Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

Ο λόγος που ο καφές προκαλεί κακοσμία στο στόμα!


Δείτε πως μπορείτε να αποφύγετε την άσχημη αναπνοή...Στο στόμα μας υπάρχουν πάνω από πεντακόσια διαφορετικά είδη βακτηρίων, τα οποία όταν έρχονται σε επαφή με συγκεκριμένες τροφές μπορούν να κάνουν το στόμα μας να μυρίζει άσχημα...

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή τα βακτήρια του στόματος διασπούν υπολείμματα τροφών απελευθερώνοντας θειούχες ενώσεις με χαρακτηριστική άσχημη μυρωδιά.

Ορισμένες τροφές προωθούν την ανάπτυξη των βακτηρίων του στόματος περισσότερο από άλλες, όπως οι τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όπως τα γαλακτοκομικά, το κρέας και το ψάρι που διασπώνται συνήθως σε θειούχες ενώσεις.

Μάλιστα ουσίες που ξηραίνουν το στόμα, όπως το αλκοόλ, δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξή τους.

Συγκεκριμένα τώρα ο καφές έχει όξινο pH κι έτσι ευνοεί την αναπαραγωγή των βακτηρίων. Αν όμως περιέχει και ζάχαρη και γάλα (το οποίο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες) τα βακτήρια θα απελευθερώσουν άμεσα τις θειούχες ενώσεις τους με την έντονη μυρωδιά και η κακοσμία του στόματος θα είναι σίγουρη!

Ο τρόπος λοιπόν να το αποφύγετε αυτό είναι φυσικά να αφαιρέσετε το γάλα και η ζάχαρη να είναι ελάχιστη.Πηγή: parapolitika.gr