Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Οι τροφές που περιέχουν περισσότερη ζάχαρη απ'όση φαντάζεστε


Τα γνωρίζετε;



Έχετε αποφασίσει να κάνετε μια πιο συνετή διατροφή και χρησιμοποιείτε στο μενού σας τροφές και ποτά που νομίζετε ότι θα σας "απαλλάξουν" από την περιττή ζάχαρη.

Μάλλον κάνετε λάθος. Μερικές από τις πιο "αθώες" τροφές, ή υπεράνω πάσης υποψίας ροφήματα, μπορούν να σας επιβαρύνουν με περιττή ζάχαρη, από εκεί που δεν το περιμένετε.

Δείτε ποια είναι αυτά:

Επιδόρπια γιαουρτιού

Τα επιδόρπια γιαουρτιού, σε αντίθεση με το γιαούρτι, περιέχουν ζάχαρη σε διάφορες μορφές όπως σιρόπι γλυκόζης ή σιρόπι αμύλου.

Μπάρες δημητριακών

Οι περισσότεροι τις καταναλώνουν θεωρώντας ότι πρόκειται για υγιεινό σνακ, οι περισσότερες μπάρες όμως περιέχουν αρκετή επεξεργασμένη ζάχαρη.

Dressing σαλάτας

Οι σάλτσες για τη σαλάτα περιέχουν μέχρι 9-10 γραμμάρια ζάχαρη. Το ίδιο ισχύει και για οποιαδήποτε σάλτσα πωλείται στο σούπερ μάρκετ.

Χυμοί

Οι περισσότεροι χυμοί του εμπορίου περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη. Πριν αγοράσετε τυποποιημένους χυμούς, κοιτάξτε την ετικέτα με τα συστατικά.

Κομπόστες

Οι περισσότερες κομπόστες περιέχουν μέχρι και 30 γραμμάρια ζάχαρη, οπότε προτιμήστε να φάτε τα φρούτα εποχής που περιέχουν φυσικά σάκχαρα.

Λευκό κρασί

Τα ξηρά κρασιά έχουν λιγότερη ζάχαρη με 1,5 γραμμάριο σε κάθε ποτήρι, σε αντίθεση με τα πιο γλυκά κρασιά που έχουν 6 γραμμάρια ανά ποτήρι.



Πηγή: parapolitika.gr