Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

24 πράγματα που δεν ήξερες για το διαζύγιο...


Τα διαζύγια είναι επίπονα και ψυχικά εξοντωτικά. Μάθετε 24 πράγματα γύρω από το διαζύγιο που δεν είχατε ακούσει μέχρι τώρα...



1: Συμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη σε Αμερικανούς άνδρες και γυναίκες ηλικίας 15-44 ετών, τα ζευγάρια που ξεκινούν να ζουν μαζί πριν τον γάμο είναι πιο ευάλωτα στο διαζύγιο.

2: Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Απογραφής, οι πρώτοι γάμοι που καταλήγουν σε διαζύγιο διαρκούν έως 8 χρόνια κατά μέσο όρο.

3: Τα ποσοστά διαζυγίων στην Ινδική Υποήπειρο βρέθηκαν χαμηλότερα σε σύγκριση με άλλες ασιατικές χώρες.

4: Οι άνθρωποι που συνάπτουν δεύτερο γάμο είναι λιγότερο πιθανό να χωρίσουν λόγω της εμπειρίας τους από τον πρώτο αποτυχημένο γάμο.

5: Οι Φιλιππίνες είναι η μοναδική χώρα όπου τα διαζύγια είναι πάρανομα, εκτός από το Βατικανό.

6: Στο ναό Mantokuji στην Ιαπωνία, οι δυστυχισμένες παντρεμένες γυναίκες μπορούσαν να γράψουν τις επιθυμίες γύρω από το διαζύγιο τους σε ένα χαρτί και να το πετάξουν στη λεκάνη της τουαλέτας. Πλέον ο ναός είναι μουσείο.

7: Σύμφωνα με μια έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο το 50% των διαζευγμένων μετανιώνουν για την απόφασή τους να χωρίσουν.

8: Το 2012 μια Ιταλίδα ζήτησε διαζύγιο από τον άνδρα της αφότου εκείνος πήρε τη μάνα του μαζί στο ταξίδι του μέλιτος.

9: Σύμφωνα με μια έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα, τα παιδιά των οποίων οι γονείς έχουν χωρίσει είναι πιο πιθανό να παρατήσουν το σχολείο.

10: Στις ΗΠΑ, κατά μέσο όρο, οι γυναίκες χρειάζονται περίπου 3,1 χρόνια για να ξαναπαντρευτούν μετά από ένα διαζύγιο. Οι άντρες, από την άλλη πλευρά, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να προχωρήσουν και ξαIναπαντρεύονται μετά από 3,3 χρόνια.

11: Οι γάμοι στους οποίους οι γυναίκε; είναι δύο ή περισσότερα χρόνια μεγαλύτερες από τους συζύγους τους έχουν 53% μεγαλύτερες πιθανότητες να διαλύσουν τον γάμου τους απ'ό,τι οι γάμοι όπου οι άντρες είναι τρία ή παραπάνω χρόνια μεγαλύτεροι ή ένα χρόνο νεαρότεροι από τη γυναίκα τους.

12: Σύμφωνα με κάποιους ερευνητές οι άνδρες είναι κατά 8 φορές πιο πιθανό να αυτοκτονήσουν έπειτα από ένα διαζύγιο. Επίσης είναι διπλάσιες οι πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη ή καρδιακό επεισόδιο.

13: Στις ΗΠΑ τα 2/3 των υποθέσεων διαζυγίων έχουν ξεκινήσει από γυναίκες.

14: Στην Ιταλία , σχεδόν το ήμισυ των διαδικασιών διαζυγίου αναφέρουν την κοινωνική δικτύωση Whatsapp.

15: Έρευνα δείχνει ότι μόνο εάν ένας από τους δύο συντρόφους καπνίζει είναι πιο πιθανό ένα διαζύγιο κατά 75 έως 91%.

16: Το 2011 ένας 99χρονος Ιταλός χώρισε την επί 60 χρόνια γυναίκα του, αφότου συνειδητοποίησε ότι η 96χρονη σύζυγός του είχε εξωσυζυγική σχέση τη δεκαετία του '40.

17: Τα ζευγάρια που κάνουν πολυτελή γάμο είναι πιο πιθανό να καταλήξουν σε διαζύγιο.

18: Τα ζευγάρια με παιδιά είναι λιγότερο πιθανό να χωρίσουν, ωστόσο οι πιθανότητες διαζυγίου αυξάνονται στην περίπτωση διδύμων ή τριδύμων.

19: Μια μελέτη βρήκε ότι οι χορευτές και οι χορογράφοι έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά διαζυγίων (43,03%). Οι μπάρμεν, με ποσοστό διαζυγίων 38,4%, βρίσκονται στη δεύτερη θέση, και ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής οι θεραπευτές μασάζ με 38,2%.

0: Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, οι γεωπόνοι, οι ναυτικοί, οι πυρηνικοί επιστήμονες, οι οπτομέτρες και οι ποδίατροι είχαν τα χαμηλότερα ποσοστά διαζυγίων.

21: Τα ζευγάρια που μαλώνουν για χρηματικά ζητήματα είναι πιο πιθανό να χωρίσουν.

22: Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση "Family Relations" βρήκε ότι οι γάμοι που είναι λιγότερο πιθανό να καταλήξουν σε διαζύγιο είναι μεταξύ ανθρώπων με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης. Ωστόσο, "οι Αφρο-αμερικανίδες δεν φαίνεται να απολαμβάνουν τον ίδιο βαθμό προστασίας που προσφέρει η εκπαίδευση στον γάμο", ανέφερε ο ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Rutgers, ο οποίος ήταν επικεφαλής της μελέτης.

23: Σύμφωνα με ένα ερευνητή στο Πανεπιστήμιο Ohio State οι άνδρες είναι πιθανό να πάρουν βάρος μετά το διαζύγιο.

24: Μια μελέτη στη Σουηδία έδειξε ότι οι άνθρωποι που περνούν περισσότερο χρόνο από 45 λεπτά στις μετακινήσεις είναι πιο πιθανό να πάρουν διαζύγιο.



Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr