Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015

Αντιμετωπίστε με επιτυχία τους κυρσούς και την φλεβίτιδα. Με αυτές τις 4 Φυτικές Συνταγές


Μερικά από τα πιο κοινά προβλήματα μεταξύ των γυναικών που είναι ορατά, είναι το σπάσιμο των τριχοειδών αγγείων, οι ορατές φλέβες ή τα πονεμένα και πρησμένα πόδια.Αυτά όλα είναι ένα σημάδι ότι τα αιμοφόρα αγγεία είναι εξασθενημένα, κυρίως λόγω εξωτερικών παραγόντων και εν μέρει λόγω κάποιων εσωτερικών. Ωστόσο, αποτελούν επίσης ένα αισθητικό πρόβλημα για τον καθένα μας, δεδομένου ότι είναι ένα αρκετά δυσάρεστο περιστατικό.

Αυτό είναι ένα προβληματικό ζήτημα παρόμοιο με την κυτταρίτιδα, που οι αιτίες είναι διαφορετικές σε κάθε γυναίκα, αλλά η πλειοψηφία από εμάς το έχουν. Οι παρακάτω απλές συμβουλές μπορεί να σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε από το πρόβλημα.

Επιπλέον, η διατροφή είναι επίσης ζωτικής σημασίας, δεδομένου ότι η εξασθένηση του φλεβικού τοιχώματος μπορεί να προληφθεί με την κατανάλωση αρκετά ζωικών πρωτεϊνών και άφθονης βιταμίνης C. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε τη ζάχαρη και τα λιπαρά οξέα, δεδομένου ότι μπορούν να προκαλέσουν διάφορες φλεγμονές του σώματος, οι οποίες μπορεί έμμεσα να αποδυναμώσουν τα τριχοειδή τοιχώματα.

Το συστατικό που θα μπορέσει να επιλύσει τα ζητήματα αυτά είναι το Horse Chestnut, το λεγόμενο αγριοκάστανο, που αναπτύσσεται ως διακοσμητικό στα δέντρα στα πάρκα. Εδώ παρακάτω δίδονται 4 φυσικές συνταγές για τη θεραπεία των τριχοειδών αγγείων και των φλεβών:

Βάλσαμο για τις φλέβες

Συστατικά:

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα κάστανου
2 κουταλάκια του γλυκού βάμμα καστανιάς
2 g κερί μέλισσας
5 κουταλάκια λανολίνη
Μέθοδος παρασκευής:

Σε ένα στενό και ψηλό μπολ, βάλτε λανολίνη και σταδιακά προσθέστε το εκχύλισμα και το βάμμα, με μισό κουταλάκι του γλυκού το καθένα και ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Η ανάμειξη θα πρέπει να γίνεται αργά, ώστε να είναι ασθενής. Τώρα, λιώστε το κερί σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, και στη συνέχεια προσθέστε το στο μείγμα, τα ζεσταίνετε όλα και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Όταν είναι έτοιμο, ρίξτε την αλοιφή σε ένα κατάλληλο δοχείο, περιμένετε να κρυώσει και στη συνέχεια κλείστε το δοχείο.

Χρήση:

Εφαρμόστε την αλοιφή και κάντε απαλά μασάζ την πληγείσα περιοχή με κινήσεις προς την κατεύθυνση της καρδιάς. Χρησιμοποιήστε το μία φορά την ημέρα και να το διατηρείτε σε θερμοκρασία δωματίου.

Τονωτικό για τις φλέβες
Συστατικά:

40 ml του εκχυλίσματος καστανιάς
40 ml βάμμα καστανιάς
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου – για την καλύτερη κυκλοφορία
Μέθοδος παρασκευής:

Ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ανακινήστε καλά.

Συστατικά:

10 φρούτα αγριοκάστανου, χωρίς τη φλούδα
1/2 λίτρο κονιάκ σπιτικό
Μέθοδος παρασκευής:

Πρώτον, αφαιρέστε τη φλούδα και ψιλοκόψτε τα κάστανα και βάλτε τα σε ένα βάζο. Ρίξτε το κονιάκ πάνω τους. Σφραγίστε το βάζο και αφήστε το σε ένα ζεστό (αλλά όχι πολύ ζεστό)μέρος για 3 εβδομάδες. Ανακατέψτε το μείγμα περιστασιακά.
Στραγγίξτε το μίγμα με μία γάζα μετά από τρεις εβδομάδες και να αποθηκεύστε το να είναι έτοιμο για θεραπεία σε ένα σκοτεινό μπουκάλι.

Χρήση:

Αυτή η θεραπεία γίνεται για εξωτερική χρήση σε συνδυασμό με την παραπάνω αλοιφή.
Αλκοολικό εκχύλισμα για τη θεραπεία των τριχοειδών αγγείων και των φλεβών

Συστατικά:

12 αγριοκάστανα, με κρούστα
2-3 ml σπιτικό κονιάκ
Μέθοδος παρασκευής:

Πρώτα κόβετε τα κάστανα χρησιμοποιώντας λαβίδες ή μια σφύρα κρέατος. Στη συνέχεια, βάλτε τα σε ένα βάζο και ρίξτε το κονιάκ πάνω τους. Σφραγίστε το βάζο και αφήστε το σε ζεστό μέρος για 6 εβδομάδες. Ανακατεύετε περιστασιακά. Μετά από έξι εβδομάδες στραγγίξτε το μίγμα και ρίξτε το φάρμακο σε ένα σκοτεινό μπουκάλι.

Χρήση:

Αυτό το εκχύλισμα μπορεί να καταναλωθεί με τη μορφή σταγόνων, στο τσάι ή στο νερό. Καλό θα είναι να το πιείτε μετά από ένα γεύμα, δεδομένου ότι μπορεί να ερεθίσει το τοίχωμα του στομάχου.
Σημείωση: Σε περίπτωση που έχετε ευαίσθητο στομάχι, δεν θα πρέπει να πίνετε τα εν λόγω εκχυλίσματα.Πηγή: stroumfaki