Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Τελικά τι ψάχνουμε σε μια γυναίκα;



Ποιος είπε πως μόνο οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα να αναζητούν τον πρίγκιπα του παραμυθιού; Όχι, πριγκίπισσα ζητάμε…



Υπάρχει κάτι που ζητάει ο κάθε άντρας από μια γυναίκα. Όχι, δεν είναι το σεξ. Τουλάχιστον όχι σε κάθε ευκαιρία. Διαφέρει από άντρα σε άντρα, αλλά στο τέλος όλοι εκεί καταλήγουμε. Ποιο είναι το… Δισκοπότηρο μας; Η αγάπη!

Του Δημήτρη Δρίζου

Μπορεί να σου φαίνεται τόσο κλισέ όσο η φράση «ο τσάρος της οικονομίας» (καλή αρχή κύριε Βαρουφάκη μας), αλλά στην τελική ο κάθε άντρας αυτό θέλει. Να νιώσει αγάπη. Δεν στο λέω επειδή το θέλω εγώ και ο μπακάλης στο super market που με ρωτάει συνέχεια πως βλέπω τον Ολυμπιακό. Κάθε στιγμή όμως που μιλάω με φίλο για τα γκομενικά καταλήγουμε εκεί.

Υπάρχει μια κοινή και διαδεδομένη άποψη πως οι άντρες θέλουμε μόνο σεξ από μια γυναίκα. ΟΚ, πάνω-κάτω ισχύει. Αν πω ψέματα θα πέσει φωτιά να με κάψει και δεν μου φταίει και σε τίποτα ο σκυλάκος μου, ο Άρης, που κοιμάται δίπλα στο γραφείο μου. Αυτό όμως που αρνούμαστε να δούμε οι άντρες είναι πέρα από το περιστασιακό και εύκολο σεξ. Ναι γειτονοπούλα, εσένα λέω.

Οι άντρες είμαστε μεγάλα παιδιά. Θα είμαστε μέχρι τα βαθιά γεράματα. Τι ζητάει κάθε παιδάκι; Να νιώθει σημαντικό. Έτσι προσπαθούμε και εμείς να κάνουμε. Πως; Με το σεξ. Το οποίο «επιβεβαιώνει» ουσιαστικά γιατί είμαστε το κυρίαρχο είδος στον κόσμο. Άσχετα ότι όταν κρυολογούμε τρέχουμε στο νοσοκομείο και ζητάμε να μπούμε στην εντατική. Το μικρό μας μυαλό (σε αυτά τα θέματα) έχει έναν μηχανισμό που αναφέρει ρητά πως «Κάθε φορά που θα κάνεις σεξ με άλλη γυναίκα, αυτόματα κερδίζεις πόντους στον εγωισμό σου». Τελεία. Όχι του Γκλέτσου.

Κάπως έτσι τα μπαρ έχουν γεμίσει από τύπους που διαθέτουν σκάνερ στα μάτια με μοναδικό στόχο έναν: Ευάλωτη γυναίκα. Τι κερδίζει ουσιαστικά όμως ένας άντρας από όλο αυτό; Αλήθεια τι; Καταρχάς αυξάνει τις πιθανότητες κατάθλιψης. Γιατί σαν έρθει η μέρα (Μιχάλης Stavento Copyright) της αυτοκριτικής θα καταλήξει σε ψυχίατρο. Δεύτερον, χάνει την ουσία της ζωής: Να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Τρίτον: Απλά καταφέρνει να πληγώσει και έναν ακόμα άνθρωπο για να επιβεβαιώσει τον είναι του.

Τι ζητάμε όμως σαν άντρες; Ουσιαστικά τίποτα και τα πάντα. Το τίποτα αντιπροσωπεύει τα απλά πράγματα. Όπως μια καλημέρα την στιγμή που το αφεντικό μας έχει στριμώξει στα σκοινιά και βαράει όπως η Ρεάλ Μαδρίτης την Πέρα Ραχούλα. Τα πάντα; Εκτίμηση. Μια γυναίκα που στα δύσκολα θα σταθεί δίπλα και θα στηρίξει τον πληγωμένο εγωισμό. Γιατί όπως είπα και παραπάνω, αγόρια είμαστε και ο εγωισμός μας είναι το πρώτο μέλημα μας. Μια γυναίκα που στα δύσκολα θα πιάσει το χέρι και θα δώσει κίνητρο.

Και ΟΚ, θα αναρωτηθούν οι γυναίκες αναγνώστριες «Ρε φιλαράκι, εσύ ξέρεις άντρα που τα αξίζει όλα αυτά;». Πραγματικά… όχι. Ειλικρινά όχι. Όσο τέλειος και αν θέλει να είναι κανείς (δεν βγάζω το τομάρι μου έξω από την εξίσωση) έχει ελαττώματα που πολλές φορές είναι καταστροφικά. Αλλά ποια γυναίκα δεν έχει; Ή ποια γυναίκα προσπαθεί να αγκαλιάσει αυτά τα ελαττώματα; Ίσως καμία. Όπως και κανένας άντρας δεν κάνει το αντίθετο.

Πόσο ευκολότερο όμως θα ήταν αν οι εγωισμοί έκαναν στην άκρη; Αν βρε παιδί μου αντί να ζητήσει ένας άντρας το σεξ (ντε και σόνι) ζητήσει μια όμορφη εκδρομή στο Σούνιο; Πόσο πιο εύκολο θα ήταν για μια γυναίκα να ζητήσει από έναν άντρα αντί για πρώτο τραπέζι πίστα (ναι, γιατί και εσείς οι γυναίκες θέλετε τέτοια για να ικανοποιήσετε τον εγωισμό σας) να προτείνει έναν όμορφο περίπατο στην Αρεοπαγίτου;

Τελικά τι θέλουμε όλοι; Αγάπη και εκτίμηση. Δεν είναι εύκολο. Αλλά πόσο ευκολότερο θα ήταν αν αφήναμε όλοι τους εγωισμούς και την αυτοεπιβεβαίωση στην άκρη; Οπότε οι άντρες που το παίζουν macho και greek lover είναι και εκείνοι που ζητάνε περισσότερο κάτι: Σεβασμό.

Γιατί στην τελική, το σεξ είναι το ευκολότερο πράγμα να βρεις. Αγάπη και σεβασμό το δυσκολότερο. Αλήθεια, το εύκολο τελικά είναι και αυτό που αξίζει;




Πηγή: followme.gr