Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ο ηγέτης της Κου Κλουξ Κλαν πιάστηκε στα πράσα να κάνει σεξ με μαύρο σεξεργάτη



Mόνο ειρωνική θεία δίκη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι ο ηγέτης της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν Φρέζιερ Γκλεν Μίλλερ –ο άνθρωπος που σκότωσε τρεις ανθρώπους σε ένα Εβραϊκό Κέντρο Κοινότητας πριν από μερικές βδομάδες– πιάστηκε από την Αστυνομία την ώρα που έκανε σεξ με έναν μαύρο εργάτη του σεξ στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου.



Ο Μίλλερ, ο οποίος δήλωσε στον ανακριτή ότι είχε προσελκύσει τον σεξεργάτη με στόχο να τον ξυλοκοπήσει, πιάστηκε στα πράσα με τα βρακιά του κατεβασμένα ενώ επιδιδόταν σε πράξεις που κρίθηκαν υπερβολικά προχωρημένες από τις Αρχές για να περιγραφούν λεπτομερώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μίλλερ έχει μπλεξίματα με τον νόμο από πολύ παλιά, ήδη από τη δεκαετία του 1980. Η συμμετοχή του στο «Λευκό Εθνικιστικό Κόμμα» και την Κου Κλουξ Κλαν του προκάλεσε πολλά μπλεξίματα με το FBI, με το οποίο τελικά έκανε συμφωνία με αντάλλαγμα να καταδώσει τα άλλα μέλη του κόμματός του. Έπειτα μπήκε σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, καθώς βοήθησε τις Αρχές να συλλάβουν άλλους λευκούς εθνικιστές. Χάρη στη συμφωνία που είχε κάνει με το FBI, καταδικάστηκε σε μόλις πέντε χρόνια φυλάκισης και κέρδισε προστασία και μια τελείως καινούργια ταυτότητα, την οποία του προμήθευσε το FBI.

Η συμπεριφορά και οι εγκληματικές ενέργειες του Μίλλερ αιφνιδίασαν τις Αρχές, αλλά αυτό που τους σόκαρε περισσότερο ήταν το περιστατικό στο αυτοκίνητο. Ένας αξιωματούχος που σχολίασε την υπόθεση αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες ως προς τι ακριβώς έκανε ο «Μέγας Δράκος» της Κου Κλουξ Κλαν την ώρα που τον έπιασε η αστυνομία να κάνει σεξ με τον μαύρο σεξεργάτη, αλλά περιέγραψε τις πράξεις ως «αισχρές» και «σοκαριστικές», ειδικά αν ληφθεί υπόψη το ότι ο Μίλλερ ανήκε για μεγάλο διάστημα στην ΚΚΚ.

Νωρίτερα τον Απριλίο, ο Μίλλερ συνελήφθη επειδή δολοφόνησε τρεις ανθρώπους έξω από ένα Εβραϊκό Κέντρο Κοινότητας ενώ φώναζε ρατσιστικές προσβολές, όπως «Χάιλ Χίτλερ». Αυτή την περίοδο κρατείται εν αναμονή της δίκης, χωρίς δικαίωμα να βγει με εγγύηση. Η εφημερίδα TheDailyBeastπρόσφατα δημοσίευσε ένα άρθρο το οποίο υπαινίσσεται ότι ο Μίλλερ πιθανώς επίσης να εμπλέκεται στη δολοφονία τριών μαύρων αντρών σε ένα γκέι βιβλιοπωλείο το 1987. Ύστερα από εκείνους τους φόνους, ο Μίλλερ κατέδωσε ως δράστες δύο από τους συντρόφους του στο Λευκό Εθνικιστικό Κόμμα, αλλά και οι δύο άντρες που κατηγόρησε είχαν άλλοθι που επαληθεύτηκαν από τις έρευνες της αστυνομίας. Οι φόνοι δεν διαλευκάνθηκαν ποτέ.

Στο ίδιο άρθρο, η συντάκτρια Σάρλοτ Λύττον υπαινίσσεται ότι οι ερωτικές περιπέτειες του Μίλλερ με τον μαύρο σεξεργάτη ίσως να εξηγούνται από την ανάγκη του να ασκεί εξουσία και έλεγχο σε αυτούς που μισεί, παραπέμποντας σε περιπτώσεις λευκών ιδιοκτητών δούλων που συχνά σχετίζονταν με τους σκλάβους τους.

Ενδεχομένως να ισχύει αυτό ή πάλι μπορεί ο Μίλλερ να είναι και ο ίδιος καταπιεσμένος γκέι. Σύμφωνα με μελέτες, όσο πιο ομοφοβικός είναι ένας άντρας, τόσο πιο πολύ ερεθίζεται όταν παρακολουθεί ερωτικές περιπτύξεις μεταξύ αντρών. Αυτό έχει οδηγήσει τους ψυχιάτρους και άλλους επαγγελματίες υγείας να πιστεύουν ότι η ομοφοβία συχνά αποτελεί ένδειξη ομοφυλοφιλίας.

Ο Μίλλερ, ηγέτης της Κου Κλουξ Κλαν και δηλωμένος αντισημίτης, πιάστηκε στα πράσα να κάνει σεξ με έναν μαύρο σεξεργάτη σε ένα αυτοκίνητο, σοκάροντας τους αστυνομικούς, σε μια ιστορία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ειρωνική θεία δίκη. Αυτή την περίοδο αναμένεται να δικαστεί για τον φόνο στο Εβραϊκό Κέντρο Κοινότητας και μοιάζει απίθανο να πετύχει άλλη συμφωνία με το FBI.



Πηγή: kar.org.gr