Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Πως να αντιμετωπίσετε το hangover!


Για να χαρείτε και τις ημέρες σας...



Έρχεται Σαββατοκύριακο και το ξενύχτι σε συνδυασμό με την κατανάλωση του αλκοόλ μπορεί να φέρει το γνωστό σε όλους hangover.

Δείτε λοιπόν πως μπορείτε να το αντιμετωπίσετε, ώστε να χαρείτε και τις ημέρες σας εκτός από τις νύχτες...

Κατανάλωση πολλών υγρών

Νερό και χυμοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την αφυδάτωση που προκαλεί το οινόπνευμα και η οποία είναι υπεύθυνη για τη ζαλάδα, τον πονοκέφαλο, την κούραση αλλά και την άσχημη γεύση στο στόμα. Περίπου 8 ποτήρια νερό το πρωί, σταδιακά ώστε να μην επιβαρύνουν περισσότερο το στομάχι, είναι ικανά να μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα. Νερό αλλά και ισοτονικά ποτά που περιέχουν ηλεκτρολύτες μπορούν επίσης να μας βοηθήσουν.

Κρύα σούπα

Αν το hangover είναι βαρύ, τότε πρέπει να το καταπολεμήσετε καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας και μια καλή λύση είναι η σούπα. Καλοκαίρι βέβαια και σούπα δεν πάνε μαζί, αλλά υπάρχουν κι εξαιρετικές προτάσεις με κρύες σούπες που θα σας κάνουν εξίσου καλό. Οι σούπες σας βοηθούν να παραμείνετε ενυδατωμένοι, ενώ είναι μια καλή πηγή υγρών, νατρίου και καλίου και είναι πολύ εύκολες στη χώνεψη.

Μπανάνες
Θα σας δώσουν ένα μίγμα σύνθετων υδατανθράκων βραδείας δράσης, κάτι που σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να χάσετε την ενέργειά σας μέσα στην ημέρα. Όσο πιο ενεργοί μπορείτε να παραμείνετε, τόσο πιο δραστικά θα ξεπεράσετε το hangover.

Ένα παυσίπονο κρίνεται απαραίτητο

Το κεφάλι σας πονάει επειδή το αλκοόλ διαστέλλει τα αγγεία όπως στην ημικρανία. Ένα αναλγητικό με παρακεταμόλη θα ανακουφίσει τα έντονα συμπτώματα.



Πηγή: parapolitika.gr