Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

12 παραλίες της Κέρκυρας που θα σας αφήσουν άφωνους!


Είναι απολύτως βέβαιο πως η Κέρκυρα θα σας δυσκολέψει, ειδικά όσον αφορά το ποιες παραλίες θα επισκεφθείτε στις διακοπές σας. Ο λόγος; Είναι τόσες πολλές και τόσο ωραίες, που πραγματικά δεν πρόκειται να απογοητευτείτε όπου κι αν καταλήξετε:



βορρά και νότο, δυτική ακτή στο Ιόνιο και την Αδριατική ή ανατολική, με θέα τις απέναντι ακτές της Ηπείρου και της Αλβανίας.

Οι επιλογές ανάμεσα στις παραλίες παραείναι άπειρες και καλύπτουν όλα τα γούστα. Παραλίες με άμμο και παραλίες με βότσαλο. Παραλίες πολύβουες, που προσφέρουν έντονη διασκέδαση και παραλίες εντελώς απομονωμένες. Παραλίες μπροστά από μεγάλα τουριστικά θέρετρα με όλες τις ανέσεις και παραλίες προσβάσιμες μόνο από τη θάλασσα. Δείτε στην λίστα που συνέταξε το terrabook.com 12 από τις καλύτερες παραλίες της Κέρκυρας.



1. Παραλία Άη Γόρδη

Η Παραλία Άη Γόρδη είναι από τις πιο δημοφιλείς σε ντόπιους και τουρίστες λόγω του καταπληκτικού φυσικού της περιβάλλοντος. Βρίσκεται φωλιασμένη στις ρίζες ενός καταπράσινου βουνού και περικλείεται από ελαιόδεντρα που καταλήγουν στον ομώνυμο οικισμό και τη θάλασσα. Ξεχωρίζει για τον βράχο που βρίσκεται στη νότια μεριά της μέσα στη θάλασσα, το Ορθολίθι ή Μεγάλο Θολετό. Είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία, έχει ρηχά, καταγάλανα νερά και μια μακριά και πλατιά χρυσή αμμουδιά. Πάνω από την παραλία θα βρείτε πάρα πολλά εστιατόρια, beach bars, αλλά και ενοικιαζόμενα δωμάτια με θέα στη θάλασσα. Διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες, ναυαγοσώστη, όπως και τη δυνατότητα για θαλάσσια σπορ, καταδύσεις και ενοικιάσεις σκαφών.



2. Παραλία Γλυφάδας

Η παραλία Γλυφάδας είναι μια από τις ωραιότερες της Κέρκυρας, πολύ δημοφιλής κυρίως στη νεολαία λόγω των πολλών beach bar που βρίσκονται πάνω στην άμμο. Είναι πολύ πλατιά παραλία, καλυμμένη με πολύ λεπτή χρυσή άμμο, ενώ ψηλοί λόφοι, κατάφυτοι με ελιές και πεύκα «αγκαλιάζουν» τον κόλπο, στα ριζά του Πέλεκα, σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης. Η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη, με ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση, ντους, μπάνια και αποδυτήρια. Μπορείτε να νοικιάσετε βάρκες, κανό και ποδήλατα θαλάσσης, ενώ υπάρχει επίσης και ένα γήπεδο beach volley.



3. Παραλία Αγίου Γεωργίου Πάγων

Μεγάλη, αμμώδης παραλία πλαισιωμένη από ελαιώνες και κυπαρίσσια, η παραλία Αγίου Γεωργίου Πάγων θεωρείται από πολλούς ως η ομορφότερη ολόκληρου του νησιού. Είναι βραβευμένη με Γαλάζια σημαία για την καθαριότητά της και την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει. Διακρίνεται για την απέραντη αμμουδιά της και για τα δροσερά νερά της. Στη δεξιά πλευρά της, τη βόρεια, τα νερά βαθαίνουν απότομα ενώ στην αριστερή πλευρά τα νερά είναι πολύ ρηχά γι’ αυτό και προτιμάται από οικογένειες με μικρά παιδιά. Είναι πλήρως οργανωμένη ενώ μπορείτε επίσης να κάνετε διάφορα θαλάσσια σπορ, να νοικιάσετε σκάφος για την πανέμορφη παραλία Πόρτο Τιμόνι ή τα κοντινά ακατοίκητα νησάκια, ακόμα και να κάνετε μαθήματα κατάδυσης.




4. Παραλία του Ύψου

Η παραλία του Ύψου χαρακτηρίζεται από το μεγάλο μήκος της και από το γεγονός ότι βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον κεντρικό δρόμο, μπροστά στο τουριστικό χωριό Ύψος, στα βόρεια της πόλης της Κέρκυρας. Είναι πλήρως οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Διαθέτει επίσης μια μεγάλη ποικιλία από θαλάσσια σπορ ενώ λειτουργεί επίσης κέντρο καταδύσεων για τους λάτρεις της εξερεύνησης του βυθού. Από τον Ύψο θα θαυμάσετε μοναδική θέα στον ορεινό όγκο του Παντοκράτορα και στις καταπράσινες πλαγιές του.




5. Παραλία Αγίου Γεωργίου Αργυράδων

Μεγάλη σε μήκος και αμμώδης είναι η παραλία Αγίου Γεωργίου Αργυράδων που βρίσκεται μπροστά από το ομώνυμο τουριστικό θέρετρο στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κέρκυρας. Χαρακτηρίζεται από τα αβαθή νερά της, γεγονός που την κάνει προσφιλή σε οικογένειες με μικρά παιδιά που μπορούν να παίξουν άφοβα. Είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία ενώ διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες. Στην περιοχή θα βρείτε ταβέρνες, καφετέριες, αλλά και ξενοδοχεία. Από την παραλία Αγίου Γεωργίου Αργυράδων φεύγουν καΐκια για εξορμήσεις στις απέναντι βραχονησίδες Λαγούδια, αλλά και οργανωμένες ημερήσιες εκδρομές προς τους Παξούς.




6. Ίσσος

Μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες ολόκληρης της Κέρκυρας είναι ο Ίσσος, μια απέραντη παρθένα έκταση με χρυσή άμμο και τεράστιους αμμόλοφους, στοιχεία που της έχουν προσδώσει και το χαρακτηρισμό «Σαχάρα της Κέρκυρας». Εκτός αυτών, ο Ίσσος βρίσκεται σε μια προνομιακή τοποθεσία, ακριβώς μπροστά από την Λίμνη Κορισσίων, που είναι ο σημαντικότερος υδροβιότοπος στο νησί. Από το βόρειο τμήμα της παραλίας ξεκινά και το περίφημο κεδροδάσος, σε μια στενή λωρίδα γης ανάμεσα στη λίμνη και τη θάλασσα, το οποίο καταλήγει στη διπλανή παραλία του Χαλικούνα. Στην παραλία του Ίσσου, με τα ρηχά καθαρά νερά της θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες μπροστά από το ένα και μοναδικό beach bar της παραλίας σε αυτή την ατελείωτη αμμουδιά.





7. Παραλία Ρόδας

Η παραλία Ρόδας εκτείνεται μπροστά από το ομώνυμο τουριστικό θέρετρο στη βόρεια Κέρκυρα. Πρόκειται για μια μεγάλη αμμουδιά, βραβευμένη με Γαλάζια σημαία για τα καθαρά της νερά, τα οποία δεν βαθαίνουν απότομα, καθιστώντας την ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Κατά μήκος της παραλίας θα βρείτε αρκετές ομπρέλες και ξαπλώστρες που διατίθενται προς ενοικίαση, ενώ στην άκρη της υπάρχει ένα μικρό λιμανάκι όπου θα δείτε ντόπιους ψαράδες, με τα φρέσκα ψάρια της ημέρας.




8. Δράστης

Ο Δράστης της Κέρκυρας, δεν είναι ακριβώς παραλία, είναι ένα μικρό φιορδ λίγο έξω από την ακτή, στο βορειοδυτικότερο σημείο του νησιού. Κρυμμένος σε ένα πανέμορφο δασώδες τοπίο και για να φτάσετε εκεί πρέπει να οδηγήσετε – μόνο αν έχετε τζιπ – σε έναν κακοτράχαλο χωματόδρομο μήκος 1,5 χιλιομέτρου ή αλλιώς να περπατήσετε αυτή τη διαδρομή. Διάφορες μικρές νησίδες – βραχάκια με λεία επιφάνεια, διάσπαρτες, δίνουν τη δυνατότητα να καθίσετε και να κολυμπήσετε στα καταγάλανα, διάφανα νερά. Το πλεονέκτημα του Δράστη είναι το πανέμορφο τοπίο των φυσικών σχηματισμών και το γεγονός ότι η περιοχή λόγω του ότι είναι δυσπρόσιτη έχει προστατευθεί από την ανθρώπινη παρέμβαση και παραμένει παρθένα.





9. Παραλία Φαληράκι

Η παραλία Φαληράκι (γνωστή και ως «Μπάνια τ’ Αλέκου, από την ομώνυμη ψησταριά που λειτουργούσε παλιότερα εκεί) βρίσκεται κάτω από την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, σε μια πανέμορφη τοποθεσία με φανταστική θέα στο Παλαιό Φρούριο. Μικρή και αμμώδης, διαθέτει μια μεγάλη προβλήτα ιδανική για ηλιοθεραπεία, αλλά και βουτιές. Την προτιμούν κυρίως ντόπιοι, που επιθυμούν να κάνουν μια γρήγορη βουτιά κοντά στο σπίτι τους. Δίπλα στην παραλία έχει διαμορφωθεί ένας πολύ όμορφος πλακοστρωμένος χώρος, με καφετέριες, μπαράκια και μεζεδοπωλεία, όπου μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό ή το ποτό σας μέχρι αργά το βράδυ, με θέα το καταπράσινο νησάκι Βίδο.





10. Παραλία στο Σιδάρι

Μεγάλη και αμμώδης η παραλία στο Σιδάρι εκτείνεται κατά μήκος του κεντρικού δρόμου κάτω από το ομώνυμο τουριστικό θέρετρο στις βόρειες ακτές της Κέρκυρας. Βρίσκεται ανάμεσα στο λιμανάκι και το περίφημο Κανάλι της Αγάπης, ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα σε όλο το νησί. Διαθέτει ρηχά νερά, ιδανικά για οικογένειες με παιδιά, ενώ στο μέσον της περίπου εκβάλλει και ο ποταμός Τυφλός, που ξεκινά το ταξίδι του από τα ορεινά της βορειοδυτικής Κέρκυρας. Η παραλία στο Σιδάρι είναι πλήρως οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες στο μεγαλύτερο μέρος της. Σε απόσταση αναπνοής θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες και τουριστικά μαγαζάκια.





11. Παραλία Χαλικούνα

Η παραλία Χαλικούνα είναι μια τεράστια αμμουδιά μήκους περίπου 3 χιλιομέτρων στην νοτιοδυτική ακτή της Κέρκυρας. Αποτελεί μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του νησιού καθώς η μεγάλη αυτή αμμουδιά εκτείνεται κατά μήκος της Λίμνης Κορισσίων, χωρίζοντας τη λίμνη και τη θάλασσα. Το φυσικό τοπίο είναι μοναδικό, ανόθευτο από τον τουρισμό, ενώ μία μικρή ξύλινη γέφυρα επιτρέπει το πέρασμα στην απέναντι όχθη, στο σημείο όπου η λίμνη επικοινωνεί και ξεχύνεται μέσα στη θάλασσα. Η παραλία Χαλικούνα είναι ο παράδεισος των surfers και όσων κάνουν Kite surfing, λόγω των ανέμων που πνέουν συχνά στην περιοχή και διαθέτει δύο beach bar, μπροστά στα οποία θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες.




12. Παραλία Παλαιοκαστρίτσας

Η παραλία Παλαιοκαστρίτσας είναι η κεντρική και πιο μεγάλη παραλία της Παλαιοκαστρίτσας, του φημισμένου αυτού τουριστικού θέρετρου, με την απίστευτη φυσική ομορφιά. Βρίσκεται κάτω από τον δρόμο που οδηγεί στη Μονή Παλαιοκαστρίτσας, στα αριστερά. Έχει άμμο και χαλίκι και τα νερά της είναι γαλαζοπράσινα, καθαρά και ήρεμα. Ολόκληρος ο κόλπος περιτριγυρίζεται από πυκνή βλάστηση δημιουργώντας πανέμορφους χρωματισμούς και στα νερά. Είναι πλήρως οργανωμένη και εκεί θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση, ντους ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για πολλά θαλάσσια σπορ.



Πηγή: terrabook.com