Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Φίλα με παντού



Tα φιλιά της εφηβείας πάντα θα αποτελούν ένα μαγευτικό κομμάτι της σχέσης μας με το άλλο φύλο. Παντού, σε δημόσιους χώρους για ώρες και ώρες τα στόματα ενός κοριτσιού και ενός αγοριού έρχονται κοντά, οι γλώσσες τους περιπλέκονται σε έναν ερωτικό χορό, χωρίς έγνοιες για αδιάκριτα βλέμματα, χωρίς ντροπές και καθωσπρεπισμούς.



Ίσως τελικά τα εφηβικά φιλιά να είναι και τα πιο αθώα και πραγματικά. Τέτοια φιλιά, απαθανάτιζε για 16 χρόνια ο καλλιτέχνης Ed Templeton και το αποτέλεσμα είναι το βιβλίο «Teenage Kissers». Ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες, με μια ηδονοβλεπτική ματιά, γεμάτες νεανικό πάθος και ανιδιοτελείς επιδείξεις αγάπης.

Όπως έχει δηλώσει ο καλλιτέχνης, κάποια από τα φιλιά που απαθανάτισε ήταν ανθρώπων που ήξερε, πράγμα σχετικά εύκολο, ενώ άλλα ήταν αγνώστων σε εκείνον εφήβων, τους οποίους ένιωσε την ανάγκη να απαθανατίσει και το έκανε αφού πρώτα πήρε την άδειά τους.

Σε συνέντευξή του είχε αναφέρει σχετικά με τις αντιδράσεις του κόσμου στην όψη των φωτογραφιών: «Έχω ακούσει σχόλια από ανθρώπους που είπαν ότι τους θύμισε με στοργή την εφηβεία τους, ενώ άλλοι ότι τις θεώρησαν ανατριχιαστικές. Νομίζω ότι οι περισσότεροι από μας έχουν κάνει κάτι αντίστοιχο στη ζωή τους, έτσι υπάρχει πάντα το στοιχείο της κοινής ανθρώπινης εμπειρίας, όταν κοιτάμε τις φωτογραφίες. Όλοι θυμόμαστε περίεργες εφηβικές καταστάσεις».












Πηγή: athensvoice.gr