Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Χρήμα και σαμπάνιες 15λιτρες


«Εκρηξη» χλιδής στης...





Ψαρούς την «ολόχρυση» ράχη. Μπορεί οι Ελληνες των capital controls να πήραν φέτος απουσία από το καθιερωμένο party του Αντώνη Ρέμου στο Νammos, ωστόσο βρήκαν άξιους αντικαταστάτες από τη Μέση Ανατολή!
ΑΠΟ ΤΟΝ
ΑΓΓΕΛΟ ΣΚΟΡΔΑ
Φωτό: Χρήστος Ζήνας
Το event, που τείνει να γίνει θεσμός για το νησί των ανέμων, προσέλκυσε και φέτος εκατοντάδες καλεσμένους με «δυνατά» πορτοφόλια, που επί τη ευκαιρία ξέκλεψαν λίγο χρόνο από τις... παρατεταμένες διακοπές τους για βόλτες στη γραφική Χώρα, ψώνια στις φιρμάτες μπουτίκ (δεν υπάρχουν πλέον ούτε στο Κολωνάκι) και βουτιές στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου.

Μεγάλοι απόντες από το φετινό πάρτι οι ευκατάστατοι Ελληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες πρώτης γραμμής, που όλα τα προηγούμενα χρόνια είχαν καβατζάρει από το ξεκίνημα του καλοκαιριού τα μπροστινά τραπέζια και επιδίδονταν σε προκλητική επίδειξη πλούτου.
Το κενό των Ελλήνων θαμώνων πάντως αναπλήρωσαν επάξια Λιβανέζοι, Τούρκοι και Ισραηλινοί βαθύπλουτοι που φάνηκαν να εκτιμούν ιδιαίτερα τόσο τις φωνητικές ικανότητες του Αντώνη Ρέμου όσο και του Γάλλου Danny Brillant, που εμφανίστηκε δεύτερος στη σκηνή μετά τη Στεφανία Ρίζου. Οι 15λιτρες σαμπάνιες των 60.000 (!) μπορεί να ήταν αισθητά μειωμένες σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, ωστόσο και φέτος αρκετές από αυτές ανοίχτηκαν στα... πόδια των καλλιτεχνών.
Η «μπλε πανσέληνος» του Ιουλίου, η τεραστίων διαστάσεων σκηνή που στήθηκε σχεδόν εξολοκλήρου μέσα στη θάλασσα αλλά και τα δεκάδες εντυπωσιακά σκάφη, γιοτ και ιστιοπλοϊκά που είχαν αγκυροβολήσει από νωρίς στον κόλπο της Ψαρούς προκειμένου οι επιβάτες τους να μη χάσουν ούτε λεπτό από το ιδιαίτερο σόου συνέθεσαν ακόμη μία χρονιά το σκηνικό ενός event-σταθμού για το «αυτόνομο» πριγκιπάτο της Μυκόνου, το οποίο δείχνει ανεπηρέαστο τόσο από την επιβολή των capital controls όσο και από τις καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες απασχολούν την πλειονότητα των «κοινών θνητών» στην υπόλοιπη χώρα.




«Σεμνή» παρουσία
Το μόνο που φαίνεται να άλλαξε φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα έτη ήταν η «σεμνή» (για τα δεδομένα τους) παρουσία των Ελλήνων επισκεπτών αλλά και η έκδοση αποδείξεων ακόμη και για τα μπουκαλάκια του νερού από την πλευρά της επιχείρησης.

Οπως φαίνεται, το πάθημα έγινε μάθημα στους νεόπλουτους ή βαθύπλουτους εγχώριους θαμώνες του πάρτι, οι οποίοι δεν θέλησαν να μπουν ξανά στο στόχαστρο των μίντια λόγω των υπερβολών τους, καθώς και στην επιχείρηση που θέλησε να αποφύγει δυσάρεστες συναντήσεις με το ΣΔΟΕ, όπως συνέβη κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Χρήμα και σαμπάνιες 15λιτρες!
Κρύφτηκαν οι Ελληνες κροίσοι. Αραβες και ξένοι στα πρώτα τραπέζια πάνω στο κύμα. Τρελό κέφι και λογαριασμοί-σοκ! 3.000 ευρώ ζήταγαν τα φουσκωτά για μεταφορά από θαλάσσης
«Καλώς ήρθατε στο Nammos, στη Μύκονο, στην Ελλάδα. Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τη χώρα μας! Χρειαζόμαστε τη στήριξή σας!» Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Αντώνη Ρέμου ανεβαίνοντας στη σκηνή προς τους ξένους κροίσους που ακόμη μία φορά τον τίμησαν με την παρουσία τους και τα... χιλιάρικά τους.
ΑΠΟ TON
ΑΓΓΕΛΟ ΣΚΟΡΔΑ
Φωτό: Χρήστος Ζήνας
Τελειώνοντας με τα σπαστά αγγλικά ο Θεσσαλονικιός καλλιτέχνης απευθύνθηκε και στους λίγους αλλά «τολμηρούς», όπως τους χαρακτήρισε, Ελληνες που επέλεξαν εν μέσω της πλέον δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που βιώνει η χώρα να διασκεδάσουν με τις επιτυχίες του παραβλέποντας το εξωφρενικό -ακόμη και για καιρούς ευημερίας- κόστος που συνεπάγεται η παρουσία τους στο πλέον κοσμικό beach bar της Μυκόνου. «Τελικά είστε πολύ τολμηροί, ε;» ρώτησε ο Αντώνης Ρέμος, δευτερόλεπτα αφότου σταμάτησαν τα πυροτεχνήματα που επί πέντε λεπτά έκαναν τη νύχτα μέρα λίγο μετά τις 2.30 τα ξημερώματα.
Την αυλαία στην «αμφίβια» σκηνή του Nammos είχαν ανοίξει νωρίτερα (00.30) η Στεφανία Ρίζου και ο εκ Παρισίων ορμώμενος Dany Brillant, ο οποίος από τη 1.00 μέχρι τις 2.30 «ζέστανε» τους περίπου 1.500 παρευρισκόμενους.



Το «παιχνίδι» του Αντώνη Ρέμου με τα πρώτα τραπέζια συνεχίστηκε καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς, καθώς, θέλοντας να αποφύγει την κριτική των προηγούμενων χρόνων περί... αρπαχτής, παρέμεινε στη σκηνή ώσπου το πρώτο φως της ημέρας έκανε την εμφάνισή του. «Παρακαλώ τους Ελληνες να τραγουδάνε μαζί μου για να δείξουμε στους ξένους φίλους μας ότι δεν έχουμε χάσει το κέφι και την ελπίδα μας. Ακόμα και αν μας απαγορεύσουν να βγαίνουμε εμείς θα το κάνουμε... Και στο Ντουμπάι θα πηγαίνουμε» είπε το αγαπημένο παιδί του Nammos απευθυνόμενος στη μειοψηφία των Ελλήνων θαμώνων που έδωσαν το «παρών», έστω και κρυμμένοι στα... δεύτερα τραπέζια ή ακόμα και τις θαλαμηγούς τους. Απών από το party ήταν ο γνώριμος θαμώνας εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος κάθε χρόνο φροντίζει να γιορτάζει τα γενέθλιά του στην Ψαρού, όμως φέτος δεν φάνηκε, μολονότι οι πληροφορίες τον ήθελαν στο κατάστρωμα του πολυτελούς γιοτ του και σε κοντινή απόσταση.
Η Lindsay Lohan

Στην αμμουδιά του Nammos βρέθηκαν η εκκεντρική Αμερικανίδα στάρλετ Lindsay Lohan, ο πρώην τεχνικός του μπασκετικού Παναθηναϊκού και προσωπικός φίλος του Αντώνη Ρέμου, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (του αφιέρωσε το «Ποιος να συγκριθεί μαζί σου»), η πρώην του Αλέξη Κούγια, Εύη Βατίδου, η Νεσχάν Μουλαζίμ και η Κατερίνα Τοπούζογλου. Πολλοί ήταν και οι Ελληνες της διασποράς (κυρίως από τις ΗΠΑ) που ταξίδεψαν στο κοσμικό νησί αποκλειστικά για τη φιέστα του Αντώνη Ρέμου.
Από τη βραδιά της χλιδής δεν έλειψαν και τα ευτράπελα, με αρκετές κοπέλες να σωριάζονται από τα τραπέζια πάνω στα οποία χόρευαν, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν.
60.000 ευρώ για ένα μπουκάλι
Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής ο κόλπος της Ψαρούς μύριζε… πετρέλαιο από τις δεκάδες θαλαμηγούς που είχαν αγκυροβολήσει εκεί, με τις εξωλέμβιες και τα ταχύπλοα να μη σταματούν ούτε λεπτό να αποβιβάζουν τους επιβάτες τους στην κοσμική πλαζ. Μάλιστα η ζήτηση για πλεούμενα που θα μετέφεραν θαμώνες στην Ψαρού ήταν τόσο μεγάλη που κάθε σκάφος και σκαφάκι που διαθέτει το νησί μετατράπηκε σε θαλάσσιο ταξί για την εξυπηρέτηση των απαιτητικών επισκεπτών με το αζημίωτο.

Ενδεικτικά, για την ενοικίαση εξωλέμβιας που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Χώρα - Ψαρού ζητήθηκαν έως 3.000 ευρώ!
Αντίστοιχα «τσουχτερό» ήταν και το reserve των τραπεζιών, με την κράτηση αυτών που «ακουμπούσαν» πίστα να ανέρχεται -χωρίς την επιπλέον κατανάλωση- στα 1.000 ευρώ κατ’ άτομο! Ενα «δεύτερο» τραπέζι οκτώ ατόμων συνεπαγόταν ελάχιστη κατανάλωση 2.000 ευρώ (250 ευρώ κατ' άτομο σε τραπέζι των οκτώ), ενώ με… μπριζόλα και φρουτοσαλάτα έφτανε τα 5.000 ευρώ (500 ευρώ το άτομο σε τραπέζι των δέκα).
Ενδεικτικό της έλλειψης κάθε μέτρου στη βραδιά της σπατάλης είναι ότι σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο (φωτό) οι σαμπάνιες ξεκινούσαν από 350 ευρώ (για 0,75 λίτρα) και έφταναν τα 12.000 ευρώ. Το μπουκάλι των 60.000
ευρώ (για 15 λίτρα) δεν υπήρχε στον κατάλογο, ενώ ένα μπουκάλι κρασί μπορούσε να φτάσει και τα 7.000 ευρώ και η βότκα τα 4.500 ευρώ. Το απλό ποτό στο μπαρ άρχιζε από τα 20 ευρώ, η μπίρα κόστιζε 15, ένα πακέτο τσιγάρα πέντε ευρώ και αν κάποιος είχε την ατυχία να διψάσει έλεγε το νερό νεράκι καθώς ένα μπουκάλι Evian (μόνο τέτοιο πωλούταν) κόστιζε 10 ευρώ! Τέλος, όποιος δεν ήθελε να παρκάρει στα… βράχια έπρεπε να δώσει μέχρι και 20 ευρώ στα πάρκινγκ.





Πηγή: tsekouratoi