Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015

Tα 7 είδη έρωτα που κάθε ζευγάρι πρέπει να δοκιμάσει


Η ζωή δεν είναι μονοδιάσταση συνεπώς γιατί να είναι και η ερωτική ζωή;
Ναι μπορεί η ερωτική σας ζωή να είναι μια χαρά. Φανταστική. Ιδανική. Γιατί όμως οι περιπτύξεις θα πρέπει να είναι ενός είδους. Είναι μήπως η ζωή μας; Το δέσιμο και η σωστή ερωτική επικοινωνία μπορεί να εκφράζονται με περισσότερα είδη έρωτα . Ωριμάζουμε, αλλάζουμε, εξελισσόμαστε σαν ζευγάρι. Δείτε ποια είδη έρωτα κατέχετε και ποια σας μένει να εξερευνήσετε.

To «δοκιμάζω καινούργια πράγματα»
Τα ζευγάρια σε μακροχρόνια σχέση είναι αυτά που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη σε αυτό το είδος κρεβατιού και πρέπει να το συμπεριλάβουν στα άμεσα υπόψιν τους. Η έλλειψη του είναι αυτή που κάνει συχνά τους ανθρώπους να απατούν και να ψάχνουν τέτοιου είδους ενθουσιασμούς σε εξωσυζυγικές σχέσεις. Ο πιο σίγουρος τρόπος για να το αποκτήσετε είναι να εγκαταλείψετε τις γνώριμες ζώνες ασφάλειας και να εξερευνήσετε το άγνωστο. Δοκιμάστε μια νέα στάση, ένα άλλο δωμάτιο, ένα νέο toy. Αν σας στρεσάρει η ιδέα να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο, αφεθείτε σε αυτήν την αίσθηση. Η αναστάτωση που θα νιώσετε μοιάζει με αυτήν που έχετε όταν το κάνετε με κάποιον για πρώτη φορά. Θυμάστε; Επιπλέον το να ξεπεράσετε να γνωστά σας όρια χτίζει εμπιστοσύνη με τον σύντροφο σας. «Όταν μοιράζεστε μια επιθυμία σας παίρνετε μαζί ένα ρίσκο, πράγμα που δημιουργεί έναν ισχυρό δεσμό εμπιστοσύνης» λέει η ψυχίατρος και συγγραφέας του βιβλίου Satisfaction

Η «συνουσία της συντήρησης»
Ποιος είπε ότι ο έρωτας με το σύντροφό μας χρειάζεται να είναι εντυπωσιακό, καταπληκτικό και αξέχαστο κάθε φορά. Κάποια ζευγάρια πιστεύουν πως κάθε φορά όλα πρέπει να είναι στην εντέλεια για να πλησιάσουν ο ένας τον άλλο. Αν όμως περιμένουμε για την τέλεια στιγμή μάλλον θα περιμένουμε πολύ και το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να δημιουργήσουμε απόσταση μεταξύ μας.Η επαφή της συντήρησης όσο αντιρομαντικό και συμβατικό και να ακούγεται είναι πολύ βασικό σε μια μακροχρόνια σχέση. Ο έρωτας είναι η μόνη δραστηριότητα του ζευγαριού που αφήνει κάθε άλλο πρόσωπο εκτός. Είναι αυτό που κρατά τον δεσμό μοναδικό και δυνατό. Ακόμη και η συμβατική επαφή της συντήρησης δημιουργεί μια εγγύτητα και μας φέρνει κοντά με έναν τρόπο που έχει ευεργετική επίδραση στην σχέση.

«Των διακοπών»
Αυτό το είδος έρωτα είναι ένα από τα πιο βασικά και απαραίτητα για μια καλή ερωτική ζωή. Στις διακοπές είμαστε στην πιο ανέμελη περίοδο του χρόνου, ελεύθεροι να δοκιμάσουμε καινούργια πράγματα και σε ένα περιβάλλον εντελώς καινούργιο που προσφέρει την αίσθηση του νέου και του διαφορετικού. Επίσης δεν χρειάζεται να εξασφαλίσετε μεγάλη άδεια ή να κάνετε πολλά έξοδα ώστε να ταξιδέψετε μακριά. Μην απομακρυνθείτε πολύ από την βάση σας. Κλείστε δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο μόνο μερικά χιλιόμετρα μακριά. Να είστε σίγουροι ότι ο ενθουσιασμός που θα σας χαρίσει αυτή η απόσταση θα σας ακολουθήσει και σπίτι στην κρεβατοκάμαρα σας. Και θυμηθείτε η επαφή έχει αρχίσει να γίνεται βαρετή δεν φταίει ο σύντροφός σας αλλά το περιβάλλον γύρω σας.

Η ανολοκλήρωτη “επαφή”
Όλοι ξέρουμε πως είναι το ταξίδι που μετρά και όχι ο προορισμός. Το ίδιο ισχύει και για το κρεβάτι. Μη πτοηθείτε αν την διάθεση για έρωτα νικηθεί από την διάθεση για ύπνο. Απολαύστε το παιχνίδι, την τρυφερότητα και την εγγύτητα που σας προσφέρει και μόνο το να είστε στο κρεβάτι μαζί, επιθυμητοί ο ένας από τον άλλο. Ακόμη και αν οι δυνάμεις σας σας εγκαταλείψουν νωρίς.

Ο “έρωτας” της συμφιλίωσης
Λέγεται πως δεν πρέπει να πηγαίνετε για ύπνο θυμωμένοι. Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση που αυτός ο θυμός μπορεί να καταλήξει σε ένα παθιασμένο έρωτα συμφιλίωσης που θα σας κάνει τελικά να κοιμηθείτε πολύ ευτυχισμένοι και καθόλου θυμωμένοι. Η επαφή της συμφιλίωσης είναι η ιδανική έντονη σωματική επαφή. Επίσης γεφυρώνει την απόσταση που ο θυμός μας κάνει να νιώθουμε για τον σύντροφό μας.

Κάποια ζευγάρια απλώς καυγαδίζουν για την χαρά του , κάποια άλλα αγνοούν τα αληθινά προβλήματα και αντί να τα αντιμετωπίσουν κάνουν έρωτα. Αν η μόνη στιγμή που τα πηγαίνετε καλά είναι στο κρεβάτι ίσως πρέπει να κάνετε έναν διάλειμμα από υτό το είδος έρωτα και να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα σας φορώντας τα ρούχα σας.

Ο “έρωτας” κατά των προβλημάτων
Αν νιώθετε θλίψη, κατάθλιψη, μοναξιά ή έχουν πληγωθεί τα αισθήματα σας η επαφή με το σύντροφό σας μπορεί να αποδειχθεί το καλύτερο αντίδοτο. Γιατί; Μα γιατί είναι ακριβώς το αντίθετο από όλα αυτά. Ο έρωτας μας κάνει να νιώθουμε αγάπη και εγγύτητα και είναι η ιδανική λύση εκτόνωσης όταν δεν έχουμε διάθεση να μιλήσουμε για τα προβλήματα μας. Όταν τα πράγματα γίνονται πολύ άσχημα ο έρωτας μπορεί να είναι αυτό που θα μας δώσει την διάθεση να σηκωθούμε από το κρεβάτι. Είναι επιπλέον είναι ένας τρόπος να δηλώσουμε ότι είμαστε ζωντανοί. Είναι ένας τρόπος να θωρακίσουμε τον εαυτό μας απέναντι στο θάνατο και την απώλεια.

Μια πολύ σημαντική παράμετρος είναι το ότι συχνά η θλίψη και οι δυσκολίες θέτουν τοίχους ανάμεσα στα ζευγάρια ή δημιουργούν εντάσεις που προκαλούν ρήγματα στην σχέση των ζευγαριών. Ο έρωτας διορθώνει αυτά ακριβώς τα ρήγματα εκεί που έχουν δημιουργηθεί.

Η “παθιασμένη επαφή”
Κάθε σχέση οφείλει να δημιουργεί εκείνες τις προυποθέσεις που θα της χαρίζουν ένα έντονο, υπερβολικό, παθιασμένο έρωτα πού και πού. Για τις μακροχρόνιες σχέσεις μια τέτοια καυτή επαφή ισοδυναμεί με ένα flashback που μας θυμίζει τις στιγμές πάθους του πρώτου καιρού και αναπαράγει αυτό το συναίσθημα με πολύ ευεργετικές συνέπειες για την σχέση μας.


Πηγή: stroumfaki.org/