Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ο αηδιαστικός λόγος που κοκκινίζουν τα μάτια σας στην πισίνα!


Τελικά δεν είναι μόνο το χλώριο υπεύθυνο...



Έχετε παρατήρησει ότι μετά από ένα μπάνιο σε πισίνα κοκκινίζουν έντονα τα μάτια σας; Αν θεωρείτε ότι υπεύθυνο για αυτό είναι το χλώριο τότε μάλλον κάνετε λάθος σε ένα ποσοστό...

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι υπάρχει ένας άλλος λόγος και είναι εξαιρετικά αηδιαστικός! Όπως αναφέρουν λοιπόν τα μάτια κοκκινίζουν επειδή στο νερό της πισίνας υπάρχουν ποσότητες ούρων!

Ειδικοί από το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), το Συμβούλιο για την Ποιότητα του Νερού (WQHC) και το αμερικανικό Ίδρυμα Πισίνας (NSPF) επισημαίνουν ότι το πρόβλημα της ούρησης στις πισίνες είναι τόσο διαδεδομένο που ξεκινούν σχετική καμπάνια ενημέρωσης για το ευρύ κοινό.

Η εκπρόσωπος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Michele Hlavsa δήλωσε: "Το χλώριο και άλλες απολυμαντικές ουσίες προστίθενται στο νερό ώστε να καταστρέφονται τα μικρόβια. Τα ούρα εξουδετερώνουν το χλώριο και παράγουν ερεθιστικές ουσίες που κάνουν τα μάτια να κοκκινίζουν" .

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου ABC News, όταν οι σύνθετες αζωτούχες ενώσεις που υπάρχουν στα ούρα και τον ιδρώτα συνδυάζονται με το χλώριο σχηματίζονται ερεθιστικές ουσίες. Αυτές οι ουσίες, και όχι το ίδιο το χλώριο, ευθύνονται για τον ερεθισμό των ματιών, του δέρματος ή και του αναπνευστικού συστήματος...



Πηγή: parapolitika.gr