Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

Πόση ακτινοβολία έχει το σπίτι σας;


Τα κινητά και ασύρματα τηλέφωνα, τα ασύρματα δίκτυα και οι...ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά έχουν πολλά και προφανή οφέλη. Όμως οι πιθανές βλάβες είναι ακόμα άγνωστες, τα ερωτήματα είναι πολλά και δικαιολογημένα επικρατεί ένας έντονος προβληματισμός τόσο στην επιστημονική κοινότητα όσο και στους πολίτες, καθώς το αόρατο φάσμα ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που δημιουργούν ενδέχεται να αποτελεί έναν ορατό κίνδυνο.

Να πώς μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος, σύμφωνα με το faysbook:

1. Αποφύγετε τη χρήση του κινητού τηλεφώνου σε περιοχές με χαμηλό σήμα (γιατί η ηλεκρομαγνητική ακτινοβολία έχει υψηλότερη ένταση) και σε κλειστούς χώρους με πολλές μεταλλικές επιφάνειες: π.χ. αυτοκίνητο, ασανσέρ (αντανάκλαση της ακτινοβολίας).

2. Ο καλύτερος τρόπος για να μιλάτε στο κινητό είναι να το έχετε στο μεγάφωνο και να υπάρχει μία απόσταση από τον εγκέφαλο. Διαφορετικά να προτιμάτε να μιλάτε με ενσύρματα ακουστικά. Αν και εκπέμπεται κάποια ακτινοβολία είναι καλύτερα, γιατί απομακρύνεται το κινητό από το σώμα.

3. Προσπαθήστε να μειώσετε τις ώρες που μιλάτε στο κινητό τηλέφωνο.

4. Μη φυλάσσετε το κινητό τηλέφωνο κοντά στον εγκέφαλο, την καρδιά και τα γεννητικά όργανα.

5. Αποφύγετε τα κινητά 3G (αυξημένη πυκνότητα ακτινοβολίας).

6. Τα παιδιά δεν πρέπει να χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο

7. Αντικαταστήστε το ασύρματο τηλέφωνο του σπιτιού ή της δουλειάς με ένα ενσύρματο.

8. Αποφύγετε τις πολλές ασύρματες συσκευές στην κατοικία σας (π.χ. τηλέφωνα, συστήματα ενδοεπικοινωνίας, δίκτυο internet, συσκευές Bluetooth, ηχεία, παιχνίδια κ.ά.)Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2