Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Σώθηκε απ'το τροχαίο με τα παιδιά στα Τέμπη και έγινε μοναχός - Μιλά για 1η φορά 12 χρόνια μετά


Ήταν απόγευμα της 13ης Απριλίου του 2003, όταν 21 αγγελούδια- μαθητές του Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας, άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, γυρνώντας από σχολική εκδρομή, σε ένα από τα πιο τραγικά δυστυχήματα που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο, στην κοιλάδα των Τεμπών.



Δώδεκα χρόνια μετά, ένας από τους μαθητές που κατάφερε να βγει ζωντανός από το απίστευτο τροχαίο, ο Δημήτρης, ο οποίος είδε τους 21 συμμαθητές του να
«σβήνουν» μπροστά στα μάτια του, είναι σήμερα 28 ετών και τον προσφωνούν πατέρα Μακάριο, καθώς ζει στο μοναστήρι του Τίμιου Προδρόμου, λίγο έξω από την Βέροια και προσεύχεται για του συμμαθητές του.


Ο πατέρας Μακάριος μίλησε στην εκπομπή «Hashtag» και στην Ε.Μελέτη για το τροχαίο που του άλλαξε την ζωή.

«Είχα κλίση προς την ιεροσύνη από παιδί. Όταν έζησα το τροχαίο, έκανα στον

εαυτό μου το ερώτημα που έκανε και ο Χριστός στον πατέρα του “το γιατί; γιατί να φεύγουν άνθρωποι σε τόσο μικρή ηλικία;”.

Αναπαύτηκα, όταν κατάλαβα ότι ήταν θέλημα Θεού…» δήλωσε ο πατέρας Μακάριος, τονίζοντας ότι θυμάται πολύ χαρακτηριστικά την ημέρα, που έχασε μια για πάντα τους αγαπημένους του φίλους.

«Αυτό το γεγονός καθόρισε την ζωή μου… ωρίμασα. Το κακό ήταν, ότι δεν έζησα την εφηβεία μου, όπως θα ήθελα. Εγκλιματίζεσαι πιο γρήγορα ζώντας ένα τέτοιο γεγονός και αγωνίζεσαι να πατήσεις στα πόδια σου» πρόσθεσε ο πατέρας Μακάριος, λέγοντας πως «το μυστικό στην ζωή είναι να μην σκέφτεσαι».

Όπως εξομολογήθηκε ο πατέρας Μακάριος, σήμερα 12 χρόνια μετά το τροχαίο, ο ίδιος διατηρεί στενές σχέσεις με κάποιους από τους γονείς των μαθητών, που έχασαν την ζωή τους.

«Αισθάνομαι πολύ καλά, όταν μου λένε πως μέσα από το χαμόγελο μου, βλέπουν το χαμόγελο των παιδιών τους»εξομολογήθηκε ο πατέρας Μακάριος, λέγοντας μάλιστα, πως ο ίδιος όταν δυσκολεύεται πνευματικά, επικαλείται τους συμμαθητές του που έφυγαν τόσο νωρίς από την ζωή για να τον βοηθήσουν και να του δώσουν δύναμη.



Πηγή: http://www.kamikaze.gr/