Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Υπάρχει φιλία μεταξύ αντρών και γυναικών;



Ξέχνα όσα ήξερες! Δες γιατί αυτή η ερώτηση είναι κλισέ!



Ποσες φορές αυτό το ερώτημα δεν έχει συζητηθεί, αναλυθεί σε παρέες και δεν έχει γίνει ακόμα και αντικείμενο έρευνας. Πόσες διαφορετικές απόψεις δεν έχουν εκφραστεί και πόσες διαφωνίες και τσακωμοί δεν έχουν ξεσπάσει στο όνομα αυτής της φιλίας;(!)

Αναμφίβολα όμως το ότι κάποιοι πιστεύουν πως δεν υπάρχει φιλία μεταξύ αντρών και γυναικών θεωρείται πια μια κλισέ άποψη που στηρίζεται σε μία λογική λίγο απαρχαιωμένη! Κακά τα ψέματα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου κανένας από τους δύο δεν βλέπει ερωτικά τον άλλον και μπορούν να αναπτύξουν μια φιλική σχέση με γερές βάσεις. Είμαστε κοινωνικά όντα που ερχόμαστε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους. Αυτό που μας κεντρίζει στους ανθρώπους ίσως να είναι το ερωτικό στοιχείο αλλά δεν είναι πάντα και αυτό, ούτε είναι και απαραίτητο.

Αν το θέσεις λογικά στο μυαλό σου θα διαπιστώσεις πως έχεις ανάγκη να έχεις φίλο έναν άντρα. Αυτή η διαφορετικότητα σας είναι που σας ενώνει. Θα βρεις στοιχεία στο χαρακτήρα του, στις κινήσεις του, στα πιστεύω του, στις απόψεις του και στην οπτική που βλέπει τα πράγματα που δεν θα τα βρεις σε μία γυναίκα φίλη και αυτός αντίστοιχα σε άντρα φίλο. Έχεις την δυνατότητα να αναπτύξεις μια ανιδιοτελής σχέση με έναν άνθρωπο όπου θα μπορείς να τον αγαπάς, να ενδιαφέρεσαι γι' αυτόν χωρίς να έχεις τον φόβο ότι θα σε θεωρεί δεδομένη και ότι εν τέλει ίσως και ξενερώσει όπως γίνεται συνήθως στις ερωτικές σχέσεις. Θα μπορείς να ζήσεις στιγμές μαζί του σαν να είστε ζευγάρι χωρίς να είστε. Εφόσον δεν θα υπάρχει το ερωτικό κομμάτι ανάμεσά σας συνεπώς δεν θα υπάρχουν και ζήλειες που είναι και ο Νο1 λόγος των καυγάδων.

Βασικά είναι απαραίτητο να υπάρχει μια τέτοια φιλία στη ζωή σου διότι με αυτό τον τρόπο έχεις τη δυνατότητα να μάθεις πως σκέφτονται οι άντρες και οι άντρες πως σκέφτονται οι γυναίκες. Έτσι θα αλλάξεις οπτική σε πολλά πράγματα που σκεφτόσουν λάθος γιατί θα έχεις καταλάβει και την άλλη πλευρά.



Τελικά πιστεύουν στην πραγματική αγάπη οι άντρες; Για να δούμε την οπτική τους σε αυτό το θέμα!




Πηγή: followme.gr