Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Χάπι θα εντοπίζει τον καρκίνο



Νανοσωματίδια στο χάπι θα εισέρχονται στον οργανισμό με την κατάποση και θα μεταφέρονται μέσω του αίματος ώστε να ανιχνεύουν τους βιολογικούς δείκτες της ασθένειας - Τα αποτελέσματα θα εμφανίζονται σ΄ ένα βραχιόλι που θα τοποθετείται στον καρπό του χρήστη κάνοντας μία πρώτη διάγνωση.


Με την βοήθεια της προηγμένης τεχνολογίας, η Google φιλοδοξεί να φέρει την επανάσταση στον τομέα της πρόληψης ασθενειών τελειοποιώντας στο εργαστήριο ένα χάπι που θα ανιχνεύει σοβαρές παθήσεις, όπως ο καρκίνος, σε πρώιμο στάδιο. Όπως αναφέρει το BBC, ο γίγαντας των διαδικτυακών υπηρεσιών σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι, η προηγμένη τεχνολογία επιστρατεύεται από την εταιρεία για να εντοπίζει ασθένειες που απειλούν την ανθρώπινη υγεία, όπως, ο καρκίνος, το έμφραγμα, το εγκεφαλικό και άλλες νόσοι, σε αρχικό στάδιο.



Η "μαγική συνταγή" της Google είναι τα νανοσωματίδια, τα οποία θα ενσωματώνονται στο χάπι. Κι ενώ τα νανοσωματίδια θα εισέρχονται στον οργανισμό με την κατάποση του χαπιού, θα μεταφέρονται μέσω του αίματος ώστε να ανιχνεύουν τους βιολογικούς δείκτες της ασθένειας. Εν συνεχεία, τα αποτελέσματα θα εμφανίζονται σ΄ ένα βραχιόλι που θα τοποθετείται στον καρπό του χρήστη κάνοντας μία πρώτη διάγνωση.

Η συσκευή αυτή διαθέτει αισθητήρες, οι οποίοι θα λαμβάνουν τα σήματα που θα στέλνουν τα νανοσωματίδια αφού έχουν "χαρτογραφήσει" τους βιολογικές δείκτες ενημερώνοντας τους γιατρούς. Όπως επισημαίνει η εταιρεία, στόχος είναι ο έγκαιρος εντοπισμός των ανεπαίσθητων μεταβολών στη βιοχημική σύσταση του οργανισμού που θα “δείχνει” αν υποβόσκει κάποια ασθένεια.

Σύμφωνα με το BBC, η τεχνολογία που αναπτύσσει η Google βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Το καινοτόμο αυτό project έχει αναλάβει το τμήμα έρευνας της εταιρίας, γνωστό ως “Google X”, το οποίο δραστηριοποιείται στο χώρο των πρωτοποριακών τεχνολογικών συστημάτων.



Πηγή: protothema.gr