Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Οι συνέπειες του βραδινού φαγητού στις γνωστικές μας αποδόσεις


Μπορεί να επηρεάσει τη μνήμη, τις γνωστικές ικανότητες, την υπνηλία, τα επίπεδα άγχους και διάθεσης



Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια των Η.Π.Α. μελέτησαν τις επιπτώσεις που έχει το βραδινό φαγητό στον οργανισμό μας.

Συμπερασματικά υποστηρίζουν ότι το βαρύ βραδινό φαγητό και ο ύπνος μπορεί να συνδεθούν τόσο με τις γνωστικές μας αποδόσεις όσο και με την αύξηση του σωματικού μας βάρους.

Συγκεκριμένα πραγματοποίησαν μελέτη σε 44 ατόμα ηλικίας 21 – 50 ετών και στα άτομα αυτά δόθηκε απεριόριστη πρόσβαση σε φαγητά και ποτά κατά τη διάρκεια της ημέρας και μόνο 4 ώρες βραδινού ύπνου για τρία βράδια.

Το τέταρτο βράδυ οι μισοί συμμετέχοντες συνέχιζαν να καταναλώνουν ότι ήθελαν ενώ οι υπόλοιποι κατανάλωναν μόνο νερό από τις 10 το βράδυ έως τις 4 το πρωί.

Κάθε βράδυ στις 2 τη νύκτα όλα τα άτομα έκαναν δοκιμές σχετικά με τη μνήμη τους, τις γνωστικές ικανότητες, την υπνηλία αλλά και τα επίπεδα άγχους και διάθεσης.

Κατά τη διάρκεια λοιπόν της τέταρτης νύκτας βρέθηκε ότι εκείνοι που δεν κατανάλωσαν τρόφιμα και ποτά κατά τη διάρκεια της νύκτας, είχαν καλύτερη απόδοση στο χρόνο αντίδρασης από εκείνους που έτρωγαν το βράδυ...



Πηγή: parapolitika.gr