Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Αυτή είναι η ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ Τσίπρα στους Θεσμούς (ΕΓΓΡΑΦΟ)


Το φως της δημοσιότητας βλέπει το έγγραφο του αιτήματος της...



ελληνικής κυβέρνησης προς τον ESM, το οποίο θα συζητηθεί στο έκτακτο Eurogroup. Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας για το δεύτερο εξάμηνο του 2015 και το 2016.
Με την επιστολή, που φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και απευθύνεται στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, τον Πιέρ Μοσκοβισί και τον Κλάους Ρέγκλινγκ, ζητείται η «οικονομική υποστήριξη από τον ESM με την μορφή διετούς δανείου» το οποίο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά «για την εξυπηρέτηση των εξωτερικών πληρωμών χρέους και τις εσωτερικές δανειακές υποχρεώσεις»



«Μέχρι να συμφωνηθεί και να τεθεί σε ισχύ η Ελλάδα ζητά να επεκταθεί το πρόγραμμα από το Eurogroup για μία μικρή χρονική περίοδο, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν α προκληθεί μία τεχνική χρεοκοπία» επισημαίνεται.

«Η Ελλάδα είναι πλήρως δεσμευμένη να εξυπηρετήσει το εξωτερικό της χρέος με τρόπο που θα εξασφαλίζει την βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας, ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής» καταλήγει η επιστολή.

Πηγή: newpost.gr