Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Το αυτοκίνητο της Apple θα είναι έτοιμο πριν το 2019


Ένας από τους πιο δημοφιλείς αστικούς (και τεχνολογικούς) μύθους, το αυτοκίνητο της Apple, φαίνεται ότι είναι πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα απ' ότι νομίζουμε



Οι κουβέντες και οι ψύθιροι ανάμεσα στους γκουρού των ηλεκτρονικών στην Σίλικον Βάλεϊ, κάνουν λόγο ότι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Apple θα είναι τελικά έτοιμο το 2019, ίσως και νωρίτερα.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal η εταιρία έχει σχεδιάσει ένα δικό της ηλεκτρικό μοντέλο, και πρόκειται για ένα σχέδιο που είναι προγραμματισμένο να εκτελεστεί και να βγεί στην παραγωγή.

Ο κωδικός του αυτό το διάστημα είναι Titan και η εφημερίδα αναφέρει ότι το προσωπικό που ασχολείται με αυτό το πρότζεκτ ανέβηκε από τους 600 στους 1.800.

Η Apple είναι γνωστή για την διαφύλαξη των μελλοντικών προγραμμάτων της όσο κρυφά όσο γίνεται. Και πραγματικά η εταιρία δεν έχει επιβεβαιώσει ότι εργάζεται πάνω σε ένα αυτοκίνητο, παρά το ότι έχει προσλάβει αρκετούς μηχανικούς για τα ηλεκτρικά και αυτόνομης οδήγησης αυτοκίνητα από εταιρίες όπως η VW και η Tesla (η τελευταία είναι η πιο εξελιγμένη εταιρία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα).

To αφεντικό της Apple Τim Cook σε ερωτήσεις που του έγιναν στο δημοφιλές τηλεοπτικό σόου «The Late Show with Stephen Colbert», δεν «τσίμπησε». Και απάντησε μάλλον διπλωματικά, ότι η εταιρία κοιτάζει πολλά και διαφορετικά πράγματα ταυτοχρόνως.

Η εφημερίδα πάντως σημειώνει ότι το όριο του 2019 δεν σημαίνει ότι θα είναι έτοιμο προς παράδοση στους πελάτες, αλλά θα έχει ολοκληρωθεί η σχεδίαση ενώ θα έχει πάρει και τις απαραίτητες εγκρίσεις.

Γιατί η κατασκευή του απαιτεί και την ύπαρξη μονάδων κατασκευής αυτοκινήτων, τα οποία αυτή την στιγμή δεν διαθέτει η ίδια η Apple ούτε έχει προχωρήσει σε συμφωνία με κάποια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Wall Street Journal επισημαίνει ότι το πρώτο μοντέλο θα είναι σίγουρα ένα ηλεκτρικό, ενώ αργότερα θα προστεθεί και ένα ηλεκτροκίνητο με αυτόνομη οδήγηση. Το σίγουρο είναι ότι θα διαθέτει την υψηλότερη συνδεσιμότητα και διαδραστικότητα με τον οδηγό, ακολουθώντας πιστά τα σημερινά ήθη της εταιρίας για ευκολία στην χρήση και την άψογη λειτουργικότητα κάθε προϊόντος της.



Πηγή: 24wro.eu