Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Έρχεται το facebook των... χριστιανών


Αντί για like θα υπάρχει το... αμήν



Έρχεται το νέο facebook για… χριστιανούς με βάση το οποίο θα απαγορεύονται οι ύβρεις και το ερωτικό υλικό κάθε είδους και αντί για like θα υπάρχει το… αμήν.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, οι δημιουργοί του Facegloria είναι Ευαγγελιστές χριστιανοί από την Βραζιλία και ισχυρίζονται ότι η ιστοσελίδα έχει προσελκύσει ήδη 100.000 μέλη μέσα στον τελευταίο μήνα. Απαγορεύονται 600 λέξεις, και υπάρχει, αντί για «like», ένα πλήκτρο...«αμήν» (amen).

Σε παρεμφερές πλαίσιο κινείται και ένα μουσουλμανικό site, το Ummaland, που έχει λανσαριστεί από το 2013 και έχει περίπου 329.000 μέλη. Διαθέτει ειδικά extended privacy settings για γυναίκες χρήστες και ημερήσιες μουσουλμανικές ενθαρρυντικές ρήσεις. Οι ιδρυτές του, Μαρούφ Γιουσούποφ και Τζαμολιντίν Νταλίγιεφ, είχαν δηλώσει ότι σκοπός του site είναι οι συζητήσεις επί ισλαμικών αξιών και όχι για κουβέντες επί παντός επιστητού, καυχησιές και αντιπαραθέσεις- «για να επικεντρωνόμαστε στο μήνυμα που έχει πραγματικά σημασία».

Το Facegloria είναι διαθέσιμο σε αρχική φάση μόνο στα πορτογαλικά, αλλά έρχονται και άλλες γλώσσες, όπως και μία εφαρμογή. Όπως είπε στο AFP ο Ατίλα Μπαρός, web designer, στο Facebook βλέπει κανείς πολλή βία και πορνογραφία. «Για αυτό σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο όπου θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τον Θεό, για την αγάπη και να διαδώσουμε τον λόγο Του». Επίσης, απαγορεύεται το υλικό που σχετίζεται με την ομοφυλοφιλία.



Πηγή: parapolitika.gr