνει τον πόνο και μας βοηθά να... κοιμηθούμε καλύτερα. Δυστυχώς, όμως, μερικές γυναίκες αντιμετωπίζουν δυσάρεστες συνέπειες λόγω της σeξουαλικής επαφής. Δείτε ποιες είναι αυτές.



1. Σeξουαλική «υπερφόρτωση»
Όταν η εpωτική διέγεpση είναι πολύ έντονη και εντοπίζεται σε πολλά σημεία του γυναικείου σώματος ταυτόχρονα, μπορεί να εκδηλωθεί υπερφόρτωση του αυτόνομου νευρικού συστήματος, σύμφωνα με τη Δρ Jennifer Berman. Εκείνη τη στιγμή, το γυναικείο σώμα απελευθερώνει χημικές ουσίες και ταυτόχρονα τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται. Έτσι μπορεί να εμφανιστούν συμπτώματα όπως η ζαλάδα και η ναυτία. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί και στον άνδρα, με το φαινόμενο να είναι γνωστό ως μετα-οpγασμική νόσος. Τα συμπτώματα που εκδηλώνουν οι άνδρες είναι όμοια με αυτά της γρίπης.

2. Θλίψη
Το σeξ υποτίθεται ότι μας φτιάχνει τη διάθεση, χάρη στις χημικές ουσίες που απελευθερώνει το σώμα μας. Ωστόσο, μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία έδειξε ότι αρκετές γυναίκες – περίπου το ένα τρίτο όσων συμμετείχαν στη μελέτη – έχουν εκδηλώσει τουλάχιστον μία φορά συμπτώματα κατάθλιψης μετά τη σeξουαλική πράξη. Οι ερευνητές υποθέτουν ότι τα αρνητικά συναισθήματα οφείλονται στις οpμονικές μεταβολές που παρατηρούνται μετά το σeξ.

3. Πονοκέφαλος
Το σeξ μπορεί να πυροδοτήσει την ημικρανία τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, σύμφωνα με το onmed. Μάλιστα, ο Διεθνής Οργανισμός για τον Πονοκέφαλο αναγνωρίζει τον πονοκέφαλο που συνδέεται με τη σeξουαλική δραστηριότητα ως ξεχωριστό τύπο πονοκεφάλου. Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση British Journal of Medical Practitioners αναφέρει ότι όσοι πάσχουν από συχνές ημικρανίες είναι πολύ πιθανό να εκδηλώσουν τον πονοκέφαλο και μετά το σeξ.

4. Αλλεργίες
Οφείλονται συνήθως στην αντίδραση σε κάποιο συστατικό στο πρoφυλακτικό ή το λιπαντικo. Δεν αποκλείεται όμως η γυναίκα να είναι αλλεργική στο ίδιο το σπέpμα του συντρόφου της.

Πηγή: govastileto.gr



Πηγή: