Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

10 πράγματα που δεν πρέπει να ξαναβάλετε σπίτι σας μετά τα 30!



Τα φοιτητικά σας χρόνια έχουν περάσει εδώ και καιρό. Γιατί, όμως, κουβαλάτε ακόμη διακοσμητικές συνήθειες από τότε;



Δείτε ποιες είναι αυτές και ποια είναι τα πράγματα που πρέπει να βγάλετε από το σπίτι σας μετά τα 30 και να μην τα ξαναβάλετε ποτέ.

1.«Προσωρινά» έπιπλα
Συχνά οι άνθρωποι περιμένουν μέχρι να μετακομίσουν στο σπίτι που θα μείνουν “για πάντα” και μέχρι τότε δεν αποφασίζουν να ασχοληθούν με τη διακόσμηση του σπιτιού τους. Αγοράζουν ή δανείζονται πράγματα και έπιπλα για να γεμίσουν απλά το χώρο τους. Όταν, όμως, διανύετε την δεκαετία των 30 καλό είναι να μην ζείτε έτσι. Επενδύστε σε κάποια κλασικά κομμάτια τα οποία θα μπορείτε να παίρνετε μαζί σας όπου κι αν μετακομίσετε.

2. Σταντ για την τηλεόραση
Πετάξτε τα κλασικά στάντ τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να βάζετε πάνω τις τηλεοράσεις σας και αγοράστε κάτι το οποίο να παίζει και διακοσμητικό ρόλο πέρα από τον απλά χρηστικό.

3. Αφίσες στους τοίχους (χωρίς κορνίζα)
Στα 30 σας καλό είναι να επενδύσετε τουλάχιστον σε μερικές καλές κορνίζες.

4. Πολύ φτηνά σεντόνια
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχετε πολύ φτηνά σεντόνια όσο κι αν είστε. Μόλις, όμως, κλείσετε και τα 30 πρέπει να αρχίσετε να φέρεστε στον εαυτό σας όσο καλύτερα γίνεται αγοράζοντας σεντόνια καλής ποιότητας.

5. Άστρωτο κρεβάτι
Χρειάζεστε μόνο 60 δευτερόλεπτα το πρωί για να στρώσετε το κρεβάτι σας και να ξεκινήσετε την ημέρα σας με μία αίσθηση ικανοποίησης. Γιατί να μην κάνετε τουλάχιστον αυτό;

6. Πλαστικά πιάτα και σερβίτσια
Δε χρειάζεται να χρησιμοποιείτε πλαστικά πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπήρουνα παρά μόνο αν κάνετε πάρτι στον κήπο.

7. Η συλλογή με τα σφηνοπότηρα που έχετε κρατήσει από το Πανεπιστήμιο
Δεν υπάρχει λόγος να κρατάτε ακόμα τα σφηνοπότηρα από εκείνη την εποχή εκτός αν είστε ακόμα φοιτητής και μένετε σε εστία.

8. Ένα άδειο τζάκι ή μία άδεια βιβλιοθήκη
Χρησιμοποιείστε λουλούδια, έργα τέχνης και διάφορα αξεσουάρ για να δώσετε ζωή σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Αγοράστε ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά αντικείμενα για να διακοσμήσετε τους αποθηκευτικούς σας χώρους.

9. Ψεύτικα φυτά και δέντρα
Ακόμα και αν δεν είστε συνεπείς με τα φυτά σας δε χρειάζεται να αγοράζετε τις ψεύτικες εκδοχές τους. Προτιμήστε φυτά που χρειάζονται λίγο νερό και δεν είναι απαραίτητο να ασχολείστε συνέχεια με αυτά.

10. Τα μαξιλάρια που πωλούνται με τους καναπέδες
Είναι βαρετά και δεν είναι απαραίτητο να τα έχετε στους καναπέδες σας. Αγοράστε μαξιλάρια σε διαφορετικά μεγέθη και παίξτε με διαφορετικά χρώματα και υφές.




Πηγή: spirossoulis.com