Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Ο απρόσμενος λόγος που αποδυναμώνει το σπέρμα


Η δραματική μείωση της γονιμότητάς των ανδρών γίνεται από την εβρυική τους κιόλας ηλικία...



Σύμφωνα με επιστήμονες οι άνδρες υφίστανται δραματική μείωση της γονιμότητάς τους από την εβρυική τους κιόλας ηλικία. Ο λόγος; Τα πλαστικά προϊόντα καθημερινής χρήσης.

Λεπτομερέστερα οι φθαλάτες -χημικές ενώσεις που χρησιμοποιούνται κυρίως ως πλαστικοποιητές και βρίσκονται π.χ. στο ταμπλό του αυτοκινήτου, στα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε για τον καθαρισμό των χώρων- εισπνέονται, ή απορροφώνται από το δέρμα εγκύων, εμποδίζοντας την παραγωγή τεστοστερόνης σε αρσενικά έμβρυα.

Το αποτέλεσμα είναι η γέννηση αγοριών με χαμηλής ποιότητας σπέρμα.

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο Νιλς Γιόργκενσεν, βοηθός καθηγητή στο Rigshospital της Κοπεγχάγης, στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας στη Λισαβόνα, μόλις ένας στους τέσσερις άνδρες έχει "καλής ποιότητας" σπέρμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Times.

Ο Γιόργκενσεν μάλιστα δήλωσε ότι η κοινωνία θα πρέπει να ανησυχεί έντονα από αυτές τις έρευνες και συμβούλευσε τις γυναίκες να αποφύγουν τη χρήση καλλυντικών. Προειδοποίησε μάλιστα για τους κινδύνους από τη χρήση αντηλιακών καθώς όπως είπε "ό,τι βάζεις στο δέρμα σου, το απορροφάς".



Πηγή: parapolitika.gr