Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Πώς οι γυναίκες του Ισλαμικού Κράτους βασάνιζαν κρατούμενη με καυτά κάρβουνα



Ενώ μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για τις ακρότητες και τα βασανιστήρια στα οποία υποβάλλουν τα θύματά τους οι τζιχαντιστές, τώρα η 30χρονη δασκάλα αποκαλύπτει την θηριωδία που βίωσε στα χέρια των συζύγων των τζιχαντιστών!



Η δασκάλα Um Abdo, από ένα χωριό κοντά στο Χαλέπι, στη Συρία, στάθηκε τυχερή και διέφυγε από την φυλακή, στην οποία την κρατούσαν και την βασάνιζαν οι σύζυγοι των τζιχαντιστών, μόλις μία ημέρα πριν την προγραμματισμένη εκτέλεσή της.

Η 30χρονη γυναίκα, που είναι δασκάλα δημοτικού σχολείου και μητέρα τριών παιδιών, δήλωσε στην εφημερίδα The Times, ότι οι σύζυγοι των τζιχαντιστών την συνέλαβαν προκειμένου να τους αποκαλύψει τα ονόματα δύο γυναικών, που ήταν φίλες της και ήταν παντρεμένες με αντάρτες τοπικής οργάνωσης. Αφού την μαστίγωσαν με μια ζώνη, που έφερε επάνω της καρφιά, έβαλαν στο στήθος της καυτά κάρβουνα για να την αναγκάσουν να τους πει τα ονόματα των δύο γυναικών.

Όταν η 30χρονη υπέκυψε, οι σύζυγοι των τζιχαντιστών της κάλυψαν το πρόσωπο, την έβαλαν δια της βίας σε αυτοκίνητο και την οδήγησαν σε τοπικό γήπεδο, όπου την ανάγκασαν να παρακολουθήσει τον αποκεφαλισμό των δύο γυναικών, των οποίων είχε αποκαλύψει τα ονόματα. Αμέσως μετά, την οδήγησαν στην φυλακή και της ανακοίνωσαν ότι το επόμενο πρωί θα ακολουθήσει και η δική της εκτέλεση.

Όμως, η γυναίκα στάθηκε τυχερή, καθώς την επόμενη ημέρα η φυλακή στην οποία εκρατείτο χτυπήθηκε από αεροπορική επιδρομή των συμμάχων και η ίδια, με την βοήθεια ενός άνδρα, που ήταν με τον νεκρό πλέον σύζυγό της, στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, κατόρθωσε να διαφύγει. Η 30χρονη διέσχισε τα σύνορα μαζί με τα τρία παιδιά της και έφθασε ασφαλής στην Τουρκία.



Πηγή: protothema.gr