Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Έχετε φαλάκρα; Δείτε με ποια πάθηση συνδέεται!


Δείτε ποιοι διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο ανδρικής αλωπεκίας...



Για την φαλάκρα, την ανδρική αλωπεκία όπως αλλιώς ονομάζεται, παίζει σημαντικό ρόλο η παρουσία της ορμόνης διυδροτεστοστερόνης (DHT), η οποία επιδρά σε συγκεκριμένες θέσεις του τριχωτού της κεφαλής.

Οι επιστήμονες όμως ανακάλυψαν ότι εκτός από τις ορμόνες, η αρτηριακή πίεση έχει επίσης μεγάλη συσχέτιση με την ανδρικού τύπου αλωπεκία.

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν επακριβώς γιατί, αλλά αρκετές μελέτες έχουν υποδηλώσει ότι η πίεση και η φαλάκρα, ιδίως αυτή που αρχίζει σε νεαρή ηλικία, έχουν κάποια σχέση.

Μάλιστα όσοι από τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην έρευνα είχαν αρτηριακή πίεση πάνω από το ανώτατο φυσιολογικό όριο των 120/80 mmΗg, διέτρεχαν διπλάσιο κίνδυνο φαλάκρας σε σύγκριση με όσους είχαν φυσιολογική πίεση.

Οι ειδικοί βέβαια αναφέρουν ότι αυτός ο συσχετισμός πιθανώς εξηγείται λόγω του ότι η αλωπεκία αποτελεί δείκτη αυξημένου κινδύνου υπέρτασης, που προκαλείται όμως εν μέρει από τα αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης και άλλων ορμονών, και τους αυξημένους ορμονικούς υποδοχείς στο τριχωτό τμήμα της κεφαλής...



Πηγή: parapolitika.gr