Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΝΤ: Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση του χρέους


Δεν έχει συμμετάσχει σε συζητήσεις εν όψει της ανακεφαλαιοποίησης των...



τραπεζών το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείο Τζέρι Ράις ενώ επανέλαβε στο θέμα του χρέους ότι η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και επαρκή χρηματοδότηση του προγράμματος το οποίο περιλαμβάνει και την ελάφρυνση του χρέους.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος του Ταμείου διέψευσε πληροφορίες λέγοντας ότι το ΔΝΤ δεν έχει συμμετάσχει σε συζητήσεις με εκπροσώπους μεγάλων funds, ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης στην Ουάσινγκτον ο Ράις απέφυγε να αναφερθεί σε ο,τιδήποτε αφορούσε την Ελλάδα, επικαλούμενος τις επικειμένες εκλογές.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «θα σεβαστούμε την πολιτική διαδικασία στην Ελλάδα».

Πρόσθεσε ότι, μετά τις εκλογές, το ΔΝΤ προτίθεται να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, συμβάλλοντας έτσι στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Για μία ακόμη φορά, απέφυγε να απαντήσει για το πότε θα αποφασίσει το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα.

Υπενθύμισε, πάντως, πως η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έχει προσφάτως δηλώσει πως το θέμα του χρέους έχει «δύο πόδια. Το ένα πόδι σχετίζεται με την εις βάθος μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας και το δεύτερο πόδι σχετίζεται με την επαρκή χρηματοδότηση του προγράμματος το οποίο περιλαμβάνει και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».



Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr