Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015

Η πρώτη αλυσίδα σούπερμαρκετ που δεν θα κάνει αυξήσεις στις τιμές!


Από αύριο κανονικά θα πρέπει να ισχύσουν οι νέοι συντελεστές ΦΠΑ στην αγορά. Ήδη στο υπουργείο Οικονομικών κάνουν αγώνα δρόμου για να εκδώσουν τη σχετική απόφαση.Κανονικά, οι ανατιμήσεις θα έπρεπε να γίνουν από σήμερα αλλά απαιτούνται σημαντικές προετοιμασίες. Το ερώτημα βέβαια για τους καταναλωτές είναι ένα: ποια θα είναι η επίπτωση στην τιμή λιανικής;

Για πολλά από τα προίόντα που αγοράζουμε από το σουπερμαρκετ -χαρτιά υγείας, σερβιέτες, σοκολάτες, μοσχαρίσιο κρέας, ζάχαρη, ξύδι, σόδες, κακάο και δεκάδες άλλα- δημιουργούνται προϋποθέσεις ανατιμήσεων που φτάνουν στο 9%. Αυτό βέβαια, θα ισχύσει αν οι αλυσίδες σουπερμαρκετ αποφασίσουν να μετακυλήσουν ολόκληρη την αύξηση στα νοικοκυριά. Θα υπάρξουν και κάποιες -ήδη υπάρχει σχετική ανακοίνωση- που θα ανακοινώσουν ότι θα κρατήσουν σταθερές τις τιμές με στόχο να συγκεντρώσουν τα βλέμματα της πελατείας και να αυξήσουν τα μερίδια αγοράς τους.

Ποια ήταν η πρώτη αλυσίδα που προχώρησε σε σχετικές ανακοινώσεις; Η γερμανική Lidl η οποία πριν από λίγο ανήρτησε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της από την οποία προκύπτει ότι θα καλύψει την αύξηση τοιυ ΦΠΑ και θα κρατήσει σταθερές τις τιμές. Αντίστοιχες κινήσεις δεν αποκλείεται να υπάρξουν και από άλλες αλυσίδες καθώς ο ανταγωνισμός έχει γίνει πλέον πολύ σκληρός.

Πηγή: 24wro.eu