Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Ρομπότ δημοσιογράφοι θα... προσλαμβάνονται στα διεθνή ΜΜΕ


Τι ανακάλυψε ο Αμερικανός πληροφορηκάριος Robbie Allen;
Έχει εκτιμηθεί ότι μέχρι το 2025 το ...




90% των άρθρων που θα διαβάζουν οι περισσότεροι άνθρωποι θα είναι γραμμένα από ρομπότ δημοσιογράφους.

Ο Αμερικανός πληροφορηκάριος Robbie Allen, αφού εργάστηκε στην Cisco και την IBM, ανακάλυψε ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στη ρομποτική και τη διανοητική διαδικασία της γραφής. Βασισμένος σε αυτή την επινόηση, δημιούργησε μια startup εταιρεία, την Automated Insights. Στόχος του ήταν να αναπτύξει ένα λογισμικό το οποίο θα μπορεί να γράφει κείμενα.



Με την πλατφόρμα Wordsmith που δημιουργεί πετυχαίνει τον στόχο του. Το λογισμικό που δημιούργησε αποδεικνύεται ικανό να φιλτράρει αναρίθμητες ποσότητες δεδομένων (αριθμούς, τάσεις κ.λπ.) και να τις μεταμορφώνει σε κείμενα. Μπορεί ακόμη και να δώσει και προσωπικό τόνο στα τελικά γραπτά, όπως μόνο τεχνικές λεπτομέρειες για μια περιγραφή αγώνα ή πιο παραστατικά κείμενα για τα αθλητικά σχόλια.

Το λογισμικό του Robbie Allen κάνει πρώτα σταδιοδρομία στις αθλητικές στατιστικές αλλά στη συνέχεια εξελίσσεται. Η Samsung, η Yahoo και πολλά σάιτ πωλήσεων το αγοράζουν. Το χρησιμοποιουν είτε για να γράψει μια σύντομη είδηση μιας γραμμής, ή ένα μήνυμα 140 χαρακτήρων στο Twitter ή έναν οικονομικό απολογισμό 300 λέξεων.

Τα ρομπότ δημοσιογράφοι αποδεικνύονται όχι μόνο πολυγραφότατα αλλά και πολύγλωσσα, αφού το Automated Insights θα τα προικίσει με πολλές γλώσσες.



Πηγή: 24wro