Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Τι τρέχει με τους τίτλους και τα γραφικά του CNN;



Το λάθος σε χθεσινό θέμα προκάλεσε χιλιάδες σχόλια στο Διαδίκτυο - Δείτε τις μεγαλύτερες γκάφες του διεθνούς δικτύου



Ακόμα μία γκάφα εξέθεσε το CNN, ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα παγκοσμίως. Αυτή τη φορά το θέμα με τη σφαγή στην συναγωγή της Ιερουσαλήμ ήταν το «θύμα» των τίτλων του καναλιού, που ούτε λίγο ούτε πολύ την εξαφάνισαν, κι έβαλαν στη θέση της τη λέξη «τζαμί».

Έτσι ο τίτλος που έπαιξε για λίγα λεπτά στην παρουσίαση του θέματος ήταν: «Θανάσιμη επίθεση σε τζαμί της Ιερουσαλήμ», προκαλώντας αρχικά σύγχυση και στη συνέχεια, ακόμα και... γέλιο!



Όμως αυτή δεν ήταν ήταν η μόνη περίπτωση που το CNN εκτέθηκε στα μάτια των τηλεθεατών του και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η τελευταία σειρά από γκάφες ξεκίνησε με το δημοψήφισμα της Σκωτίας, όπου το CNN παρουσίασε πως το 52% των Σκωτσέζων ψήφισαν «κατά» της ανεξαρτησίας και ακόμα ένα... 58% «υπέρ»!



Ακολούθησε η... μεγαλειώδης «ανακάλυψη» ότι «Αποκαλύφθηκε ο πεζοναύτης που λέει πως σκότωσε τον Ομπάμα»! Το γεγονός ότι επρόκειτο για ένα λάθος στο οποίο έχουν υποπέσει χιλιάδες άνθρωποι παγκοσμίως μπερδεύοντας το μικρό όνομα του μεγαλύτερου εχθρού των ΗΠΑ με το επίθετο του αμερικανού προέδρου δεν ήταν αρκετό για να δικαιολογήσει το κανάλι στα μάτια των χρηστών του Twitter που... έκαναν πάρτι με τη γκάφα.



Πάντως το CNN δεν είναι το μοναδικό δίκτυο που υποπέφτει σε τέτοιου είδους γκάφες και ο Independent θυμήθηκε τις καλύτερες δύο από αυτές:



Το WGN9 βάζει το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής στη Βραζιλία



Το FOX αναφέρει ότι «ο Ομπάμα μπιν Λάντεν είναι νεκρός»



Πηγή: protothema.gr