Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ετοιμάζεται το απίστευτο νέο γήπεδο της Μίλαν!



H Μίλαν έχει καταφέρει να κερδίσει μέχρι σήμερα 7 Champions League και πρωταγωνιστεί συχνά-πυκνά στους τίτλους των μεγαλύτερων αθλητικών εφημερίδων.



Ωστόσο αυτή τη φορά έρχεται και πάλι στο προσκήνιο εξαιτίας του νέου της γηπέδου που ετοιμάζεται και αναμένεται να είναι ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικής.

Το έργο ανέλαβε η εταιρεία Arup, και για να καταλάβετε το μέγεθός της, μάθετε ότι αυτή είναι υπεύθυνη για την κατασκευή της Όπερας του Σίδνεϊ και του Fulton Center της Νέας Υόρκης.

Το γήπεδο θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ιταλίας και οι θέσεις του θα είναι σε κόκκινο και μαύρο, τα χρώματα δηλαδή της Milan. Συγκεκριμένα, το γήπεδο θα χωράει 48.000 φιλάθλους και θα διαθέτει αναδιπλούμενη οροφή.



Κάθε κάθισμα θα μπορεί να προσαρμοστεί χρησιμοποιώντας έναν ειδικό μοχλό για να δημιουργείται από τον κάθε φίλαθλο η καλύτερη δυνατή οπτική γωνία την ώρα του αγώνα. Στον ίδιο χώρο του γηπέδου θα υπάρχουν ένα ξενοδοχείο, ένα αθλητικό κολέγιο, εστιατόρια, πάρκο, καθώς και μια παιδική χαρά, ώστε να μπορούν οι φίλαθλοι να κάνουν διάφορες δραστηριότητες πριν και μετά τον αγώνα. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Μίλαν θα παίξει τον πρώτο της αγώνα στη νέο της έδρα το 2018.



To στάδιο απ’ έξω θα μοιάζει περισσότερο με κτίριο γραφείων, ενώ το ύψος του θα φτάσει τα 30 μέτρα, ενώ θα φτάσει μέχρι και 10 μέτρα βάθος. Η αρχιτεκτονική του αλλά και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στην ανέγερση είναι τέτοια ώστε να μην ακούγονται καθόλου οι ήχοι του αγώνα εκτός σταδίου.

Το στάδιο θα απασχολήσει 1.000 άτομα για την κατασκευή του και 500 άτομα ως υπαλλήλους από τη στιγμή που θα αρχίσει να λειτουργεί κανονικά.




Πηγή: spirossoulis.com