Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Οι μεγαλύτεροι 8 μύθοι για τις ραγάδες!


Αν καταγράφατε τους 10 χειρότερους εφιάλτες για το σώμα σας, σίγουρα οι ραγάδες θα ήταν μέσα στην πρώτη πεντάδα. Ο ενοχλητικός αυτός « μπελάς» ταλαιπωρεί και αγχώνει στην καθημερινότητα τους, εκατομμύρια γυναίκες σε...



όλο τον κόσμο. Και επειδή ,εμείς οι γυναίκες έχουμε την τάση να προσφέρουμε τις πολύτιμες συμβουλές μας σε κάθε περίπτωση- έχοντας ως παράδειγμα τον εαυτό μας - γύρω από το θέμα των ραγάδων έχει δημιουργηθεί μια σειρά από μύθους που σε αυτό εδώ το άρθρο θα καταρρίψουμε!

Μύθος # 1 Μόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δημιουργούνται ραγάδες

Είναι αλήθεια ότι το 90% των γυναικών αποκτούν ραγάδες μετά από εγκυμοσύνη. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα σίγουρο καθώς η εμφάνιση ραγάδων εξαρτάται και από την ποιότητα του δέρματος. Και φυσικά, όλοι οι άνθρωποι αναπτύσσουν ραγάδες. Οι άνθρωποι με απότομη αλλαγή βάρους είναι από τους πιο επιρρεπείς στην εμφάνιση ραγάδων.

Μύθος # 2 Μόνο οι γυναίκες έχουν ραγάδες

Οι άνδρες μπορούν επίσης να εμφανίσουν ραγάδες, καθώς επίσης και τα παιδιά. Οι άνδρες που σηκώνουν πολλά βάρη ή αυτοί που παίρνουν γρήγορα πολλά μυϊκά κιλά, μπορούν εύκολα να αναπτύξουν ραγάδες στο σώμα τους. Ακόμη, στην κατηγορία συμπεριλαμβάνονται και οι άνδρες με μεγάλη αυξομείωση βάρους.

Μύθος # 3 Οι ραγάδες θα εξαφανιστούν μόλις χάσετε βάρος

Όταν αδυνατίσετε, αρκετές από τις ραγάδες σας, ίσως να γίνουν πιο άτονες ακόμη και να εξαφανιστούν, όμως οι περισσότερες έχουν την τάση να υπάρχουν στο χαλαρωμένο δέρμα σας . Η σύσφιξη του δέρματός σας, θέλει πολύ προσπάθεια.

Μύθος # 4 Δεν υπάρχει πρόληψη των ραγάδων

Υπάρχουν τρόποι για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες εμφάνισης ραγάδων. Η σωστή δίαιτα και η ισορροπημένη διατροφή είναι στην κορυφή της λίστας της πρόληψης. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να κρατήσετε μια ισορροπία στο σωματικό βάρος και το δέρμα σας σε υγιή κατάσταση.

Μύθος # 5 Μόνο η πλαστική χειρουργική μπορεί να απαλλάξει από τις ραγάδες

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταπολεμήσετε τις ραγάδες, από το αφεθείτε στα χέρια του πλαστικού χειρουργού. Το lazer, η μεσοθεραπεία, το peeling (φυτικό ή χημικό), οι υπέρηχοι αλλά και πολλές άλλες συνδυαστικές μέθοδοι είναι μόνο μερικές από τις επιλογές σας. Σε αυτό το σημείο δεν θα πρέπει να ξεχνάτε και τους φυσικούς τρόπους καταπολέμησης ραγάδων, όπως σπιτικά scrub, λοσιόν με φυσικά συστατικά τα οποία μπορείτε να κάνετε μόνη σας από το σπίτι.

Μύθος # 6 Από τη στιγμή που αποκτήσατε ραγάδες απλά πρέπει να ζείτε με αυτές

Αυτό είναι σίγουρα ένας μύθος. Η φύση και οι εξελίξεις στην τεχνολογία έχουν δώσει ένα μεγάλο αριθμό επιλογών για την αντιμετώπιση των αντιαισθητικών ραγάδων. Σίγουρα, αν θέλετε να απαλλαγείτε, η πειθαρχία και η υπομονή είναι απαραίτητα χαρακτηριστικά σε αυτή την προσπάθειά σας.


Μύθος # 7 Η καταπολέμηση των ραγάδων είναι αρκετά δαπανηρή

Ναι, μερικές θεραπείες όπως η πλαστική χειρουργική μπορεί να είναι αρκετά δαπανηρές, αλλά υπάρχουν και άλλες επιλογές, πολύ πιο οικονομικές, που μπορείτε να κάνετε για τη θεραπεία των ραγάδων σας. Πολλές λοσιόν ή κρέμες μπορούν να μειώσουν την εμφάνισή τους στο σώμα σας . Αν ψάχνετε για την πιο ανέξοδη λύση... βρείτε την κατάλληλη φυσική συνταγή!


Μύθος # 8 Οι έφηβοι και τα μικρά παιδιά δεν έχουν ραγάδες

Είναι πολύ κοινό για τους εφήβους και τα παιδιά να αναπτύσσουν ραγάδες. Κάτι τέτοιο προκαλείται λόγω της ανάπτυξης του οργανισμού σε αυτές τις ηλικίες. Όμως, οι παιδικές ή εφηβικές ραγάδες φαίνεται να «φεύγουν» πολύ πιο γρήγορα απ' ότι οι ραγάδες που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής.



Πηγή: http://www.queen.gr/