Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Εσύ ακόμη χρησιμοποιείς σερβιέτες και ταμπόν; Αυτή είναι η νέα μόδα που σαρώνει στο εξωτερικό.


Εσύ ακόμη χρησιμοποιείς σερβιέτες και ταμπόν; Αυτή είναι η νέα μόδα που σαρώνει στο εξωτερικό.



Η μέση γυναίκα έχει περίοδο μια φορά το μήνα, για 5 περίπου ημέρες, για περίπου 40 χρόνια από τη ζωή της!

Οι εταιρείες που προμηθεύουν ταμπόν και σερβιέτες έχουν κέρδος περίπου $718 εκατομμύρια το χρόνο, καθώς όπως καταλάβατε πρόκειται για απαραίτητα «αξεσουάρ» για κάθε γυναίκα. Προφανώς λοιπόν οι εναλλακτικές όπως τα βαμβακερά προϊόντα, οι επαναχρησιμοποιήσιμες σερβιέτες που πλένονται κλπ, δε διαφημίζονται.

Κάθε μία από αυτές τις επιλογές είναι πολύ πιο οικονομικές και πολύ πιο ασφαλείς για το περιβάλλον.

Σχεδόν όλα τα συμβατικά προϊόντα κατασκευάζονται από ελάχιστο βαμβάκι και πλαστικό. Πόσο ασφαλές είναι αλήθεια αυτό για την ευαίσθητη περιοχή σας;
Οι εναλλακτικές



Τα ειδικά κυπελλάκια για την περίοδο είναι η πρώτη μας επιλογή ως εναλλακτική για τα ταμπόν και τις σερβιέτες. Είναι φτιαγμένο από σιλικόνη και άρα εύκαμπτο, το οποίο τοποθετείται μέσα στον κόλπo. Εκεί μέσα συλλέγεται όλο το αίμα, το αδειάζετε κάθε 12 ώρες, το καθαρίζετε και το τοποθετείτε ξανά στη θέση του.




Ακούγεται αηδιαστικό; Και εμείς αυτό σκεφτήκαμε στην αρχή. Εάν όμως είστε προσεκτικές στην τοποθέτηση και την αφαίρεσή του, δε θα έρθετε ποτέ σε επαφή με αίμα. Σας συστήνουμε να χρησιμοποιήσετε παράλληλα και σερβιέτες τις πρώτες φορές για να είστε σίγουρες ότι δε θα λερωθείτε μέχρι να το συνηθίσετε.
Υπάρχουν επίσης επαναχρησιμοποιήσιμες σερβιέτες από υπεραπορροφητικό υλικό που πλένεται, σε διάφορα μεγέθη και για κάθε ροή.


Και αν καμία από τις παραπάνω επιλογές δε σας καλύπτει αισθητικά (προτιμάτε να επιβαρύνετε το περιβάλλον με τόνους από σερβιέτες και ταμπόν;) ή λειτουργικά, υπάρχει ακόμη μια εναλλακτική. Κάποιες εταιρείες χρησιμοποιούν αποκλειστικά βαμβάκι στα προϊόντα τους και παρόλο που και πάλι δεν είναι ότι πιο φιλικό για το περιβάλλον, είναι πολύ πιο ασφαλές για την υγεία σας, χωρίς πρόσθετα χημικά ή πλαστικό. Οπότε ψάξτε για μια μάρκα που να καλύπτει αυτές τις προϋποθέσεις.



Πηγή: stroumfaki.org