Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Τα χαρακτηριστικά που δεν θα πίστευες πως βρίσκει σ@ξι


Είχα έναν φίλο που έβρισκε σ@ξι το να παραπατήσει μια γυναίκα (true story).




Αυτό δηλαδή που λέμε κοροϊδευτικά μεταξύ μας άντρες και γυναίκες πως αν δεν μπορείς να ισορροπήσεις πάνω στα ψηλοτάκουνα, καλύτερα να μην το τολμήσεις, για τον φίλο μου η αστάθεια, η πιθανότητα της πτώσης ήταν μια εικόνα που την έβρισκε ερεθιστική.

Και καλά πες ο φίλος μου είχε τα δικά του βίτσια, αλλά θα περίμενες ποτέ πως μπορείς να σαγηνεύσεις τον άλλον αν είσαι διατεθειμένος να μοιραστείς προσωπικές πληροφορίες από το πρώτο ραντεβού;

Στα πανεπιστήμια του κόσμου και κυρίως στις σχολές ψυχολογίας, διεξάγονται διάφορες έρευνες σχετικά με το φλερτ και το παιχνίδι της σαγήνης και μερικές φορές τα αποτελέσματα τους μπορεί να είναι προβλέψιμα, κι άλλες φορές όχι.

Για παράδειγμα έρευνα του Nicolas Guéguen του τμήματος Κοινωνικής Συμπεριφοράς στο Πανεπιστήμιο της Βρετάνης, φανέρωσε πως οι άντρες σαγηνεύονται από τις γυναίκες που φορούν ψηλά τακούνια (τι κάνει νιάου, νιάου στα κεραμίδια δηλαδή). Συγκεκριμένα έντυσε όλες τις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα με pencil φούστα και λευκό πουκάμισο. Η μόνη διαφορά στο ντύσιμο ήταν πως οι μισές φορούσαν γόβες με ψηλό τακούνι και οι άλλες flat shoes. Όταν στο πλαίσιο της έρευνας έπρεπε να ρίξουν το γάντι τους το 95% των αντρών έσπευσε να το παραδώσει σε εκείνες που φορούσαν γόβες ενώ το 62% θυμήθηκε πως ο ιπποτισμός δεν γνωρίζει από ύψη τακουνιού και παρέδωσε το γάντι στις γυναίκες που φορούσαν ίσια παπούτσια.

Αυτό όμως εντυπωσίασε τους ερευνητές του USC όταν έλαβαν τα αποτελέσματα ερωτηματολογίου που μοιράστηκε σε 10.000 άντρες και γυναίκες από την Ασία και την Αυστραλία ήταν πως το 75% αποκρίθηκε πως βρίσκει το κουράγιο πιο γοητευτικό από την αυτοπεποίθηση. »Η ικανότητα να κάνεις κάτι που στον άλλον προκαλεί φόβο, ασκεί γοητεία πάνω του γιατί τίθεται κι ένα ζήτημα ταύτισης: το άτομο βλέπει μέσα από τη συμπεριφορά του άλλου τα δικά του ελαττώματα υπό ένα θετικό πρίσμα» τόνισε η επικεφαλής της έρευνας, καθηγήτρια Jeetendr Sehdev.

Κουράγιο εξάλλου χρειάζεται από πολλούς για να κάνουν κάτι εξίσου γοητευτικό: να αποκαλύψουν προσωπικές πληροφορίες στο πρώτο ραντεβού. Ο συγγραφέας και ειδικός σε θέματα σχέσεων Sam Gosling, υποστηρίζει πως το να μοιράζεσαι πληροφορίες με δυνατά συναισθήματα από το πρώτο ραντεβού ενισχύει την αίσθηση της δέσμευσης.

Κι αν δεν είναι και το καλύτερο σου να μοιραστείς τα μυστικά σου με ένα άτομο που δεν ξέρεις και πολύ καλά, μπορείς να καταφύγεις στο νο.1 διεγερτικό για άντρες και γυναίκες: το να είσαι ο εαυτός σου. Σύμφωνα με την έρευνα του ψυχολόγου Matthew Hornsey από το Πανεπιστήμιο του Queensland, και τα δύο φύλα γοητεύονται από άτομα που δεν ακολουθεί συγκεκριμένα πρότυπα συμπεριφοράς. Συνεπώς, ξέχνα ό,τι κομφορμιστικό κουβαλάς από το σπίτι ή την κοινωνία, και γίνε όσο εκκεντρικός θέλεις, γιατί σίγουρα θα το βρει σ@ξι!


Πηγή: