Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Το ZDF ξεφτιλίζει τη Γερμανία για τις πολεμικές αποζημιώσεις


Ένα εκπληκτικό επεισόδιο θα προβληθεί αύριο στη Γερμανική τηλεόραση, όπου μια εκπομπή παρουσιάζει με καυστικό και αναπαραστατικό τρόπο τα γεγονότα που αφορούν το ελληνικό χρέος.



Το SDNA «αλίευσε» ένα 15λεπτο απόσπασμα που πρέπει ΟΛΟΙ να παρακολουθήσετε. Σε αυτό εμφανίζεται η τρόικα, αλλά και το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, με αποκορύφωμα την εμφάνιση του Αργύρη Σφουντούρη, θύμα της σφαγής του Διστόμου, καθώς είχε εκτελεστεί ολόκληρή η οικογένειά του.


Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε είναι από την εκπομπή του ZDF, «Die Anstalt», και ξεκινάει με την τρόικα να μπαίνει σε μια ελληνική ταβέρνα. Με λίγα λόγια εξηγούν στον ιδιοκτήτη πως λόγω κρίσης πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις. Του δανείζουν ένα κεφάλαιο, αλλά από τη μία τσέπη μπαίνουν και την άλλη βγαίνουν, καθώς το ένα μέλος της τρόικας του τα δίνει, και το άλλο του τα παίρνει! Άρα καμία ανάπτυξη. Στη συνέχεια η τρόικα θέτει στον ιδιοκτήτη της ταβέρνας 3 κανόνες. Ο πρώτος είναι «οι κανόνες είναι κανόνες», ο δεύτερος «τα χρέη θα πρέπει να αποπληρωθούν», και ο τρίτος «κανένα τρικ».

Επόμενη σκηνή οι γερμανικές αποζημιώσεις, και εδώ είναι όλο το ζουμί. Ένας Γερμανός πελάτης της ταβέρνας πετάγεται στο Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας για να ρωτήσει τί γίνεται με το θέμα των αποζημιώσεων. Σε ένα σημείο ο πελάτης λέει πως «ακόμα και οι ναζί είχαν αναγνωρίσει το δάνειο και είχανε επιστρέψει μια δόση και η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας ως νόμιμος διάδοχος λουφάρει; Ούτε ένας Γερμανός εγκληματίας ο οποίος εγκλημάτησε στην Ελλάδα, δεν καταδικάστηκε από το γερμανικό δικαστήριο».

Λίγο πιο μετά μιλούν για την αποτρόπαια σφαγή 228 αμάχων στο Δίστομο, μεταξύ των οποίων βρισκόντουσαν έγκυες και παιδιά. Δείχνουν την φωτογραφία ενός μικρού αγοριού το οποίο έχασε μέσα σε μια μέρα τη μητέρα του, τον πατέρα του και 30 συγγενείς... Και η απάντηση του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών; «Αυτόν τον πόνο δεν μπορεί κανείς να τον μετρήσει με χρήματα». Πόσο απέχει αυτό από την τραγική πραγματικότητα άραγε;

Στη συνέχεια ο υπάλληλος του υπουργείου διαβάζει την εξής απάντηση της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, σε ερώτηση για τις επανορθώσεις το 1996: «Η σφαγή του Διστόμου αξιολογήθηκε στο πλαίσιο του πολέμου και έτσι δεν αποτελεί δικαίωμα για επανόρθωση και αποζημίωση».

Στο τελευταίο σκέλος, εμφανίζεται ένας κύριος και τους κερνάει ούζο. Ποιός είναι αυτός; Το παιδί της φωτογραφίας, ο Αργύρης Σφουντούρης... Ο κ. Αργύρης διηγείται την ιστορία του με το κλίμα να είναι φορτισμένο, και τονίζει πως η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας υιοθέτησε τα ψέματα των Ναζί, ότι δηλαδή η σφαγή του Διστόμου ήταν μια συνηθισμένη πολεμική δράση. Στη συνέχεια λέει πως η Γερμανία έκανε το παν για να ΜΗΝ αποζημιώσει τους Έλληνες. Στο τέλος τον ρωτούν «τι γίνεται τώρα;», και ο κ. Αργύρης τους παραπέμπει στους ίδιους κανόνες. «Οι κανόνες είναι κανόνες», «τα χρέη θα πρέπει να αποπληρωθούν», «κανένα τρικ», και όπως είναι λογικό το συγκινημένο κοινό ξεσπάει σε χειροκροτήματα!

Δείτε ολόκληρο το εκπληκτικό βίντεο και μοιραστείτε το!



Πηγή: sdna.gr