Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ακόμα και στριπτιτζάδικο(!) στις 10 πιο εντυπωσιακές υποβρύχιες κατασκευές



H ζωή κάτω από τη θάλασσα είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι αγαπούν, επηρεαζόμενοι κυρίως από τη φουτουριστική απεικόνιση της μυθοπλασίας, τις ταινίες και τα video games.


Το να μπορεί κάποιος να απολαμβάνει την ομορφιά των ωκεανών και την εκπληκτική θαλάσσια ζωή, είναι κάτι που μπορεί να φαίνεται αδύνατο για τους περισσότερους, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλές υποβρύχιες κατασκευές σε όλο τον κόσμο που προσφέρουν τη δυνατότητα να ζείτε, να απολαμβάνετε ένα δείπνο ή ακόμα και να δουλεύετε ενώ βρίσκεστε κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Δείτε παρακάτω στη λίστα που συνέταξε το TheRichest.com, τις πιο εντυπωσιακές υποβρύχιες κατασκευές

10. H2OME



Η US Submarine Structures είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στη δημιουργία υποθαλάσσιων εγκαταστάσεων και κτιρίων, συνήθως, ειδικά κατασκευασμένες για επιχειρήσεις ή μεγάλες εταιρείες. Ωστόσο, τώρα προσφέρει μια πολύ συγκεκριμένη υπηρεσία που επιτρέπει σε οποιονδήποτε έχει την οικονομική ευχέρεια να ζήσουν σε ένα πολυτελές, υποβρύχιο σπίτι. Γνωστό ως H2OME, το κτίριο βρίσκεται στο βυθό σε βάθος σχεδόν 60 πόδια. Το σπίτι έχει δύο ορόφους, περίπου 300 τετραγωνικά ποδιών, δύο υπνοδωμάτια, σαλόνι, τραπεζαρία. Το εντυπωσιακό αυτό σπίτι κοστίζει 10 εκατομμύρια δολάρια.

9. Red Sea Star εστιατόριο / Nymphas Show Bar



Χτισμένο στο Eilat, στο Ισραήλ, το Red Sea Star ήταν ένα παλιό εστιατόριο, μπαρ και παρατηρητήριο που ήταν χτισμένο εξολοκλήρου υποβρύχια. Όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν το μοναδικό αυτό κτίριο απλά πρέπει να περάσουν πάνω από μια μικρή γέφυρα και να κατέβουν μια μικρή σκάλα, για να μπορέσουν να φάνε και να πιουν με θέα τον πυθμένα του ωκεανού. Κάποια στιγμή το Red Sea Star Restaurant έκλεισε και έγινε ένα στριπτιτζάδικο, το Nymphas Show Bar, με στύλους για να εξασκούνται οι χορεύτριες αλλά τελικά έκλεισε σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία.

8. Jules' Undersea Lodge



Το ξενοδοχείο «Jules Undersea Lodge» που βρίσκεται σε βάθος 6,5 μέτρων στο νησί Key Largo, στην Φλόριντα, είναι το μοναδικό υποβρύχιο ξενοδοχείο του κόσμου και για να πάει κανείς ως εκεί θα πρέπει να γνωρίζει κατάδυση. Το εσωτερικό των δωματίων έχει συμπιεσμένο αέρα και δεν υπάρχει περίπτωση να μπει νερό μέσα στα δωμάτια, τα οποία διαθέτουν την πολυτέλεια ενός πεντάστερου ξενοδοχείου. Από τα τεράστια παράθυρα των δωματίων τους μπορούν οι επισκέπτες να δουν τη μαγεία του βυθού, πολλά αγγελόψαρα και άλλα τροπικά ψάρια που κατοικούν στους γύρω υφάλους. Η διαμονή σε ένα δίκλινο δωμάτιο για ένα βράδυ κοστίζει περίπου 615 ευρώ, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να μη διανυκτερεύσει κανείς και απλά να ξεναγηθεί για κάποιες ώρες στο ξενοδοχείο με 110 ευρώ το άτομο!

7. Poseidon Undersea Resort



Ο κατασκευαστής Bruce Jones έχει οραματιστεί ότι το Poseidon Undersea Resort στα νησιά Φίτζι θα γίνει ο προάγγελος μιας αλυσίδας υποβρύχιων πολυτελών ξενοδοχείων. Για τα ζευγάρια που ψάχνουν ένα μοναδικό μέρος για το γάμο τους, το Poseidon σχεδιάζει επίσης τη δημιουργία ενός υποθαλάσσιου παρεκκλησιού με θέα έναν κοραλλιογενή ύφαλο. Οι 25 υποβρύχιες σουίτες του ξενοδοχείου θα έχουν πρόσβαση σε γήπεδα τένις και γήπεδο γκολφ. Η ιδέα μιας αλυσίδας πολυτελών υποβρύχιων θέρετρων μπορεί να ανήκει ακόμα στη σφαίρα της φαντασίας, αλλά ο Jones είχε αυτό το τολμηρό όραμα περισσότερο από μια δεκαετία πριν.

6. Ithaa Undersea Εστιατόριο



Μοναδικό στο είδος του στον κόσμο, το εστιατόριο Ithaa δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να γευματίσουν περιτριγυρισμένοι από σαλάχια, καρχαρίες και άλλα τροπικά ψάρια της περιοχής, 5 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το όνομά του σημαίνει "Μητέρα του μαργαριταριού" στα Ντιβέχι, την τοπική γλώσσα. Το εστιατόριο άνοιξε τον Απρίλιο του 2005 και είναι κατασκευασμένο από ακρυλικό με διάφανη οροφή, που επιτρέπει την υποβρύχια θέα σε 270 μοίρες. Τα πιάτα που προσφέρονται είναι τοπικής κουζίνας με δυτικές επιρροές, ενώ συνιστάται κατά τη διάρκεια του γεύματος στους επισκέπτες να φορούν γυαλιά ηλίου, καθώς το εστιατόριο είναι πάρα πολύ φωτεινό από την αντανάκλαση του φωτός στο νερό. Το 2010 για τον εορτασμό των 5 χρόνων του Ithaa, κατέστη δυνατή η διανυκτέρευση και έκτοτε χρησιμοποιείται και για διάφορες εκδηλώσεις. Το εστιατόριο περιλαμβάνεται στις πολυτελείς εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Conrad Rangali στο νησάκι Ρανγκαλί και η πρόσβαση μπορεί να γίνει με υδροπλάνο από το Μαλέ.

5. Aquarius Reef Base



Είναι κάποιος άλλος, εκτός από τα πληρώματα των υποβρυχίων, που ζει κάτω από το νερό τώρα; Η απάντηση είναι "ναι": οι αυτοδύτες.

Είναι στο Aquarius Reef Base, που διευθύνεται από το πανεπιστήμιο της Φλόριντα και πρόκειται για έναν ερευνητικό σταθμό μόνιμα 20 μέτρα κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας στο Εθνικό Θαλάσσιο Καταφύγιο της Φλόριντα.

4. Cancun Underwater Museum



Το Υποβρύχιο Μουσείο του Cancun είναι μια σειρά από γλυπτά του Jason Taylor deCaires και τοποθετούνται κάτω από το νερό στα ανοικτά των ακτών της Isla de Mujeres και Cancun στο Μεξικό. Το έργο ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2009 με την τοποθέτηση των εκατό αγαλμάτων στα ρηχά νερά του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου του Cancun, το οποίο είχε προηγουμένως πληγεί από καταιγίδες.

Τα γλυπτά που δημιουργήθηκαν με θαλάσσιο σκυρόδεμα από pH ουδέτερο και βασίζονται σε μέλη της τοπικής κοινότητας. Ο καλλιτέχνης έχει προγραμματίσει τα γλυπτά να μετατραπούν σε τεχνητούς υφάλους προσθέτοντας κοράλλια που φυτεύτηκαν στα αρχικά γλυπτά. Ένα σύνολο από 400 γλυπτά σχεδίαζε, να τα εγκαταστήσει μέχρι το τέλος του 2010 και σχεδόν τα κατάφερε.

Μπορείτε με δύτες να επισκεφθείτε όλα την υποβρύχια εγκατάσταση αλλά και να τα δείτε κάνοντας βόλτα με βάρκες με γυάλινο πυθμένα.

3. Sea.Fire.Salt.Sky. Εστιατόριο



Άλλο ένα απίστευτο υποβρύχιο εστιατόριο βρίσκεται στις Μαλδίβες, ονομαζόμενο «Sea.Fire.Salt.Sky.» και διαθέτει τέσσερις διαφορετικούς ορόφους. Κάθε όροφος έχει ένα διακριτικό θέμα και την ατμόσφαιρα που λαμβάνει από το όνομα του εστιατορίου. Με κομψή διακόσμηση και γυάλινους τοίχους που δείχνουν την άγρια ζωή στον ωκεανό, το εστιατόριο μπορεί να δεχθεί ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Έχει ακόμα και το δικό του κελάρι, εφοδιασμένο με μια συλλογή από υψηλής ποιότητας κρασιά.

2. Shanghai Ocean Ενυδρείο



Το ενυδρείο Shanghai Ocean στην Κίνα, φιλοξενεί πάνω από 450 είδη θαλάσσιας ζωής από τους τέσσερις ωκεανούς, σ' ένα σύμπλεγμα δεξαμενών και ενυδρείων που προκαλεί δέος στον επισκέπτη. Το ενυδρείο καταλαμβάνει έκταση 20.500 τετραγωνικών και είναι αποτέλεσμα της επένδυσης ύψους 55 εκατομμυρίων δολαρίων. Από τον Φεβρουάριο του 2002, όταν άνοιξε τις πύλες του, υποδέχεται πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο, τόσο από την Κίνα όσο και από ολόκληρο τον κόσμο.

1. MarineLab



Το MarineLab είναι ουσιαστικά μια μεγάλη υποβρύχια εγκατάσταση που λειτουργεί ως ερευνητικό κέντρο για τους επιστήμονες, καθώς και μια αίθουσα διδασκαλίας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Λειτουργεί από το 1984, καθιστώντας τον μακροβιότερο υποβρύχιο οικότοπο και βρίσκεται κοντά στο Jules Undersea Lodge.



Πηγή: newmoney.gr