Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Οι Κινέζοι... ψήλωσαν και πάχυναν


Σχεδόν το 30% των ατόμων άνω των 18 ετών είναι υπέρβαροι και το 11% και πλέον είναι παχύσαρκοι.



Οι Κινέζοι μπορεί να πήραν πόντους, αλλά ταυτόχρονα πήραν και κιλά...Αυτό προκύπτει από την τελευταία μελέτη για την υγεία του κινεζικού λαού, σύμφωνα με την οποία οι Κινέζοι είναι ψηλότεροι και βαρύτεροι σε σχέση με το 2002, γεγονός που αντανακλά την βελτιωμένη διατροφή τους.
Ωστόσο, η έκθεση επισημαίνει ότι ταυτόχρονα αυξήθηκε και ο αριθμός εκείνων που είναι παχύσαρκοι και όσων πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Η έκθεση δόθηκε στη δημοσιότητα από την Εθνική Επιτροπή Υγείας και Οικογενειακού Προγραμματισμού (NHFPC), έδειξε ότι το μέσο ύψος των Κινέζων ανδρών και γυναικών είναι 1,67 και 1,55 αντίστοιχα, δηλαδή περίπου ένα εκατοστόμετρο παραπάνω από το 2002.

Κατά μέσον όρο το βάρος των Κινέζων ανδρών είναι 66,2 κιλά και 57,3 κιλά των γυναικών, περίπου δύο με τρία κιλά αντίστοιχα περισσότερα σε σχέση με το 2002, προσθέτει η έκθεση.
Η Γουάνγκ Γκουοτσιάνγκ της Επιτροπής δήλωσε ότι η αύξηση δείχνει ότι οι πολίτες διατρέφονται καλύτερα με ημερήσια πρόσληψη θερμίδων, κατά μέσον όρο, 2.172 το άτομο.

Το ποσοστό υποσιτισμού στους ενήλικες μειώθηκε κατά 2,5% κι έπεσε στο 6%, ενώ τα ποσοστά της καθυστέρησης ανάπτυξης και της υπερβολικής αδυναμίας στα παιδιά επίσης μειώθηκαν στο 3,2% και 9% αντίστοιχα.
Ωστόσο, η έκθεση διαπίστωσε ότι η παχυσαρκία συνιστά αυξανόμενο πρόβλημα. Σχεδόν το 30% των ατόμων άνω των 18 ετών είναι υπέρβαροι και το 11% και πλέον είναι παχύσαρκοι.
Περίπου το 10% των παιδιών ηλικίας από 6 ως 17 ετών είναι υπέρβαρα και σχεδόν το 6% παχύσαρκα. Το πρόβλημα είναι εντονότερο σε σχέση με τα επίπεδα του 2002.

Η Γουάνγκ είπε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να αναθεωρήσει τις διατροφικές οδηγίες για να προωθήσει τις υγιέστερες διατροφικές συνήθειες στον λαό.
Σύμφωνα με την έκθεση, το 25,2% των Κινέζων ενηλίκων υποφέρουν από υπέρταση και το 9,7% από διαβήτη,αμφότερα υψηλότερα ποσοστά σε σχέση με τα επίπεδα του 2002.



Πηγή: parapolitika.gr