Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Μαθήματα φλερτ προς άντρες!


Τι πρέπει να κάνετε σε κάθε περίπτωση.



Λοιπόν, είστε σ' ένα μπαρ. Η κοπέλα είναι εκεί απέναντι και το μάτι σας την παρατηρεί συνέχεια.

Πρέπει να κάνετε μία κίνηση; Φυσικά και πρέπει. Το μπαρ, οτιδήποτε κι αν είναι, από τυπικό μέχρι wine bar, είναι ένας 'ελεύθερος χώρος'...


Αρκεί να φερθείτε σαν ένας τζέντλεμαν και οι πιθανότητες να τα καταφέρετε είναι αρκετά καλές.

Είστε εκεί πιθανόν για να περάσετε καλά και να ρίχνετε μία ματιά στο αντίθετο φύλο που και που. Το αντίθετο φύλο βρίσκεται εκεί, ενδεχομένως, για τον ίδιο λόγο.


Η προσέγγιση στο μπαρ
Τα μπαρ σας προσφέρουν πολύ χρόνο για να μάθετε λίγα περισσότερα πράγματα για εκείνη, χωρίς να χρειάζεται να μπουκάρετε στο σπίτι της. Δηλαδή, με ποιον είναι μαζί, εάν πραγματικά ενδιαφέρεται για να κάποιον κλπ. Όσο για την προσέγγισή σας, έχετε τόσες επιλογές που μπορείτε να διαλέξετε.

Η επικοινωνία με τα μάτια, το χαμόγελο, μία συνηθισμένη ατάκα για να ξεκινήσετε, και το να προσφερθείτε να την κεράσετε ένα ποτό. Εάν είναι η μπαργούμαν, ακολουθήστε το ίδιο μοτίβο όπως θα κάνατε με μία σερβιτόρα (επόμενη περίπτωση).

Βρίσκεται σε μία θέση όπου μπορείτε εύκολα να την βάλετε στην κουβέντα, και εάν τώρα το μπαρ έχει κόσμο, υπάρχει πάντα και η λύση της επικοινωνίας με τα μάτια. Απλώς μην αφήσετε τον εγωισμό σας να μπει στη μέση, εάν διαβάζετε διάφορα σημάδια και τη γλώσσα του σώματός της.

«Μην κεράσετε ποτό πολύ νωρίς» θα πει μία γυναίκα σύμβουλος. «Είναι πολύ νωρίς στην κουβέντα και τρομάζει. Και μην προσπαθήσετε να είστε αστείος, εκτός κι αν ΕΙΣΤΕ πραγματικά αστείος.

Δώστε στην κοπέλα αρκετό χρόνο να πιεί το πρώτο ποτό της, αφού οι πιθανότητες να απαντήσει πως θέλει άλλο ένα είναι πολύ μεγαλύτερες. Καπνίζει; Εσύ; Τότε χρησιμοποιήστε το ως ένα πλεονέκτημα, για παράδειγμα, προσποιηθείτε πως δεν έχετε αναπτήρα.

Τέλος, εάν η κοπέλα δείχνει πως βαριέται, σταματήστε να προσπαθείτε πριν χάσετε την αξιοπρέπειά σας. Και ότι και να κάνετε, μην προσπαθήστε μετά να πιάσετε κουβέντα με μία από τις φίλες της.

Όσο για την μπαργούμαν, μην αρχίσετε να αφήνετε tips σαν τρελός. Εάν το ύφος του μπαρ δεν είναι πολύ επίσημο και το επιτρέπει, θα μπορέσει να δεχθεί να πιει ένα ποτό, ή ακόμα και ένα σφηνάκι μαζί σας. Οι πιθανότητες είναι πως εάν της αρέσετε, θα σας προσφέρει εκείνη το επόμενο κέρασμα».


Σενάριο: η σερβιτόρα
Της αρέσει να κουβεντιάζει, «παίζει» με τα μάτια, και εσείς πιστεύετε πως είναι η πιο όμορφη σερβιτόρα που έχετε δει...

Πρέπει να κάνετε κίνηση; Εξαρτάται. Με ποιον είστε μαζί; Εάν είστε με την γυναίκα σας ή την κοπέλα σας, η απάντηση είναι όχι, όποια κι αν είναι τα σήματα που σας στέλνει. Με τη μητέρα σας; Τότε εξαρτάται πόσο cool είναι η μητέρα σας.

Εάν είναι του τύπου που θα πει στην σερβιτόρα πως είναι όμορφη, και πως αρέσει στο γιο της και σας γνωρίσει, τότε εκμεταλλευτείτε το.

Εάν φτύνει σε μία χαρτοπετσέτα για να καθαρίσει την μαρμελάδα που έχετε στο πρόσωπό σας, τότε είναι σίγουρο πως έχετε «κάψει» αυτήν την περίπτωση.


Η προσέγγιση της σερβιτόρας
Έχετε δύο πράγματα υπέρ σας. Κρίνοντας από την επιλογή της καριέρας της, μία σερβιτόρα είναι συνηθισμένη στο να μιλάει στον κόσμο και είστε αυτόματα σ' ένα σενάριο όπου μπορείτε να είστε ομιλητικός.

Άλλο ένα πλεονέκτημα είναι πως εάν θέλει tip στο τέλος της βραδιάς, εφόσον είστε ευγενικός, δεν θα τσακίσει τον εγωισμό σας με μία ξερή άρνηση. Ποιο είναι το κακό; Πως μπορεί να είναι μία που φλερτάρει «επαγγελματικά» και να έχετε πολύ πιθανόν παρεξηγήσει τα σημάδια της.

Μπορείτε συνήθως να ξεκινήσετε την κουβέντα με ένα απλό «πως είσαι;». Μία ερώτηση που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα ρωτήσουν μία σερβιτόρα, αλλά αμέσως θα σας κάνει να φανείτε ως ένας αρκετά αξιόλογος τύπος. Και από εκεί και πέρα θα δείτε πόσο θα ανταποκριθεί στην ερώτησή σας.

«Να είστε νορμάλ» θα πει ο άνθρωπος μας που δουλεύει σε εστιατόριο. «Έχω ακούσει κάθε ασήμαντη και βαρετή ατάκα που υπάρχει. Απλά μίλησέ μου, φιλικά.

Εάν μου αρέσει ένας τύπος, θα το δείξω πως μου αρέσει και πως είναι κάτι που πάει πέρα από την επαγγελματική επαφή. Ναι, κάποιες από τις συνάδελφούς μου φλερτάρουν για τα λεφτά, όμως οι περισσότερες όχι. Να είστε ευθύς, αλλά όχι πιεστικός».


Σενάριο: η όμορφη του γραφείου
Υπάρχουν τα άτομα που πρέπει να μιλάς σ' εκείνα κάθε μέρα στη δουλειά. Υπάρχουν τα άτομα που πρέπει να τους μιλάς κατά περίπτωση.

Και μετά υπάρχει και ΕΚΕΙΝΗ. Δεν έχετε επαφή στη δουλειά, αλλά πόσο θα το θέλατε να συμβεί.

Πρέπει να προσπαθήσετε να σπάσετε τον πάγο; Εξαρτάται. Ποια είναι η πολιτική της εταιρείας για τις σχέσεις εντός της; Μήπως εκείνη βλέπει τον μποντιμπιλντερά, ερασιτέχνη παλαιστή στο λογιστήριο; Το χειρότερο σενάριο να γίνουν όλα λάθος σ' αυτή την περίπτωση, είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο.

Θα μπορούσατε να χάσετε τη δουλειά σας, το εισόδημά σας και την δυνατότητα να πληρώσετε το νοίκι σας. Αλλά υπάρχει και η θετική πλευρά, πως θα γνωρίσετε κάποιον που ήδη έχετε πολλά κοινά μεταξύ σας.

Από την στιγμή που δεν υπάρχει καμία απειλή για άμεσο θάνατο ή να χάσετε κάποιο άκρο, θα σας πούμε πως η ζωή είναι πολύ σύντομη. Προχωρήστε.


Η προσέγγιση στην όμορφη του γραφείου
Παραφυλάει μία τεράστια, καταστροφική πιθανότητα στα φλερτ του γραφείου. Εάν το κάνετε αυτό λάθος μπορεί και να μην το ξεπεράσετε ποτέ. Άσχημες κουβέντες μπορεί να οδηγήσουν σε ντροπιαστικές παραιτήσεις.

Την γνωρίζει κανένας από τους συνεργάτες σας; Καπνίζει; Από που αγοράζει μεσημεριανό; Χρησιμοποιήστε τα όλα αυτά προς όφελός σας.

Το να καιροφυλακτείτε μπορεί για μία φορά να δουλέψει προς όφελός σας -να περιμένετε κάποιο 'τυχαίο' meeting στο μπαρ που πηγαίνουν όλοι μετά την δουλειά την Παρασκευή- ακόμα κι αν εκείνη δεν πηγαίνει κάθε εβδομάδα. Κάποια στιγμή οι δρόμοι σας θα διασταυρωθούν.

'Χαμογελάστε. Επικοινωνήστε με τα μάτια. Αυτοί οι κανόνες ισχύουν ΠΑΝΤΑ» μας εξηγεί η ειδικός μας στα ρομάντζα του γραφείου. «Εάν υπάρχει μία κοινή κουζίνα, και βρίσκεστε εκεί την ίδια ώρα, προσφερθείτε να φτιάξετε τσάι. Πείτε καλημέρα.

Συστηθείτε, κουβεντιάστε: λατρεύουμε να χαριεντιζόμαστε. Εάν μπορείτε να πείτε και ένα κοπλιμέντο χωρίς να ακουστείτε σαν κάποιος παρανοϊκός, κάντε το.

Προφασιστείτε κάποιο πρόβλημά σας στη δουλειά και ζητήστε την συμβουλή της. Ακόμα και αν δεν είναι πιστευτό, μπορεί να είναι αξιολάτρευτο».


Σενάριο: η υπάλληλος καταστήματος
Η έλξη για την όμορφη υπάλληλο είναι κάτι το οποίο έχει καταγραφεί και έχουν γίνει πολλές αναφορές.

Πρέπει να προσπαθήσετε να σπάσετε τον πάγο; Ναι. Πρέπει. Εάν υπάρχει η σπίθα, θα το μετανοιώσετε για πάντα εάν δεν το κάνετε. Βέβαια υπάρχουν και οι περιορισμοί, εάν ψωνίζετε με την γυναίκα ή τη φίλη σας.

Παρομοίως εάν σας βοηθάει να αγοράσετε εσώρουχα για το άλλο σας μισό, σας 'μετράει» για κάποιο ιατρικό μηχάνημα, ή είναι μία φαρμακοποιός που σας πουλάει κάποιο είδος αλοιφής...


Η προσέγγιση της υπαλλήλου καταστήματος
Υπάρχει ήδη επαφή, άρα αυτό είναι καλό. Εκείνη θα είναι εξωστρεφής κάτι που είναι καλύτερο. Υπάρχει πάντα μία πιθανότητα για πλήρης αποτυχία, αλλά είστε άντρας, έτσι δεν είναι, μπορείτε να αντέξετε την απόρριψη; Ωραία.

Το μεγαλύτερο κακό είναι πως εάν είναι σ' ένα κατάστημα που έχει πολλούς άντρες πελάτες, θα έχει ήδη ακούσει κάθε πιθανή ατάκα, γι' αυτό καλό είναι να αποφύγετε γλυκανάλατα του στυλ «Χρειάζομαι αυτό το πουκάμισο και θα το φορέσω το Σάββατο, όταν θα σε βγάλω έξω».

Μία καλή κίνηση είναι να φύγετε από το κατάστημα έχοντας κάνει ήδη μία επαφή και μετά να γυρίσετε πίσω μετά από δύο λεπτά και να της δώσετε το τηλέφωνό σας λέγοντας το απλό αλλά επαρκές «ξέρω πως είναι λίγο χαζό, αλλά ήθελα να σου δώσω αυτό», κάτι που δεν θα την κάνει να ντραπεί, που μπορεί να προκαλέσει θετική έκπληξη και να φανεί πως ήταν κάτι που πραγματικά το σκέφτηκατε. Μπορεί και να μην σας τηλεφωνήσει ποτέ, αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε.

«Αυτό είναι ένα από τα διασκεδαστικά» θα πει η λαμπερή υπάλληλος καταστήματος. «Ως προσωπικό, δεν μας επιτρέπεται να δίνουμε τα στοιχεία μας, έτσι εάν ένας όμορφος άντρας μπει μέσα, μπορεί να είναι λίγο απογοητευτικό, αφού φλερτάρεις σαν τρελή και ο κόσμος νομίζει πως προσπαθείς να πουλήσεις πράγματα.

Μία φορά έβαλα το νούμερό μου στην τσέπη ενός παλτού που αγόρασε κάποιος. Αυτό ήταν αρκετά θρασύ.

Είναι ένα κομπλιμέντο για κάποιον να σου δίνουν το τηλέφωνό τους, έτσι θα έλεγα ναι, σίγουρα, δώστε στην κοπέλα το σημείωμά με το τηλέφωνο σας επάνω και μετά η μπάλα είναι στο γήπεδό της. Εάν όμως δεν σας τηλεφωνήσει, καλό θα ήταν να αποφύγετε αυτό το κατάστημα για κάμποσο καιρό!»


Σενάριο: δημόσια μέσα μεταφοράς
Το ταξίδι, κάτι που έχει εμπνεύσει από singles του Τζέιμς Μπλαντ, μέχρι την σπουδαιότερη σκηνή στον Πολίτη Κέην, είναι η καλύτερη πηγή για να γεννηθούν ερωτικά ενδιαφέροντα.

Πρέπει να σπάσετε τον πάγο με μία ξένη σ' ένα δημόσιο μέσο μεταφοράς;

Φυσικά. Εάν είναι κάποιος που βλέπετε κάθε μέρα, μπορείτε πάντα να αλλάξετε τρένο ή βαγόνι εάν κάτι πάει στραβά. Και είναι κάποια εντελώς ξένη, τι έχετε να χάσετε;


Η προσέγγιση στα δημόσια μέσα μεταφοράς
Τακτικός επιβάτης; Χαμογελάστε, πείτε «καλημέρα», αστειευτείτε για την ποιότητα των υπηρεσιών. Μην παλέψετε για το ποιος θα κερδίσει την τελευταία θέση.

Είναι μία μια και έξω ευκαιρία, μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις όλων των εποχών για να πιάσετε κουβέντα. Είναι πιο δύσκολο από το μπαρ, το εστιατόριο, το nightclub, το εμπορικό κέντρο. Έχετε επιλέξει την απόλυτη, τη πλέον αδύνατη περίπτωση.

Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος εδώ, απλώς πρέπει να το τολμήσετε και να το κάνετε δυναμικά. Προτείνουμε να ξεκινήσετε με ένα απλό «γεια σου, τι κάνεις;» και ένα λίγο θρασύ χαμόγελο (και όχι ένα έκφυλο χαμόγελο), που είναι πολύ πιθανό πως θα πάρει μία απάντηση.

Είναι μία φυσική αντίδραση να απαντήσει κάποιος απλά, και εάν σε ρωτήσει ποιος είσαι, τότε το σκηνικό έχει στηθεί.

Το ποσοστό επιτυχίας εξαρτάται κυρίως από την τύχη. «Εάν με πετύχεις τη σωστή ημέρα, θα γοητευτώ, εκπλαγώ και πιθανόν εντυπωσιαστώ πολύ» θα πει η γυναικεία πηγή μας.

«Πέτυχέ με τώρα μία Δευτέρα πρωί ή μετά από μία άσχημη μέρα στη δουλειά και τότε μιλάμε για μία διαφορετική περίπτωση. Και το τελευταίο τρένο ή λεωφορείο; Ξέχασέ το. Το έχουμε σκεφτεί όλοι αυτό...


Το κλειδί για να σπάσετε τον πάγο με άγνωστες
Λοιπόν, το βασικό είναι να ξέρετε τι αντιμετωπίζετε. Να γνωρίζετε το σχέδιό σας. Και να μην κάνετε τον έξυπνο.

Το να είστε ευθύς, αυθεντικός και ειλικρινής (και πλούσιος, όμορφος κλπ.) θα αυξήσει τις πιθανότητες της επιτυχίας σας με μία άγνωστη.

Μία ειλικρινής, διασκεδαστική συζήτηση είναι πιο εύκολη από το να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε ατάκα. Μπορείτε να μιλήσετε με οποιαδήποτε για το οτιδήποτε, από τις τιμές των ψαριών μέχρι τον καιρό, και σίγουρα, η ευκαιρία να ζητήσετε το τηλέφωνό της θα εμφανιστεί. Απλώς μην τα χάσετε.


Πηγή:msn.gr