Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Αυτοκτόνησε επειδή την έπιασαν να βλέπει πορνό


Μια Ρωσίδα δώδεκα ετών αυτοκτόνησε την Τετάρτη πέφτοντας από τον 14ο όροφο του κτηρίου όπου διέμενε στην Αγία Πετρούπολη...



Λίγο νωρίτερα η νεαρή κοπέλα, που σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ονομάζεται Ντάρια, είχε μια έντονη διαμάχη με τους γονείς της, επειδή την έπιασαν να βλέπει ιστοσελίδες με πορνογραφικό υλικό στον υπολογιστή της.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι η οικογένεια της 12χρονης δεν αντιμετώπιζε προβλήματα και δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις κοινωνικές υπηρεσίες στην πόλη. Όμως, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι γονείς της συζητούσαν να πάρουν διαζύγιο και η μητέρα της σκόπευε να μετακομίσει στην γενέτειρα της, την πόλη Yeisk στη Μαύρη θάλασσα. Η μεγαλύτερη αδελφή της 12χρονης είχε χάσει τη ζωή της πριν εννιά χρόνια σε τροχαίο.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει ότι η έρευνα για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται να απαγγελθούν κατηγορίες για υποκίνηση σε αυτοκτονία.

Από το 2012 η Ρωσία έχει υιοθετήσει αυστηρούς νόμους για την διανομή «επιβλαβούς» υλικού μέσω διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένων και των πορνογραφικών ιστοσελίδων.

Η κυβέρνηση της Μόσχας δηλώνει ότι στόχος της αυστηρής νομοθεσίας στο διαδίκτυο είναι να προστατεύσει τη νεολαία από ιστοσελίδες που περιέχουν σεξουαλικό περιεχόμενο ή που δίνουν οδηγίες στους νέους ανθρώπους για το πώς θα αυτοκτονήσουν ή τους ωθούν στην χρήση ναρκωτικών ουσιών.




Πηγή: 24ΩΡΟ