Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΒΟΜΒΑ: Η κυβέρνηση ψάχνει 150 εκατ. ευρώ για να πληρώσει τις συντάξεις Ιουνίου!


Πιέσεις στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων για να δώσει τα αποθεματικά του στο ΙΚΑ με τη μορφή δανείου



Οι συντάξεις θα πληρωθούν κανονικά, τονίζoυν Στρατούλης και Μάρδας - 280 εκατ. από το ΓΛΚ περιμένει ο Ρ. Σπυρόπουλος

«Τρύπα» 150 εκατ. ευρώ ψάχνει να κλείσει η κυβέρνηση ώστε να φανεί συνεπής στην καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ για τον Ιούλιο. Αυτό αναφέρει ο ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι ασκούνται πιέσεις στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων, το οποίο δεν έχει δώσει τα αποθεματικά του στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να δώσει το συγκεκριμένο ποσό με τη μορφή δανείου στο ΙΚΑ.

Οι αναπληρωτές υπουργοί Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης και Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, σε κοινή τους δήλωση διαβεβαιώνουν ότι η καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ, αλλά και όλων των υπόλοιπων Ταμείων, θα πραγματοποιηθεί κανονικά και στην ώρα της.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες ο απερχόμενος διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, τόνισε στο διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος ότι περιμένει την εκταμίευση 280 εκατ. ευρώ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Να τονίσουμε ότι τα χρήματα θα πρέπει να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως το βράδυ της Παρασκευής, καθώς τη Δευτέρα 29 Ιουνίου θα καταβληθούν οι συντάξεις. Οι συντάξεις του ΙΚΑ και του Δημοσίου καταβάλλονται κανονικά την προτελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, συνηθίζεται ωστόσο τα χρήματα να πιστώνονται στους λογαριασμούς το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας.

Για μια ακόμη φορά φαίνεται ότι τα χρήματα που χρειάζονται για να καλυφθούν οι ανάγκες θα βρεθούν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από την κυβέρνηση, που είχε αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα και στις συντάξεις του Μαϊου, χρεώνοντας το στο σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών ΔΙΑΣ.



Πηγή: 24wro.eu