Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Ψεύτικο ή Αληθινό; Όλη η Αλήθεια για τα Χριστουγεννιάτικα Δέντρα!



Μπορεί να επιμένετε στα ψεύτικα χριστουγεννιάτικα δέντρα γιατί η οικολογική σας συνείδηση δεν σας το επιτρέπει. Τι λένε όμως οι αριθμοί;



Λατρεύετε να τραγουδάτε «Ω! Έλατο, Ω! Έλατο» ακόμα κι αν... απέναντι σας βρίσκεται ένα τεχνητό δέντρο γεμάτο χριστουγεννιάτικα στολίδια. Η δε απόφαση να βάλετε τελικά ένα υπέρανω εποχής έλατο στο σπίτι μπορεί να σας πήρε πολύ καιρό, έρευνα και αρκετές δόσεις ρίσκου μιας και ακόμα δεν έχει απαντηθεί μέσα σας το αιώνιο ερώτημα: φυσικό ή ψεύτικο;

Για να λύσουμε τις απορίες και τυχόν διλήμματα συνείδησης που θα αντιμετωπίσετε φέτος κατά τη διαδικασία επιλογής, σας αποκαλύπτουμε όλη την αλήθεια για τα χριστουγενννιάτικα δέντρα με τη βοήθεια των αριθμών!



Κι αυτό γιατί τα ψεύτικα χριστουγεννιάτικα δέντρα:
• Συνήθως κατασκευάζονται στο εξωτερικό και η μεταφορά τους από τον τόπο παραγγελίας τους στον τελικό τους προορισμό συμβάλλει στην εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα το οποίο αποτελεί τον κύριο ένοχο για την εμφάνιση του φαινόμενου του θερμοκηπίου.
• Κατασκευάζονται από PVC, ένα υλικό που επιβαρύνει αρκετά το περιβάλλον.
• Δεν είναι βιοδιασπώμενα γεγονός που σημαίνει ότι χρειάζονται αρκετές δεκαετίες μέχρι να αποσυντεθούν.

Αντίθετα, τα αληθινά χριστουγεννιάτικα δέντρα:
• Βοηθούν την εγχώρια οικονομία καθώς καλλιεργούνται και στην Ελλάδα και επομένως γλιτώνουμε στο περιβαλλοντικό και μη κόστος της μεταφοράς τους.
• Απορροφούν πάνω από έναν τόννο διοξειδίου του άνθρακα κατά τη διάρκεια της ζωής τους.
• Είναι βιοδιασπώμενα και άρα ανακυκλώνονται εύκολα.
• Κατά τη διάρκεια της ζωής τους, αποτελούν παραγωγική πηγή οξυγόνου και τμήμα της χλωρίδας με ευεργετικές επιδράσεις στη ζωή άλλων οργανισμών (π.χ πουλιά).


Πηγή: spirossoulis.com