Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Ασημένια δραχμή: Το σχέδιο για την επιβολή εθνικού νομίσματος και την έξοδο από το ευρώ!


Οι παράγοντες του περιβάλλοντος Παπανδρέου, ο Άλεξ Ρόντος και ο Μεξικανός επιχειρηματίας.




Σε ένα πολυσέλιδο πόρισμα που θυμίζει σενάριο αστυνομικής ταινίας, ο επίκουρος ανακριτής διαφθοράς Δημήτρης Φούκας "αποκαλύπτει" -πέραν του σχεδίου "δολοφονίας του εκλεγμένου έλληνα πρωθυπουργού με αφορμή τους αγωγούς φυσικού αερίου και τις ΕλληνοΡωσικές σχέσεις"-, πως το 2012 κάποιοι παράγοντες επιρροής του Γιώργου Παπανδρέου προετοίμαζαν σχέδιο εθνικού Νομίσματος και με την κωδική ονομασία "Ασημένια δραχμή".

Η πολυετής έρευνα αποκάλυψε, ότι την δύσκολη περίοδο του 2012 με την χώρα να βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία επί συγκυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου και εν συνεχεία κυβέρνησης Σαμαρά, είχε δρομολογηθεί σχέδιο εξόδου απο το ευρώ, όπως προκύπτει από "καταγεγραμμένες συνομιλίες του διπλωμάτη Αλεξ Ρόντου".

Κεντρικό ρόλο στην υπόθεση έπαιξε ο κ. Ρόντος, ο οποίος έχει παραπεμφθεί σε δίκη για την υποθεση με τη ΜΚΟ αποναρκοθέτησης, είχε υπάρξει θεσμικά στο ΥΠΕΞ μέχρι το 2004 και στη συνεχεία ηταν σύμβουλος του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου. Αν και το 2012 δεν είχε τυπικά τουλάχιστον κάποιο θεσμικό ρόλο, η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που διέταξε ο ανακριτής Δημ. Φούκας στο πλαίσιο της ανάκρισης για τις υποκλοπές έδειξε ενεργή συμμετοχή του στην υπόθεση.

«ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΔΡΑΧΜΗ»

Από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις προέκυψε ότι ο Ρόντος συνομιλούσε κατά το έτος 2012 με τον Μεξικανό επιχειρηματία Julio Salinas Price, συμβούλου επι οικονομικών θεμάτων του προέδρου του Μεξικού και ιδιοκτήτη ορυχείων αργύρου. Σκοπός της έλευσης του στην Ελλάδα, σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο του ανακριτή ήταν "η προώθηση σχεδίου που προέβλεπε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την εισαγωγή εθνικού νομίσματος. Το σχέδιο αυτό για πρακτικούς λόγους αποκαλέσαμε ασημένια δραχμή, προέβλεπε την εισαγωγή νέου νομίσματος εκτιμώμενης αξίας διπλάσιας του ετήσιου ΑΕΠ καλυμμένους σε ποσοστό 20% από αξία αργύρου που θα χορηγούσε ο προμηθευτής, δηλαδή ο Price."

Σχετικά με το "κόςτος" του εγχειρήματος αναφέρεται ότι " θα προέκυπτε για τη χώρα επιβάρυνση ύψους 70 δις ευρώ για την έκδοση του νέου νομίσματος στην οποία θα έπρεπε να προστεθούν οι αμοιβές συμβούλων και μεσιτών.". Αξίζει να σημειωθεί, ότι πληροφορίες για την επίσκεψη του Price και τις επαφές του στην Ελλάδα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε κατοχή προσώπου που δεν κατονομάζεται μεν, αλλά στο σπίτι του έγινε έρευνα στο πλαίσιο ανακριτικής εφόδου.

ΠΗΓΗ: Parapolitika.gr