Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Σιβηρία: Το ελιξίριο της νεότητας βρήκαν Ρώσοι επιστήμονες


Ομάδα Ρώσων επιστημόνων ανακάλυψε το στέλεχος ενός αρχαίου βακτηρίου στην Σιβηρία, διατηρημένο στον πάγο. Το συγκεκριμένο στέλεχος θα μπορούσε να οδηγήσει στην...



ανάπτυξη οργανισμών ικανών να μετατρέψουν μόρια πετρελαίου σε νερό και κατά συνέπεια να αναζωογονήσουν τα ζωντανά πλάσματα. Οι Ρώσοι υποστηρίζουν, ουσιαστικά, ότι ανακάλυψαν το «ελιξίριο» της νεότητας!

Αν χρησιμοποιηθεί καταλλήλως, η συγκεκριμένη ανακάλυψη θα οδηγήσει σε επανάσταση, στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς με τη χρήση του βακτηρίου θα καταστεί δυνατός ο καθαρισμός του νερού, ανέφερε ο Ρώσο επιδημιολόγος Βίκτορ Τσερνιάφσκι.

Στο παγωμένο έδαφος της Σιβηρίας ανακαλύφθηκαν τρία στελέχη βακτηρίων. Το πρώτο ονομάστηκε «καταστροφέας του πετρελαίου». Το δεύτερο καταστρέφει μόρια κυτταρίνης και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην αντιμετώπιση, σε μεγάλο βαθμό, του προβλήματος των αστικών και βιομηχανικών απορριμμάτων. Το τρίτο δε αποδείχθηκε ότι βελτιώνει δραματικά την υγεία των ζωντανών οργανισμών.

Το βακτήριο αυτό έχει ηλικία μεγαλύτερη των 18.000 ετών και ανακαλύφθηκε στα υπολείμματα ενός Μαμούθ που βρέθηκε στη Γιακουτία της Σιβηρίας. Όταν τα πανάρχαια στελέχη βακτηριδίων ανακαλύφθηκαν και εξετάστηκαν από τους ειδικούς, αποκαλύφθηκε πως θα μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο μας.

«Ανακαλύψαμε τα βακτήρια γιατί παρέμειναν παγωμένα, κάτω από το έδαφος, για χιλιάδες χρόνια», δήλωσε ο Τσερνιάφσκι, αλλά και τόνισε πως απαιτείται ακόμα πολύ δουλειά, ώστε να βεβαιωθούν οι επιστήμονες ότι δεν είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να προκαλούν παρενέργειες, είπε ο Ρώσος καθηγητής.

Ένα ακόμα πρόβλημα με τα στελέχη είναι ότι χάνουν γρήγορα τις «μαγικές» τους ιδιότητες όταν εκτίθενται σε θερμοκρασίες άνω των 8 βαθμών Κελσίου. Λίγες ημέρες πριν τα ρωσικά μέσα ανέφεραν πως προβιοτικά που δημιούργησαν από τα βακτήρια δοκιμάστηκαν σε ένα ηλικιωμένο ποντίκι.

Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Το ηλικιωμένο ποντίκι έδειξε σημάδια αναζωογόνησης, η υγεία του βελτιώθηκε και απέκτησε ξανά την ικανότητα αναπαραγωγής που είχε χάσει λόγω ηλικίας.

Αν και τα πειράματα σε ανθρώπους απαγορεύονται, ο Ρώσο καθηγητής θεωρεί πως οι Σιβηριανοί, για αιώνες, ήταν εξαιρετικά υγιείς μέχρι τα βαθιά τους γεράματα, καθώς τρέφονταν, όπως υποθέτει, με τοπικές τροφές που περιείχαν το εν λόγω βακτήριο.



Πηγή: http://www.defence-point.gr