Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Είναι το Nokia 3210 το καλύτερο κινητό όλων των εποχών;


Η Nokia χαρακτηρίζεται για την ανθεκτικότητα των κινητών που έχει αναπτύξει. Και ετοιμάζεται να μπει και πάλι στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας...




Μπαταρία που δεν τελείωνε (σχεδόν) ποτέ, ενσωματωμένη κεραία, δυνατότητα δημιουργίας του προσωπικού σου ringtone, πρόσοψη που άλλαζε και έβγαινε σε διάφορα χρώματα και φυσικά, φιδάκι.

Το Nokia 3210 είχε φέρει επανάσταση στην αγορά των κινητών το 1999, τη χρονιά δηλαδή που κυκλοφόρησε. Διέθετε μπαταρία που κρατούσε για 4,5 ώρες (χρόνος ομιλίας) την ώρα που η μπαταρία του νέου iPhone 6 διαρκεί περίπου 12 ώρες.

Εκείνη την εποχή ψάχναμε μανιωδώς σε περιοδικά, εφημερίδες, internet, να βρούμε τον σωστό συνδυασμό πλήκτρων για να συνθέσουμε σε ringtone το αγαπημένο μας τραγούδι ή τον ύμνο της ομάδας μας.


Μιλάμε για ένα κινητό βάρους 151 gr, με οθόνη 5 γραμμών, 6 προεγκατεστημένους ήχους κλήσης και 10 επίπεδα έντασης ήχου. Και ήταν δημοφιλέστατο γιατί έκανε τέλεια αυτό που έπρεπε να κάνει. Χωρίς MMS, email και τις λειτουργίες των σημερινών smartphones.


Το Nokia 3210 επανακυκλοφόρησε μάλιστα πριν από μερικά χρόνια για τους συλλέκτες και νοσταλγούς του. Η τιμή πώλησης του ήταν 85 ευρώ.

Η εξέλιξη του ήταν το λίγο πιο βαρύ αλλά ακόμα πιο ανθεκτικό 3310.
Η είδηση είναι πως η Nokia επιστρέφει τώρα στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας μέσω… Microsoft. Για την ακρίβεια, η Microsoft εξαγόρασε την εταιρεία τον περασμένο Απρίλιο και πριν μερικές ημέρες ανακοίνωσε επίσημα ότι οι νέες συσκευές στο μέλλον δε θα αποκαλούνται Nokia Lumnia αλλά θα ονομάζονται Microsoft Lumnia.

Η Nokia είχε πωλήσει πέρυσι το τμήμα κινητής τηλεφωνίας της στην Microsoft προς 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia Ρατζίβ Σούρι, παραχωρώντας συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό Manager Magazin, δήλωσε ότι η εταιρεία σκοπεύει να επιστρέψει δυναμικά στον κόσμο των κινητών τηλεφώνων.

“Η Microsoft κατασκευάζει κινητά τηλέφωνα”, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Σούρι. “Εμείς απλά θα τα σχεδιάζουμε και στη συνέχεια θα κάνουμε διαθέσιμο το brand name για άδεια”, πρόσθεσε.

Η Nokia είχε ανακοινώσει τον Απρίλιο ότι σχεδίαζε να ξοδέψει 17,8 δισεκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά της Alcatel-Lucent, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει περαιτέρω την επιτυχημένη επιχείρησή της εξοπλισμού δικτύων. Η εταιρεία επικεντρώνεται άλλωστε σήμερα σε υποδομές μεγάλης κλίμακας των τηλεπικοινωνιών, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της αδειοδότησης, καθώς και της online υπηρεσίες χαρτογράφησης.
Το Nokia 3210 διατίθεται ακόμα στην αγορά μέσω eBay μαζί με όλα τα αξεσουάρ του.

Αναλυτικά Χαρακτηριστικά του 3210:

Κατασκευαστής: Nokia

Ανακοινώθηκε: 1999

Δίκτυο 2G: GSM 900 / 1800

Τύπος SIM: Mini-SIM

Τύπος οθόνης: Μονόχρωμη

Μέγεθος: 5 γραμμές

Διαστάσεις: 123.8 x 50.5 x 16.7-22.5 χιλιοστά

Βάρος: 151 γρ. (5.33 oz)

Χρώματα: User exchangeable front και back covers

GPS: Όχι

Ραδιόφωνο: Όχι

Μπαταρία – Τύπος/Χωρητικότητα: Li-ion (Αποσπώμενη, 1250 mAh )

Θύρα επέκτασης Μνήμης: Όχι

WLAN: Όχι

Bluetooth: Όχι

Για την ιστορία, το Nokia 3210 πούλησε 160 εκατομμύρια τεμάχια, ενώ το Nokia 1110 που κυκλοφόρησε το 2005, πούλησε το μαγικό νούμερο των 250 εκατομμυρίων “κομματιών” σε όλο τον πλανήτη.

Πηγή: 24wro.eu