Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

Αυτό είναι το Μοναδικό Κόλπο που Πρέπει να Ξέρετε για να Φτιάξετε τα πιο Νόστιμα Ποπκορν!



Η Μartha Stewart δεν πρόκειται να μας απογοητεύσει ποτέ. Δεν το έκανε μέχρι τώρα και δεν πρόκειται να το κάνει ούτε με αυτήν την πανεύκολη συνταγή για τα πιο τέλεια, τραγανά ποπκόρν.



Στο βιβλίο της Martha Stewart New Appetizer βρίσκεται η συγκεκριμένη συνταγή και εμείς είμαστε εδώ για να σου πούμε όλα τα μυστικά που κρύβουν από πίσω τους τα τέλεια ποπκόρν.

1/4 ελαιόλαδο ή ό,τι άλλο λάδι θέλετε
1/2 φλ. καλαμπόκι
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
1 1/2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
3/4 κ.γ. αλάτι
1/8 κ.γ. πιπέρι καγιέν



Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα στο μάτι και ανάψτε το. Ρίξτε το λάδι και αφήστε το να κάψει καλά. Προσθέστε 2-3 σπυριά καλαμποκιού (όχι παραπάνω), σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τα να γίνουν.

Μόλις είναι έτοιμα ρίξτε και τα υπόλοιπα καλαμπόκια. Με το που τα ρίξετε σβήστε το μάτι για 30 δευτερόλεπτα. Μόλις περάσουν ανάψτε και πάλι το μάτι σας. Συνολικά τα ποπκόρν σας θέλουν 1-2 λεπτά για να γίνουν. Μέχρι να γίνουν ανακινείτε την κατσαρόλα πού και πού για να μην κολλήσουν τα ποπκόνρ σας στον πάτο της κατσαρόλας.

Μόλις σταματήσουν να χοροπηδάνε τα ποπκόρν σας στο εσωτερικό της κατσαρόλας, αδειάστε τα σε ένα μπολ.

Αναμείξτε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Πασπαλίστε με το μείγμα τα ποπκόρν σας. Ανακατέψτε καλά. Ρίξτε από πάνω και το βούτυρο και τα πεντανόστιμα ποπκόρν σας είναι έτοιμα.



Πηγή: spirossoulis.com