Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Το φύκι που έστειλε και δεύτερο παιδί στο Νοσοκομείο


Το γνωστό σε όλους...



μας “Φύκι της Καραθώνας” έστειλε ένα παιδί εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Παίδων...

Οι φωτογραφίες είναι αποκαλυπτικές, δείτε τι συνέβη.

Δύο χρόνια πέρασαν από το θέμα που είχε δημιουργηθεί με τον μικρό Μανώλη στο Ναύπλιο, ο οποίος είχε έρθει οικογενειακώς από την Κρήτη για διακοπές και κατέληξε στο Νοσοκομείο.

Ήταν Μάιος του 2013 όταν μετά από μπάνιο στην Καραθώνα είχε εισαχθεί εσπευσμέναστο Νοσοκομείο Παίδων. Τότε η είδηση είχε πάρει διαστάσεις και είχε απασχολήσει, όχι μόνο τα τοπικά, αλλά και τα αθηναϊκά μέσα.
Ο Μικρός Μανώλης Αναπολιτάκης, θύμα της θαλάσσιας ανεμώνης στην Καραθώνα, το 2013.

Δυστυχώς, η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Δύο χρόνια αργότερα, η βουτιά ενός παιδιού στην Καραθώνα συνοδεύτηκε ξανά με εισαγωγή στο Νοσοκομείο Παίδων σε άσχημη κατάσταση, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες.
Το νέο χτύπημα της ανεμώνης σε παιδί. Μία εικόνα, χίλιες λέξεις

Το παιδί ήρθε με την οικογένειά του από την Αθήνα για διήμερο και εξαιτίας του φυκιού, θαλάσσιας ανεμώνης για την ακρίβεια, απλά έτσι συνηθίζουμε οι ντόπιοι να το αποκαλούμε, δέχτηκε τσίμπημα και με ανυπόφορους πόνους διακομίστηκε στο Νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, νοσηλεύτηκε έως ότου υποχωρήσει η μόλυνση από το τσίμπημα.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους

Τις ανέβασε η μητέρα του παιδιού στο facebook και κάνουν πλέον τον γύρο του διαδικτύου. Κάποια στιγμή, καλό θα ήταν να δοθεί μία λύση σε αυτό το πρόβλημα γιατί δεν μπορεί σε αυτή την παραλία, που μάλιστα είναι βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία, να κάνουμε τον σταυρό μας προτού βουτήξουμε.

Μία ανάλυση του νερού και άμεση απομάκρυνση της ανεμώνης από το σημείο, τόσο δύσκολο είναι να γίνουν; Πρέπει κάθε χρόνο να έχουμε τα ίδια; Ας εκμεταλλευτούν οι αρμόδιοι το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην αρχή του καλοκαιριού και να προβούν, επιτέλους, στις απαραίτητες ενέργειες.

Πηγή: 24wro.eu